Lina Lind gjorde hälften av Kovlands mål i segermatchen över Fränsta: "Spelade rakare"

18 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Kovland tog hem en 4-1-seger hemma på Ånäsvallen mot Fränsta sedan Lovis Fälldin och Tella Åström nätat första tjugo medan Lina Lind satte en dubbel i andra.
– Vi spelade lite rakare än normalt och satte hög press på dem vilket gav utdelning, säger Kovlands tränare Charles Merchant..

Ånäsvallens gräsmatta var inte till sin fördel under söndagen och spelet blev därefter i en match som ändå bjöd på fem fullträffar.

Med kvarten spelad drev Tella Åström in från kanten och fick iväg ett skott som målvakten Linnea Pålsson halvräddade men vid den bortre stolpen dök Lovis Fälldin upp och rakade in 1-0.

Fem minuter senare satte Tella Åström själv tvåan och i inledningen av den andra halvleken kom Lina Linds 3-0 och matchen såg ut att vara över.

I den 65:e minuten gav emellertid Lily Larsson Fränsta lite hopp då hon kyligt lyfte bollen förbi hemmalagets duktiga målvakt Sara Svensson men man lyckades inte följa upp det målet med mer framgång.

I slutminuterna tappade gästerna boll i höjd med sitt straffområde vilket Lina Lind utnyttjade och via händerna på Linnea Pålsson kunde hon göra sitt andra mål och tack vare 4-1-vinsten passerade man Fränsta i tabellen.

– Vi spelade lite rakare än normalt och satte hög press på dem vilket gav utdelning. Kändes som vi hotade vi varje anfall. Bakåt tycker jag att vi städade undan rätt bra även om de fick göra ett mål, säger Kovlands tränare Charles Merchant..

– Det var mest långa bollar och kamp, och i det spelet var de bättre än oss på en usel plan, säger Fränstas tränare Micke Dahl.

På Kovlands mittfält vann Lina Lind mycket boll och stod för det mesta av anfallsspelet och gjorde två mål själv. Bakåt var Sandra Ehrnholm tryggheten personifierad och Sara Svensson mellan stolparna stabil i vanlig ordning.

I Fränsta var det ingen som nådde upp i normal standard.

 

Kovlands IF Dam emblemFränsta IK emblem

Kovlands IF - Fränsta IK 4-1
18 september 2022 - 17:00 - Ånäsvallen
1-0 Lovis Fälldin (15)
2-0 Tella Åström (20)
3-0 Lina Lind (51)
3-1 Lily Larsson (65)
4-1 Lina Lind (89)
Domare: Anton Adra (höll en bra och jämn nivå)
Publik: 50
Matchfakta

Fyra Njurundamål på tio minuter sänkte Sidsjö-Böle/SFF 2: "Vägvinnande spel"

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Njurunda avgjorde under avslutningskvarten av den första halvleken då man prickade in hela fyra bollar bakom Sidsjö-Böles målvakt.– Vi hade ett vägvin...

Läs mer

Fränsta vände underläge till seger i avslutningsmatchen mot Medskogsbron: "Tog över succesivt"

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron öppnade bäst på Myggvallen och tog en tidig ledning tack vare ett självmål.Fränsta utjämnade före paus och i den andra halvleken säkrade ...

Läs mer

Matfors bästa representationslag i Damtrean – kan räcka till spel i tvåan nästa år?

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Kovland ledde i paus på Thulevallen men Matfors utjämnade tidigt i andra efter ett hörnmål och 1-1-stod sig säsongen ut och Matfors blev därmed bästa ...

Läs mer

IFK Timrå 2 tog både revansch på Söråker och hem andraplatsen: "Skönt"

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

IFK Timrå 2 tog revansch på Söråker från i våras då man vände underläge till 2-1seger i dagens derby på Bergeforsens IP och säkrade en andraplats i se...

Läs mer

Selånger U klara seriesegrare i Damtrean: "Presterade på högsta nivå"

24 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Selångers Utvecklingslag hade idag chansen att spela hem seriesegern i Damtrean.Det som krävdes var tre poäng i avslutningsmatchen mot Alnö 2.Och viss...

Läs mer

Inför Damtreans sista omgång: "Vi går för att avgöra serien"

24 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Idag har Selånger U chansen att bärga seriesegern i vår lokala damtrea.Det som krävs är vinst mot Alnö 2 så är saken så att säga "biff!.Skulle de rödb...

Läs mer