Lika tre på Myggvallen där ledningen skiftade: "Rättvist"

8 sep 2021 Div. 5 Medelpad

3-3 slutade det svängiga mötet på Myggvallen mellan uppflyttningskandidaterna Fränsta och Kovland.
– Får väl ändå tycka att det kanske var rättvist, fanns bra lägen åt båda håll, säger Kovlands tränare Joel Falk.

Fränsta och Kovland krigar om en plats i nästa års Medelpadsallsvenska och det blev också en välspelad och sevärd match på Myggvallen där det hände grejor redan tidigt i kampen.

I matchminut två fick en bortaspelaren Marcus Lindmark en fotbollssko i huvudet med efterföljande palaver där KIF propagerade för rött kort men domaren nöjde sig med att ge Nicklas Eriksson en "ostskiva".

Ett par minuter senare gav Nicklas broder Joel Eriksson hemmalaget ledningen men William Nilsson utjämnade nästan på direkten.

Strax innan mitten av halvleken hade KIF vänt genom Olle Nordberg men inom minuten replikerade Fränsta genom David Danielian.

Tidigt i andra hade Fränsta vänt tillbaka efter Rasmus Södermans nätkänning och ledningen stod sig till det återstod mindre än tio minuter. Då prickade William Nilsson in matchens sjätte mål. Unge Nilsson var därefter ytterst nära ett hattrick och tre poäng till sitt Kovland men hans skott tog i ribban och ut.

– Får väl ändå tycka att det kanske var rättvist, fanns bra lägen åt båda håll. Tycker vi spelar överlag bra. Blev lite lågt tempo ibland i första halvlek. Men överlag spelade vi en fin fotboll, hittade en variation mellan att hitta in bakom dem tidigt och att spela oss igenom, säger Kovlands tränare Joel Falk.

Joel fortsätter:

– I andra halvlek var det lite mer hawaii åt båda håll. Men många fina räddningar från båda målvakterna höll nere siffrorna.

Joel Falk var inte helt överens med domarens bedömning i matchen.

– Jag måste återigen klaga lite på domarnas oförmåga att inte dela ut röda kort. Det verkar som det enda dem tar det för är målchansutvisning. Direkt i matchöppningen kommer en Fränstaspelare in med rak sula högt upp rätt i ansiktet på våran spelare som senare fick kliva av efter smällen. Det blev bara gult, och då sätter man ju en helt orimlig nivå. Jag vet att jag kan vara het under matcherna och jag har säkert många fel också. Men när man inte tar rött på sånt när fan ska man ta rött då? Sen fick vi ingenting annat heller med oss men så kan det vara ibland men just dem här röda korten som uteblir börjar bli fruktansvärt tröttsamt.

Av många duktiga i Kovland stack mittbacken Jakob Persson Erlandsson, som var en gigant i de bakre leden och som är på tok för bra för den här serien ut tillsammans med giftige anfallaren William uppe på topp som bara var ett par centimeter från ett hattrick.

(texten kan komma att uppdateras efter återkoppling från Fränstas ledare)

FRÄNSTA IK - KOVLANDS IF 3-3
1-0 Joel Eriksson (5)
1-1 William Nilsson (8)
1-2 Olle Nordberg (21)
2-2 David Danielian (25)
3-2 Rasmus Söderman (51)
3-3 William Nilsson (81)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 48
Arena: Myggvallen
Matchfakta

IFK Timrå tog poäng av suveräna seriesegrarna Svartvik i avslutningsmatchen: "Rättvist"

1 okt 2023 Div. 5 Medelpad

Det syntes att det var seriens bästa lag som möttes i avslutningsmatchen.Svartvik tog en tidig ledning men IFK Timrå utjämnade på straff med knappa kv...

Läs mer

Sundsvalls FF avslutade med ännu en seger hemma på Balders konstgräs - 4-2 över Nedansjö

1 okt 2023 Div. 5 Medelpad

Ett formstarkt Sundsvalls FF tog hem avslutningsmatchen mot ett höstsvagt Nedansjö med 4-2 uppe på Balders konstgräs.- Vi har haft en fin höst och vun...

Läs mer

Tre mål på raken av Tommi Torvela när Söråker storvann över Wiskan

1 okt 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker ledde med 2-0 uppe på Löta mot Wiskan.Då hängde veteranen Tommi Torvela tre pytsar på raken och hemmalaget kunde segla iväg till en 7-0-victor...

Läs mer

Selånger 2 avslutade med en storseger på Stöde IP: "Sex fina spelmål"

1 okt 2023 Div. 5 Medelpad

Redan efter elva minuters spel ledde Selånger 2 med 3-0 borta mot Stöde och när domaren blåste för full tid stod det 1-6 på resultattavlan.- Vi hade h...

Läs mer

Lätt seger för Södermalm - Alnö 2 lämnade walk over

1 okt 2023 Div. 5 Medelpad

Alnös division 3-lag matchar idag vilket gör att bilagan i femman inte får ihop lag och tvingas lämna walk over (0-3) i avslutningsmatchen mot Söderma...

Läs mer

Oskar Magnussons sena vinstmål bröt Timrås långa segerrad

28 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Sundsvalls FF och IFK Timrå stod länge mållös på Balders konstgräs. Men med mindre än tio minuter kvar sköt 16-årige Oskar Magnusson segern åt hemmala...

Läs mer