Lika tre på Myggvallen där ledningen skiftade: "Rättvist"

8 sep 2021 Div. 5 Medelpad

3-3 slutade det svängiga mötet på Myggvallen mellan uppflyttningskandidaterna Fränsta och Kovland.
– Får väl ändå tycka att det kanske var rättvist, fanns bra lägen åt båda håll, säger Kovlands tränare Joel Falk.

Fränsta och Kovland krigar om en plats i nästa års Medelpadsallsvenska och det blev också en välspelad och sevärd match på Myggvallen där det hände grejor redan tidigt i kampen.

I matchminut två fick en bortaspelaren Marcus Lindmark en fotbollssko i huvudet med efterföljande palaver där KIF propagerade för rött kort men domaren nöjde sig med att ge Nicklas Eriksson en "ostskiva".

Ett par minuter senare gav Nicklas broder Joel Eriksson hemmalaget ledningen men William Nilsson utjämnade nästan på direkten.

Strax innan mitten av halvleken hade KIF vänt genom Olle Nordberg men inom minuten replikerade Fränsta genom David Danielian.

Tidigt i andra hade Fränsta vänt tillbaka efter Rasmus Södermans nätkänning och ledningen stod sig till det återstod mindre än tio minuter. Då prickade William Nilsson in matchens sjätte mål. Unge Nilsson var därefter ytterst nära ett hattrick och tre poäng till sitt Kovland men hans skott tog i ribban och ut.

– Får väl ändå tycka att det kanske var rättvist, fanns bra lägen åt båda håll. Tycker vi spelar överlag bra. Blev lite lågt tempo ibland i första halvlek. Men överlag spelade vi en fin fotboll, hittade en variation mellan att hitta in bakom dem tidigt och att spela oss igenom, säger Kovlands tränare Joel Falk.

Joel fortsätter:

– I andra halvlek var det lite mer hawaii åt båda håll. Men många fina räddningar från båda målvakterna höll nere siffrorna.

Joel Falk var inte helt överens med domarens bedömning i matchen.

– Jag måste återigen klaga lite på domarnas oförmåga att inte dela ut röda kort. Det verkar som det enda dem tar det för är målchansutvisning. Direkt i matchöppningen kommer en Fränstaspelare in med rak sula högt upp rätt i ansiktet på våran spelare som senare fick kliva av efter smällen. Det blev bara gult, och då sätter man ju en helt orimlig nivå. Jag vet att jag kan vara het under matcherna och jag har säkert många fel också. Men när man inte tar rött på sånt när fan ska man ta rött då? Sen fick vi ingenting annat heller med oss men så kan det vara ibland men just dem här röda korten som uteblir börjar bli fruktansvärt tröttsamt.

Av många duktiga i Kovland stack mittbacken Jakob Persson Erlandsson, som var en gigant i de bakre leden och som är på tok för bra för den här serien ut tillsammans med giftige anfallaren William uppe på topp som bara var ett par centimeter från ett hattrick.

(texten kan komma att uppdateras efter återkoppling från Fränstas ledare)

FRÄNSTA IK - KOVLANDS IF 3-3
1-0 Joel Eriksson (5)
1-1 William Nilsson (8)
1-2 Olle Nordberg (21)
2-2 David Danielian (25)
3-2 Rasmus Söderman (51)
3-3 William Nilsson (81)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 48
Arena: Myggvallen
Matchfakta

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer