Lucksta avgjorde toppmötet mot Kramfors-Alliansen med tre mål sista åtta minuterna

1-1 med åtta minuter kvar i toppmötet på Sörforsvallen.
Då satte Samuel Keflit 2-1 till Lucksta efter en perfekt aktion och sen rann det in två bollar ytterligare bakom Kramforsmålvakten.
- I sådana här jämna matcher är det individuell skicklighet som avgör, säger Luckstas assisterande tränare Jenny Nilsson. 

Toppmötet på Sörforsvallen mellan Lucksta och Kramfors-Alliansen bjöd på mycket kamp och väldigt lite skönspel, mycket beroende på den hårda och något ojämna planen.

Hemmalaget var piggast i inledningen och strax innan kvarten spelad tvingades bortamålvakten släppa retur på ett skott (solen i ögonen?) och Badawi Mohamed högg som en kobra på returen.

Lucksta hade ett bra grepp om matchen fram till vätskepausen. Därefter blev det mest Kramfors-Alliansen och i halvlekens sista minut rev en hemmaförsvarare ner en blåvitrandig och domaren Omar Meqbil dömde straff. Serghei Mocanu stegade fram och lade den precis utom räckhåll för Christoffer Högbom som gjorde seriedebut för Lucksta efter sin långa sjukfrånvaro.

Med det målet i ryggen inledde Alliansen den andra halvleken bäst, vann mycket boll på mitten och kontrade men löpte ofta offside eller så strandade allt på ett solitt hemmaförsvar. Högbom tvingades till en "TV-räddning" annars hade han en lugn afton där knotten nog var det som mest irriterade den välvuxne gårdvaren.

Lucksta hade ingenting framåt i stort sett, fram till minut 82 då Samuel Keflit fick för sig att göra slag i saken. Med ny frisyr (några rastaflätor) fick han bollen i vänsterinnerposition och drev förbi några motståndare och in i straffområdet där han med ett perfekt vänsterskott placerade bollen tätt intill bortre stolpen (se bilden ovan).

Bara två minuter senare passade Samuel Keflit snett inåt bakåt till en framstormande Abdulie Turay som kunde stöta in 3-1 i tomt mål från nära håll och i slutminuten kunde "Duracellkaninen" Erik Granit med ett distinkt avslut fastställa Luckstavinsten till 4-1 i en match som innehöll just fem målchanser..
Segern innebär att Lucksta klättrar upp i serieledning då Kuben samtidigt förlorade derbyt mot Selånger med 0-1.

Lokalfotbollen-TV:
• Kramforstränaren Fredrik Thelin efter 1-4-förlusten mot Lucksta
• Luckstas nöjda tränarduo Paul Thompson och Jenny Nilsson efter vinsten i toppmötet
• Luckstas Christoffer Högbom glad att vara tillbaka mellan stolparna efter sin långa sjukfrånvaro - och det blev seger på direkten

Fler bilder från matchen kommer att läggas in under lördagen.

 

Lucksta IFKramfors-Alliansen

Lucksta IF - Kramfors-Alliansen 4-1 (tips: 2-1)
16 juni 2023 - 19:00 - Sörforsvallen
1-0 Badawi Mohamed (14)
1-1 Serghei Mocanu (45, straff)
2-1 Samuel Keflit (82)
3-1 Abdulie Turay (84)
4-1 Erik Granat (89)
Domare: Omar Meqbil
Publik: 66
Matchfakta

Klicka på de nedanstående bilderna för att göra dem större. Foton: Pia Skogman. Lokalfotbollen.nu.

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer