Linus Hallenius inte önskvärd längre i GIF Sundsvall: "Överflödig"

27 nov 2023 Superettan

Under måndagen fick anfallaren Linus Hallenius beskedet av nye sportchefen Joel Cedergren att han inte ingår i GIF Sundsvalls framtidsplaner.

– Som jag fick förklarat för mig är det dels det ekonomiska. Då måste det prioriteras på andra positioner eftersom truppen ser ut som den gör på anfallssidan. Jag blir väl överflödig i sättet de tänkt spela på, säger 34-åringen till ST-sporten.

- Oscar har gjort en växande säsong och ska vara stolt över den stegringen. Men vi kommer gå vidare med en annan målvakt som vi tror är bättre för oss, förklarar GIF:s sportchef Joel Cedergren om valet att inte förlänga målvaktens kontrakt.

Linus Hallenius är född 1 april 1989.
Men det här är inget aprilskämt - Linus Hallenius prioriteras bort från nye sportchefen Joel Cedergrens framtidsplaner för klubben.

Linus har genom åren firat stora triumfer i den blå dressen och var en stor bidragande orsak i återkomsten till föreningen att GIF Sundsvall tog sig tillbaka till Allsvenskan 2021 men en korsbandsskada förstörde säsongen därpå och i år råkade han ut för ett brott i foten.

Men någon revanschsäsong för den gode Linus blir det som sagt inte.

- Jag hade förstått om jag erbjöds ett dåligt kontrakt efter det här året och hade behövt jobba på sidan av, men då hade jag i alla fall haft alternativet att kunna vara en del av det. Det är den största chocken. Det har inte riktigt landat än, att jag inte kommer vara en del av det där omklädningsrummet, klubben och alla man har väldigt nära här.

Linus fortsätter:

- Som jag fick förklarat för mig är det dels det ekonomiska. Då måste det prioriteras på andra positioner eftersom truppen ser ut som den gör på anfallssidan. Jag blir väl överflödig i sättet de tänkt spela på, säger 34-åringen.

– Det är framför allt en kombination av att vi har spelare i den positionen och jag har inte ekonomi till fler. Som ni vet har jag ordentliga besparingar att göra, jag måste bygga en billigare trupp och måste använda pengarna väl på positionerna jag vill besätta, säger Joel Cedergren till ST-sporten om varför klubben inte erbjöd Linus nytt kontrakt..

Vad som händer nu står skrivet i stjärnorna. Kanske blir det en flytt, eller kanske blir det en avslutning av karriären i moderklubben Kuben?

Nye målvakten tvingas bryta kontraktet efter bara fyra dagar: "Personliga skäl"

20 feb 2024 Superettan

Det blev en kort sejour i GIF Sundsvall för nye målvakten Sebastian Ekholm. Efter bara fyra dagar tvingas han bryta kontraktet av personliga skäl.- Vi...

Läs mer

Tappad 2-0-ledning och utvisning när GIF Sundsvall föll mot Mjällby i Svenska Cupen

17 feb 2024 Superettan

Pontus Engblom gav GIF Sundsvall en 2-0-ledning innan halvtimman spelad i cupmötet på Strandvallen mot allsvenska Mjällby AIF. Hemmalaget jobbade sig ...

Läs mer

GIF-legendaren Hasse Lundberg har somnat in

17 feb 2024 Superettan

Den förre GIF-försvararen Hasse Lundberg har i många år krigat mot cancern. Men sent i torsdags vann den över backkämpen som stilla somnade in i sitt...

Läs mer

Målvakten Sebastian Ekholm klar för GIF Sundsvall efter lyckat provspel: "Taggad"

16 feb 2024 Superettan

GIF Sundsvall har gjort klart med en ny keeper.Det är 27-årige Sebastian Ekholm, ifjol i Ljungskile SK, som efter provspel nu fått ett ettårskontrakt....

Läs mer

Idel bortamatcher för Giffarna i Svenska Cupens gruppspel - Nordichallen klarar inte högriskmatcher

13 feb 2024 Superettan

GIF Sundsvall har kvalificerat sig till gruppspelet i Svenska Cupen.Men någon hemmamatch blir det inte då mötet med Hammarby IF flyttas till deras hem...

Läs mer

Mittback klar för GIF Sundsvall efter lyckad träningsmatch: "Fantastiskt"

12 feb 2024 Superettan

Efter provträning och en lyckad insats i träningsmatchen mot Umeå FC har 23-årige mittbacken Pontus Limdgren kritat på ett treårsavtal med GIF Sundsva...

Läs mer