Lokalfotbollen uttalar sig i Tidningen Härjedalen om division 3 Mellersta Norrland och nykomlingarna Svegs chanser i serien

Det blev Svegs IK som tog den vakanta platsen efter IFK Östersund Ungdom i div. 3 Mellersta Norrland, efter att bland annat Essviks AIF tackade nej.
Lokalfotbollen fick frågan av Tidningen Härjedalen var jag tror om årets serie och Svegs chanser. Kul att bli uppmärksammad.

Saxat ur Tidningen Härjedalen:

Svegs IK:s fotbollsherrar tar klivet upp i divsion 3.

Svegs IK fick frågan om att ta en plats i division 3 tidigare i veckan, efter att IFK Östersunds ungdomslag meddelat att de drar sig ur serien. Klubben hade på sig till fredag den 18 februari att svara, men redan på torsdagen meddelade Svegs IK på sin Facebooksida att föreningen tackar ja.

Om spelschemat håller så väntar första matchen borta mot Matfors den 10 april.

– Kul att få med ett lag från Härjedalen. Och jag har ju förstått att man gör en satsning i Sveg, säger Janne Pehrsson på sajten Lokalfotbollen.

Under många år har han bevakat fotbollen i bland annat division 3 Mellersta Norrland.

– Vi har ju flera lag från Medelpad som ser starka ut och både Kramforsalliansen och Anundsjö spelade i tvåan för bara några år sedan. Samtidigt är det många lag som kommit upp från fyran, nästan halva serien är nykomlingar. Så det är väl inte en jättestark serie, säger Janne Pehrsson.

Det blev en vakant plats även tidigare, efter att Stöde lämnat division två vilket gjorde att Sund fick flytta upp från trean, men den platsen gick till Ljusdal.

– Vi kände oss lite förbigångna där, först fick vi information från förbundet att vi stod på tur men sedan gick Ljusdal ändå före. Men vi hade det nästan på känn att det skulle bli en plats till ledig och det känns självklart att tacka ja, säger Rickard Mattsson från Svegs IK:s fotbollssektion.

Hinner ni förbereda er för spel i trean, serien börjar ju snart?

– Ja det hinner vi. Oavsett skulle vi ha haft ett lag i fyran och det kräver ju också förberedelser. Och nog tror jag att ett topplag i fyran ska kunna hänga med i trean, säger han.

Det första gången i Svegs IK:s historia som klubben tar klivet upp i trean med sitt herrlag. En serie där det är svårt att tippa någon favorit, enligt Janne Pehrsson.

– Det brukar kunna vara ganska ojämnt i serien, men de lag som spelat i trean tidigare eller kommer från tvåan är nog de som kommer att bli starkast, säger han.

För lagen i Medelpad drar DM igång nu och klubbarna har träningsmöjligheter bland annat på konstgräset inomhus i Nordichallen i Sundsvall. Det saknas i Härjedalen.

– Jag tror det kan bli tufft för nykomlingarna och Sveg får nog räkna med en plats på den nedre halvan av serien. Inte minst med tanke på träningsförutsättningarna, säger Janne Pehrsson.

Länk till artikeln på Tidningen Hälsingland

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer