Lucksta, Alnö, Kuben och Selånger, IFK Sundsvall och Kovland vidare till DM-kvartsfinal

5 mar 2023 DM, herrar

Under söndagen spelas de sista matcherna i DM, grupperna 1, 2 och 3, och den avslutas med 1/16-finalen mellan Söråker och Svartvik där vinnarna blir ett av de åtta lagen i kvartsfinalerna som kommer att spelas längre fram i vår och med full speltid, 2 x 45 minuter. I dagens första match tog Lucksta hem en storseger över Alnö i grupp 1 men båda lagen är vidare till kvartsfinal då Matfors lade Sund på rygg i den efterföljande matchen. Kuben och Selånger är klara från grupp 2 efter klara vinster över Fränsta och Essvik. I grupp 3 gick både IFK Sundsvall och Kovland vidare efter "due-due" vilket skickade Kraftfull ur DM-spelet.

 

⚽️ DM, Grupp 1

.

Lucksta körde över Alnö i gruppfinalen: "Felfri laginsats"

Redan efter åtta minuters spel hade Lucksta rivit åt sig en 2-0-ledning i gruppfinalen mot Alnö och innan paus hade försprånget utökats med ytterligare ett mål.
I den andra såg Hakim Rouass till att med tvenne fullträffar spika segersiffrorna till hela 5-0.

- I det stora hela så gör vi en felfri laginsats mot ett för dagen väldigt svagt Alnö. Vi kunde spela ut hela vårt register och gjorde några väldigt fina kombinationsmål. Alnö saknade några viktiga pjäser idag så det kommer bli en betydligt tuffare match när vi ska möta dom i serien, säger Luckstas sportchef Martin Ålin.

- Visst, Lucksta är bra, men oavsett motstånd får man inte bjuda på fyra mål, helt galet. Bara att slicka såren och hoppas att vi ändå tar oss till vidare till kvartsfinal, säger Alnös tränare Patrik Nylund.

Något som man också visade sig göra då Matfors besegrade Sund i matchen därpå.

Alnö IF HerrLucksta IF
Alnö IF - Lucksta IF 0-5
5 mars 2023 - 10:00 - Nordichallen
0-1 Badawi Mohamed (4)
0-2 Abdulie Turay (9)
0-3 Samiel Keflit (26)
0-4 Hakim Rouass (43)
0-5 Hakim Rouass (54)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik:
Matchfakta
.

Matfors spelade bort Sund från avancemang till kvartsfinal

Sund hade chansen att ta sig till kvartsfinal i DM då Alnö fick storstryk mot Lucksta i matchen innan.
Men Matfors visade sig bli för svåra och vann med uddamålet av tre.
1-0 gjorde Linus Stafrin tidigt i matchen efter att först ha erövrat bollen, löpt sig fri och placerat in den till vänster om Sundmålvakten
Med fem minuter kvar av halvleken tryckte Abbas Culusow in en hörna från nära håll och närmare än Oscar Bertrups reducering kom aldrig Sund ett avancemang.

- Vi gör en bra första halvlek, men en sämre andra. Tycker ändå att vi borde kontra in ett tredje mål sett till de ytor vi fick. Hela truppen har fått speltid i DM och visst är det skönt att få avsluta med en seger, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

- Synd att inte gå vidare från gruppspelet då vi är det bättre laget än Matfors idag men vi släpper till lite för enkla baklängesmål. Framåt skapar vi en hel del men killarna valde att gå själva eller avsluta på egen hand trots att det fanns lagkompisar i bättre lägen. Annars hade vi hela andra halvlek under kontroll, säger Sunds tränare Armando Buzi.

Matfors IFSund IF
Matfors IF + Sund IF 2-1
1-0 Linus Stafrin (8)
2-0 Abbas Culusowr (25)
2-1 Oscar Bertrup (??)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik:
Matchfakta
.

⚽️ DM, Grupp 2

.

Fränsta föll mot Kuben - men William Poroma vann VM-brons på femmilen

Fränsta hade chansen att ta sig vidare till kvartsfinal i DM men föll i den avgörande matchen mot Kuben. En tröst var att Fränstagrabben William Poroma tog hem ett VM-brons samtidigt på femmilen i skid-VM.
"Tigerränderna" avgjorde den här tillställningen redan sista kvarten av den första halvleken. Först nickade Samuel Morsay in William Östmans fina vänsterinlägg. 2-0 gjorde Mille Blomqvist efter en korthörnsvariant och i slutminuten satte nytillskottet från Sund, Ali Mahmoud, snyggt trean.
Fränsta vann dock den andra halvleken sedan veteranen Henrik Larsson "tröstmålat". Kuben vidare från grupp 2.

- Känns som vi har kontroll hela den första halvleken och stora delar av den andra då vi lyckas stänga ner deras farliga anfallare. Vi fortsätter ta steg i vår utveckling, inte minst när det gäller anfallsspelet. Nu ska det bli spännande att se vilka vi kommer att få möta i kvartsfinal, säger Kubentränaren Björn Jonsson.

Fränsta IK Kubikenborgs IF
Fränsta IK - Kubikenborgs IF 1-3
5 mars 2023 - 12:30 - Nordichallen
0-1 Samuel Morsay (17)
0-2 Mille Blomqvist (20)
0-3 Ali Mahmoud (30)
1-3 Henrik Larsson (45)
Domare: Petter Lindbom
Publik:
Matchfakta
.

Tennissiffror för Selånger över Essvik: "Vi kan bättre"

Selånger ledde över Essvik med 3-0 i paus men då ska man veta att de senare hade ett stolpskott och att SSK-keepern Filip Widén svarade för en jätteparad innan det hela avgjordes med Helmer Bergströms 3-0-mål. Dessförinnan hade Melker Norén, nyförvärvet från Sund, i matchöppningen raskt satt två bollar i nät
I den andra halvleken kunde SSK segla iväg till en 6-0-ledning mot ett tröttnande Essvik innan gamle kämpen Henri Sjödal målade för andra helgen i rad.
Selånger slår därmed Kuben följe till kvartsfinalerna från grupp 2.

- En godkänd match av oss men vi kan bättre även om det rann iväg till stora siffror till slut. Essvik hade några bra chanser första kvarten men efter vårt 3-0-mål gick luften lite ur dem, säger Selångers tränare Jesper Hellström.

- Vi tappade boll på fel ställen och deras spelare kunda löpa sig fri åtskilliga gånger. Det kan bli så när vi inte gör som det vi pratade om innan match. Det positiva är att vi skapade en hel del chanser, speciellt i inledningen av matchen, och det får bli det vi tar med oss. Det märks att vi ligger efter med träningen, inte minst fysen, säger Essviks tränare Fredrik "Snuvan" Martinsson.

Selånger SKEssviks AIF
Selånger SK - Essviks AIF 6-1
5 mars 2023 - 13:45 - Nordichallen
1-0 Melker Norén (3)
2-0 Melker Norén (9)
3-0 Helmer Bergström (21)
4-0 Lucas Lindbäck (45)
5-0 Mika Lindroos (47)
6-0 Kalfa Kargbo (49)
6-1 Henri Sjödal (56)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik:
Matchfakta
.

⚽️ DM, Grupp 3

.

IFK Sundsvall och Kovland vidare till kvartsfinal via "due-due" - Kraftfull utslagna

IFK Sundsvall och Kovland är vidare till DM-kvartsfinalerna efter att ha spelat 2-2. Därmed är Kraftfull utslagna efter gruppspelet.
Förre IFK:aren Håkan Åström gav KIF ledningen med ett inlägg som droppade in i bortre gaveln förbi en snopen keeper.
Minuten senare, i den 15:e, utjämnade Gustav Salomonsson men Christoffer Brännström återgav Kovland ledningen tio minuter senare.
Resultatet stod sig till det återstod, då satte Gustav Salomonsson 2-2 med ett distansskott och sköt alltså bägge lagen vidare till kvartsfinal.

- Kändes som en hyfsat bra match spelmässigt med tanke på den tidiga säsongen och det var riktigt bra passningsspel emellanåt. Var nog så att vi låg närmast ett vinstmål då vi hade ett stolpskott, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

- En bra match överlag med mycken kamp och intensitet. Utan slarv sista offensiva tredjedelen hade vi nog avgjort innan deras kvittering, säger Kovlands tränare Joel Falk.

IFK SundsvallKovlands IF 1
IFK Sundsvall - Kovlands IF 2-2
5 mars 2023 - 15:00 - Nordichallen
0-1 Håkan Åström (14) 
1-1 Gustav Salomonsson (15)
1-2 Christoffer Brännström (25)
2-2 Gustav Salomonsson (56)
Domare: Lukas Geibe
Publik: 34
Matchfakta
.

Acke sköt DM-titeln till Kuben efter "Pirlofrispark"

17 apr 2024 DM, herrar

2-0-ledning för Kuben efter tre minuters spel förbyttes till en 3-2-ledning för Lucksta innan "Tigerränderna" vände tillbaka via en nick av Linus Hall...

Läs mer

Ikväll spelas DM-finalen mellan Kuben och Lucksta - vilka blir "Bäst i Medelpad" och kvalificerar sig till spel i Svenska Cupen

17 apr 2024 DM, herrar

Ikväll bjuds vi på en liten godbit i den lokala fotbollen. Nämligen den emotsedda och prestigefyllda DM-finalen mellan division 2-nykomlingarna Luckst...

Läs mer

Kuben skrällde mot Giffarna - klara för DM-final mot Lucksta efter straffar

1 apr 2024 DM, herrar

GIF Sundsvalls P19- och P17-lag matchar idag, de som normalt brukar ta hand om DM-liret, och istället kom man med bänkspelarna från premiären i Supere...

Läs mer

De fyra semifinal lagen i DM är klara! Sidsjö-Böle lyckades inte med "mission impossible" och slå ut GIF Sundsvall

21 mar 2024 DM, herrar

Ikväll avgjordes det vilket av Sidsjö-Böle eller GIF Sundsvall som tog den fjärde och sista DM-semifinalplatsen och gör Alnö, Kuben och Lucksta sällsk...

Läs mer