Lucksta har gjort klart med två nya mittbackar: "Ersätter bröderna Ljuslinder"

26 jan 2024 Div. 2 Norrland

Mittbackarna Pontus Lundqvist från Selånger och Andres Escobar från Älgarna-Härnösand har anslutit till nya division 2-laget Lucksta.
- Pontus var vår prio 1 sedan bröderna Ljuslinder varvade ner och i Andres får vi in ytterligare en som kommer att kriga om att ta en plats i mittförsvaret, säger sportchefen Martin Ålin.

Inför debuten i division 2 tappade Lucksta de rutinerade mittbacksklipporna Fredrik och Linus Ljuslinder.

Men nu ska ersättarna vara på plats.

22-årige Pontus Lundqvist kom från Selånger där han senaste åren utmärkt sig som en ypperlig försvarare med fin blick för spelet och stark i närkamperna och svårslagen i luftspelet och dessutom utrustade med långa inkast.

Dessutom har man gjort klart med Andres Escobar, även han född 2001, som även han kommer från Selånger men via Älgarna-Härnösand men har tidigare också hunnit med spel med Matfors, IFK Timrå och Kuben men fostrad i GIF Sundsvall.

- Pontus var vår prio 1 sedan bröderna Ljuslinder varvade ner och i Andres får vi in ytterligare en som kommer att kriga om att ta en plats i mittförsvaret. Ny är även Amir Payande från Giffarna och Jonathan Marklund från college i USA så vi har nu fyra riktigt duktiga mittbackar och med det känner vi oss trygga, säger sportchefen Martin Ålin.

På förlustsidan hittar vi Badawi Mohammed som flyttar till Stockholm för jobb, Ahmed Tempo som återvänder hem till familjen i Kanada samt Abraham Habte Eyes som eventuellt slutar, ingen ny klubb är i alla fall klar i skrivande stund.

Sedan tidigare har man som sagt tappat bröderna Ljuslinder, Hakim Rouass och Anton Jonsson (IFK Timrå), målvakten Christofer Högbom (Kuben).

Duon Rabii Hamdan och Erik Granat och tränar med Kuben men några övergångar där är inte klara.

- Men där hoppas vi att de kommer att spela med oss då de är viktiga pjäser. Vi har även några yngre Giffare som tränar med oss så vi får se vad som händer, avslutar Martin Ålin.

Starkt hemmaspel håller Lucksta på avstånd från nedflyttningsstrecket i premiärsäsongen i tvåan: "Ostoppbara när vi är i form"

24 jul 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta gör som de flesta numera känner till sin allra första säsong i division 2 och man gör det med mersmak, starkt hemmaspel och en åttondeplats i ...

Läs mer

Första bortasegern för Lucksta - tre nya poäng mot Älgarna-Härnösand när serien vände

26 jun 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta avslutade våren starkt med seger över Kiruna, ett kryss i Skellefteå och två vinster på raken mot jumbon Älgarna-Härnösand när serien vände oc...

Läs mer

Lucksta klättrar i tabellen efter seger över Älgarna-Härnösand i kvällens klykderby

19 jun 2024 Div. 2 Norrland

Jumbon Älgarna-Härnösand kom med en seger i ryggen till Sörforsvallen men i stormen kunde Lucksta följa upp sin fina insats borta mot Skellefteå, 0-0,...

Läs mer

Lucksta tog hem första bortapoängen - 0-0 i Skellefteå med mersmak

15 jun 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta hade inte tagit en enda poäng på resande fot någonsin i division 2-sammanhang ännu och att den skulle komma borta idag mot topplaget Skellefte...

Läs mer

Abdulie Turays tidiga straffmål räckte hela vägen till tre poäng för Lucksta mot Kiruna

8 jun 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta fick äntligen spela hemma på Sörforsvallen. För premiärmotståndet stod långväga gästerna Kiruna FF i en lunchmatch, och det blev ett taggat he...

Läs mer

Lucksta-skutan gick under med man och allt på Frösön: "Jag är mållös"

2 jun 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta hade chansen att rycka från Frösö i kampen kring nedflyttningsstrecket men havererade i sexpoängsmatchen. Redan efter åtta minuters spel låg m...

Läs mer