Lina Lind gjorde hälften av Kovlands mål i segermatchen över Fränsta: "Spelade rakare"

18 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Kovland tog hem en 4-1-seger hemma på Ånäsvallen mot Fränsta sedan Lovis Fälldin och Tella Åström nätat första tjugo medan Lina Lind satte en dubbel i andra.
– Vi spelade lite rakare än normalt och satte hög press på dem vilket gav utdelning, säger Kovlands tränare Charles Merchant..

Ånäsvallens gräsmatta var inte till sin fördel under söndagen och spelet blev därefter i en match som ändå bjöd på fem fullträffar.

Med kvarten spelad drev Tella Åström in från kanten och fick iväg ett skott som målvakten Linnea Pålsson halvräddade men vid den bortre stolpen dök Lovis Fälldin upp och rakade in 1-0.

Fem minuter senare satte Tella Åström själv tvåan och i inledningen av den andra halvleken kom Lina Linds 3-0 och matchen såg ut att vara över.

I den 65:e minuten gav emellertid Lily Larsson Fränsta lite hopp då hon kyligt lyfte bollen förbi hemmalagets duktiga målvakt Sara Svensson men man lyckades inte följa upp det målet med mer framgång.

I slutminuterna tappade gästerna boll i höjd med sitt straffområde vilket Lina Lind utnyttjade och via händerna på Linnea Pålsson kunde hon göra sitt andra mål och tack vare 4-1-vinsten passerade man Fränsta i tabellen.

– Vi spelade lite rakare än normalt och satte hög press på dem vilket gav utdelning. Kändes som vi hotade vi varje anfall. Bakåt tycker jag att vi städade undan rätt bra även om de fick göra ett mål, säger Kovlands tränare Charles Merchant..

– Det var mest långa bollar och kamp, och i det spelet var de bättre än oss på en usel plan, säger Fränstas tränare Micke Dahl.

På Kovlands mittfält vann Lina Lind mycket boll och stod för det mesta av anfallsspelet och gjorde två mål själv. Bakåt var Sandra Ehrnholm tryggheten personifierad och Sara Svensson mellan stolparna stabil i vanlig ordning.

I Fränsta var det ingen som nådde upp i normal standard.

 

Kovlands IF Dam emblemFränsta IK emblem

Kovlands IF - Fränsta IK 4-1
18 september 2022 - 17:00 - Ånäsvallen
1-0 Lovis Fälldin (15)
2-0 Tella Åström (20)
3-0 Lina Lind (51)
3-1 Lily Larsson (65)
4-1 Lina Lind (89)
Domare: Anton Adra (höll en bra och jämn nivå)
Publik: 50
Matchfakta

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer

Sista damlaget från Ånge kommun försvinner - Fränsta IK drar sig ur trean

4 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Fränsta IK tvingas dra sig ur Damtrean.Och anledningen stavas spelarbrist.- Den nya regeln om åldersgräns blev dödsstöten för oss, säger tränaren Mick...

Läs mer