Lokalfotbollen har tagit pulsen på Medelpadsfemmans tränare inför avslutningen

19 sep 2021 Div. 5 Medelpad

Även i Medelpadsfemman pågår slutspurten. I en haltande tabell har fem lag två matcher kvar att spela medan fem bara har en.

Nedflyttningsstriden är redan klar då Alnö 2 drog sig ur i sommar. Något som säkert Wiskan tackar för då de är obestridlig jumbo i år och inte haft någon lyckosam säsong.

Uppflyttningen är mer oklar då andralagen inte får flytta upp i Medelpadsallsvenskan. Förbundets målsättning är tolv lag i vår högsta lokala serie och i så fall kommer hela fem representationslag att ta steget upp. I dagsläget Fränsta, Kovland, Torpshammar, Nedansjö och Sundsvalls FF. Huruvida alla dessa kommer att tacka ja vid en förfrågan är jag mer tveksam till.

Det troliga scenariot lär bli tio lag i fyran varav tre uppflyttade från femman om jag ska vara logisk.

Inför avslutningen har Lokalfotbollen ställt även några frågor till lagens tränare.
1) Vad har ni för målsättning inför resten av hösten?
2) Nöjd med säsongen så här långt?
3) Hur är läget i truppen för egen del, skador och dylikt?
4) Vilka tror du ror hem er serie?
5) Någonting övrigt som är värt att ta upp?

Jesper Hellström, Kubikenborgs IF 2
1) Att vinna division 5 men framförallt att ta andra platsen i division 1 U19.
2) Totalt sett är vi inte nöjda. Vi har haft höga toppar och djupa dalar. Vi hade nio raka segrar i alla serier men har stagnerat under hösten. Vi har haft ett extremt hårt matchande och inte kunnat återhämta oss fullt ut.
3) Vi har varit väldigt brandskattade. En hel del småskador och sjukfrånvaro i kombination med ett tätt matchande har tärt på oss. Läget har blivit bättre sista veckan och en del spelare är återigen disponibla vilket är glädjande.
4) Det gör vi.
5) Spelschemat i division 5 har inte varit till vår fördel. Eftersom vi även spelar en U19-serie med tuffa och långa bortamatcher har vi haft svårt att få till hela träningsveckor. Fokus har istället legat på återhämtning.

Torbjörn Wallin, Matfors IF 2
1) Att försöka knipa andraplatsen.
2) Ja det är vi med detta unga lag som verkligen tagit för sig.
3) Har varit mycket sjukdomar med mera, många matcher eftersom vi även spelar division 1 ungdom också, det har slitit på spelarna.
4) Kuben 2 är det bästa laget.
5) Nä inget speciellt.

Peter Larsson, Fänsta IK:
1) Vi har två matcher kvar, två derbyn så det ska bli roligt. En spännande avslutning helt enkelt!
2) Kliver vi av plan och känner att vi gjort vårt bästa så är vi nöjda vad än det står på resultattavlan. Vi är mer än nöjda med våra prestationer hittills. Vi är med i toppen och det är riktigt roligt!
3) Vi dras fortfarande med en hel del skador. Matchandet före sommaruppehållet slet på vår redan tunna trupp.
4) Kuben 2 tar hem serien.
5) Andralagen! Varför inte göra en egen serie för dessa lag? Ska väl inte vara så svårt? Ofta mediokra arrangemang kring dessa lag. Ta Alnö som exempel. Hur kan en sådan stor förening räkna så kapitalt fel på sin spelartrupp? Man respekterar inte lagen som är i serien när man drar ut laget ur serien.

Joel Falk, Kovlands IF:
1) Vinna de två återstående matcherna. Sen får vi se vad som händer efter det.
2) Nöjd med säsongen spelmässigt, vi har tagit bra många kliv i år men även att vi har en enormt bra stämning i truppen. Så det är jättekul. Poängmässigt är jag väl inte missnöjd men kollar man poäng gentemot prestation och hur matcherna sett ut så tycker jag att vi borde haft sju till tio poäng till i alla fall.
3) Jesper Jansson och Marcus Lindmark har båda fått hjärnskakning, får se om dem är tillgängliga för nå mer spel i år. Sen precis innan 1 september fick vi in Samuel Fisk från Alnö som kommer bidra kanon med sin rutin samt målvakten André Johansson Grondona som kommer öka konkurrensen och träningsnivån på målvaktssidan.
4) Kuben 2 är väl i princip klara segrare även fast man har sviktande form. Men har svårt att se dem tappa det där.
5) Nä inte mer än att det blir spännande slutomgångar i år igen för vår del, nu i alla fall i rätt ände av tabellen.

Per-Olof Altin, Sund IF 2 (lagledare)
1) Vinna matcherna
2) Ja, över förväntan
3) Skador och jobbfrånvaro
4) Kuben 2
5) -

Patrik Högdahl, Torpshammars IF:
1) Slå Fränsta i båda mötena
2) Helt OK, känns som att vi snäppet upp oss på slutet.
3) Två långtidsskador och två lite kortare.
4) Kuben 2
5) Nä, inget speciellt.

Christer Söder, Nedansjö IK:
1) Vi har en match kvar mot Matfors, ett derby som vi verkligen vill vinna.
2) Tror nog att vi blir kvar på den placering vi har nu, vi har väl kanske kunnat ta lite mer poäng men på det stora hela så är vi väl nöjd med säsongen, den stora målsättningen har varit att vi ska ha roligt och det tycker jag att vi har lyckats med.
3) Vi har haft några skador och lite förkylningar men det är sånt som kommer på hösten,
4) Kuben 2 kommer att vinna serien men jag hade hellre unnat Fränsta att vinna den då jag tycker att så länge andra lagen är med så förstör det glädjen med att gå upp i fyran som kanske femma eller sexa i serien. Nä, ska andralagen vars med då ska de få gå upp i fyran också. Annars så tycker jag att man ska göra en egen serie åt dom , även om det till exempel blir kuben mot Kuben!
5) se fråga 4.

Torbjörn Persson, Sundsvalls FF
1) Spela klart säsongen.
2-3) Nöjd så länge vi hade en bred trupp på våren. Därefter försvann sex spelare till hockeyn, två med innebandyn, två flyttat för studier samt två långtidsskadade. Så vi har haft stora problem att få i hop ett lag till varje match.
4) Kuben 2
5) -

Martin Nordlander, Wiskans IF
1) Vi ska spela av sista matchen och sen ta ledigt.
2) Säsongen blev katastrof, en stor besvikelse.
3) Har några skador men hösten över lag brukar vara tung för oss. Många vill göra annat än att spela fotboll.
4) Fränsta eller Kovland tar steget upp.. tror på fränsta. Kuben å Matfors räknas inte eftersom det är andralag.
5) Hoppas pandemin verkligenär över inför nästa säsong och att fotbollsförbundet aldrig mer kör en dubbelserie om vi ställs inför nått liknande.. vi har spelat 2 och ibland 3 matcher i veckan när vi spelat. Inte OK!

Omgång 4 Östra (19-22 maj): Målkalas mellan Sidsjö-Böle och Söråker

19 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Omgång 4 tjuvstartade med ett riktigt målkalas uppe på Balders konstgräs mellan Sidsjö-Böle och gästande Söråker. Det bjöds på hela tio mål där hemmal...

Läs mer

Omgång 3 Östra: Fullt hus för Kungsnäs, dubbla hattrickskyttar för Sundsvalls FF, Filip Tägström visade skottkonst och Alnö U hämtade in 0-2-underläge i Timrå

19 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter tre spelade omgångar är det endast nya Kungsnäs FC som inlett med fullt hus och den här gången var det Söråkers tur att känna på ungdomarnas sty...

Läs mer

Omgång 3: Dubbla västraderbyn där Östavall vann det ena med 14-0 och Wiskan det andra med 1-0

18 maj 2024 Div. 5 Medelpad

I omgång 3 bjöds det på dubbla västraderbyn! Johan Skog avgjorde för sitt Wiskan mot Stöde och i det andra körde Östavall över värdarna på Ljungalid m...

Läs mer

Medelpadsfemman: Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 2, Västra: Ljunga "rånat" på kvitteringsmål, Johan Skog tvåmålsskytt för Wiskan och uddamålssegrar för Ånge och Östavall

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelades omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra rak...

Läs mer

Omgång 2, Östra: Viggo segerskytt för SFF, fem mål sista 20 av Kungsnäs och sena kvitteringar av Sidsjö-Böle och Söråker

12 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle. Under ...

Läs mer