Lokalfotbollen - Covid 0-19

9 feb 2022

För drygt två veckor sedan insjuknade jag i Covid 19.
Och den slog till med full kraft dessutom med hög feber, en hosta från helvetet plus att lungorna föll ihop till ett par russin...
Som tur vad hamnade jag under adekvat vård på sjukhuset där de "restaurerade" mina andningsorgan och jag är numera tillbaka i hemmets härd.
Kroppen är helt slut men nu ska jag försöka hinna komma ikapp mig med alla nyheter som legat på hyllan. Det kanske tar sin lilla tid att uppdatera allt men jag kommer att köra på så långt orken räcker.
Ber om överseende för det inträffade.

Den 25 januari lade jag in den positiva nyheten om att Sund IF ska spela division 2-fotboll i år.

Under den föregående helgen blev Pia sjuk i coviden medan jag själv kände mig pigg. Men när jag gick och lade mig för natten var det någon "som drog ur proppen" och jag sov hela onsdagen, torsdagen och fredagen. Orkade inte ens gå på toa utan det fick bli "pink i hink" (en rosa passande nog) halvsittande på sängkanten. Det enda jag orkade inmundiga dessa dygn var sörplande av lite fil. Annars "nada".

Därefter väntade en hosta från helvetet där det var omöjligt att sova och döden hade kommit som en befrielse. Men åka till sjukhuset? Sällan, det går över....

Men på natten till måndag lyckades Pia övertala "idioten" att ambulansen in till sjukhuset för vård av ett par lungor i skick som russin.
Ambulansförare var Holmspelaren Niklas Wikholm och en kvinnlig kollega och det var även han som insåg att gubben inte var i så bra skick som han själv ville tro. Något som säkert så här i efterhand räddade livhanken på mig.

Väl på sjukhuset fick jag ett enkelrum där personalen med cortison, blodförtunnande och andra medikamenter försökte bygga upp mina lungor samtidigt som jag återfick någon form av aptit.

Trots att personalen gick på hörntänderna då de är kort om folk var det inget gnäll eller klagomål utan de svarade för ett fantastiskt jobb oavsett om det var läkare, sjuksyrror & män, vårdbiträde, städpersonal, dietister eller fysios.

Inför helgen skickades jag hem till västra och hemmets lugna vrå och kärleken. Det var ljuuuuvligt.

Nu är det meningen att jag ska börja lägga in alla nyheter och artiklar jag missat men jag är rädd att det kommer att ta sin lilla tid innan jag är ikapp. Men jag kommer att köra på så gott det går.

Och vem vet? Kanske finns vi redan på plats när DM-fotbollen kör igång i Nordichallen om en dryg vecka. Fast där kanske jag är lite väl optimistisk i vanlig ordning...

Hänt nåt i er förening sista tiden?
Skicka info till janne@lokalfotbollen.nu.