Lina Lind gjorde hälften av Kovlands mål i segermatchen över Fränsta: "Spelade rakare"

18 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Kovland tog hem en 4-1-seger hemma på Ånäsvallen mot Fränsta sedan Lovis Fälldin och Tella Åström nätat första tjugo medan Lina Lind satte en dubbel i andra.
– Vi spelade lite rakare än normalt och satte hög press på dem vilket gav utdelning, säger Kovlands tränare Charles Merchant..

Ånäsvallens gräsmatta var inte till sin fördel under söndagen och spelet blev därefter i en match som ändå bjöd på fem fullträffar.

Med kvarten spelad drev Tella Åström in från kanten och fick iväg ett skott som målvakten Linnea Pålsson halvräddade men vid den bortre stolpen dök Lovis Fälldin upp och rakade in 1-0.

Fem minuter senare satte Tella Åström själv tvåan och i inledningen av den andra halvleken kom Lina Linds 3-0 och matchen såg ut att vara över.

I den 65:e minuten gav emellertid Lily Larsson Fränsta lite hopp då hon kyligt lyfte bollen förbi hemmalagets duktiga målvakt Sara Svensson men man lyckades inte följa upp det målet med mer framgång.

I slutminuterna tappade gästerna boll i höjd med sitt straffområde vilket Lina Lind utnyttjade och via händerna på Linnea Pålsson kunde hon göra sitt andra mål och tack vare 4-1-vinsten passerade man Fränsta i tabellen.

– Vi spelade lite rakare än normalt och satte hög press på dem vilket gav utdelning. Kändes som vi hotade vi varje anfall. Bakåt tycker jag att vi städade undan rätt bra även om de fick göra ett mål, säger Kovlands tränare Charles Merchant..

– Det var mest långa bollar och kamp, och i det spelet var de bättre än oss på en usel plan, säger Fränstas tränare Micke Dahl.

På Kovlands mittfält vann Lina Lind mycket boll och stod för det mesta av anfallsspelet och gjorde två mål själv. Bakåt var Sandra Ehrnholm tryggheten personifierad och Sara Svensson mellan stolparna stabil i vanlig ordning.

I Fränsta var det ingen som nådde upp i normal standard.

 

Kovlands IF Dam emblemFränsta IK emblem

Kovlands IF - Fränsta IK 4-1
18 september 2022 - 17:00 - Ånäsvallen
1-0 Lovis Fälldin (15)
2-0 Tella Åström (20)
3-0 Lina Lind (51)
3-1 Lily Larsson (65)
4-1 Lina Lind (89)
Domare: Anton Adra (höll en bra och jämn nivå)
Publik: 50
Matchfakta

"Tjeckisk rockad" vände matchen för Alnö 2 mot topplaget Kovland

1 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Kovland ledde med 2-1 på Släda men hemmalaget vände till seger efter en taktisk dispossition.- Vi gjorde en "tjeckisk rockad", det vill säga en hel de...

Läs mer

Tre mål av Anna Edin när Stöde ledde med 7-0 redan i halvtid över Njurunda

1 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Stöde gick på knock direkt och ledde efter den första halvleken med hela 7-0 över Njuunda, tre mål inprickade av Anna Edin. Gästerna stoppade därefter...

Läs mer

Sidsjö-Böle undvek jumboplatsen efter avslutande seger över Sundsvalls FF

30 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Tack vare 3-2-vinsten över Sundsvalls FF i hängmatchen i Damtreans B-slutspel undvek Sidsjö-Böle jumboplatsen och lämmnade över träsleven till Sund.- ...

Läs mer

Sundsvalls DFF utveckling seriesegrare - och klara för division 2

27 sep 2023 Div. 3 Medelpad

SDFF Utveckling hamnade i ett tidigt underläge men sedan skrämselhickan släppt vände det unga laget till en klar 7-1-vinst och seriesegern säkrad och ...

Läs mer

Avgjort före paus när effektivt Selånger U besegrade Söråker

27 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Selånger U avgjorde mötet med Söråker redan under den första halvleken då man gick till halvtid med en 4-0-ledning och då hjälpte det inte att gästern...

Läs mer

SDFF Utveckling tog över serieledningen efter uddamålsseger över Njurunda

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

SDFF Utveckling är nya serieledare i Damtreans A-slutspel efter en uddamålsseger över Njurunda i elljuset på Gumsekullen.- Det blev tufft på slutet dä...

Läs mer