Lucksta inför historiska premiären: "Ungt och spännande lag med stor potential"

31 mar 2024 Div. 2 Norrland

Försäsongen är över och nu är det skarpt läge när Lucksta går in på sin första historiska nivå, division 2 Norrland, med premiärmatch mot Umeå FC Akademi på bortaplan i morgon 1 april.
- Vi har ett ungt och spännande lag som har en otrolig potential, säger tränaren Paul Thompson.

I morgon, annandag påsk, lirar Lucksta sin första historiska match gällande sin högsta nivå någonsin, division 2 Norrland.

Lokalfotbollen passade på att ställa några frågor till tränaren Paul Thompson inför mötet med Umeå FC Akademi på bortaplan.

Nöjd med er försäsong?
- Absolut, vi har haft många träningar varje vecka inklusive gympass så vi är bra preparerade fysiskt. Vi har haft flera bra träningsmatcher där vi har gett hela truppen speltid och provat oss fram med olika kombinationer. DM-spelet gav oss tävlingsmatcher och en chans att prova på olika saker. Vi har under försäsongen haft flera bakslag när det det gäller sjukdomar och skador men det börjar se allt positivare ut på den fronten. Givetvis har Pontus Lundqvists svåra sjukdom (leukemi, red anm) haft stor inverkan på oss men vi har lovat oss att han ska bli stolta över oss i år. Så nu är det äntligen dags efter många år hårt arbete att få visa vad vi byggt upp inför denna historiska säsong i Lucksta IF.

...och med er trupp?
- Är extremt nöjd med den även om flera av spelarna som var med och förde upp oss i tvåan inte följde med oss upp av olika anledningar. Vi har fått flera spelare som vi velat ha till truppen även om det i vissa fall tog lite tid innan de valde att skriva på. Vi har ett ungt och spännande lag som har en otrolig potential. Så vi har många spännande spelare att hålla ögonen på för vår publik.

Nyförvärv?
- Noel Enheim (vb), Jibril Ali Mohudin (mb), Amir Payande (mb), Ibrahim Sankoh (ymf) Adam Mekrami (cfw) (samtliga GIF Sundsvall P19), Jonathan Marklund (mb) och Axel Engren (mv) USA Collage tidigare Alnö IF), Filip Caselius (imf, Österåker United), Granit Buzuku (imf) och Andres Escobar (yb) (Älgarna-Härnösand IF), Babu Nian (imf, Syrianska FC), Bassim Nassir (ymf, Hudiksvalls FF) , Pontus Lundqvist (Selånger SK), Theo Lerstrand (mb, Strands IF) samt Simon Jönsson (mb, Hassels IF)

Spelarförluster?
- Christofer Högbom och Melvin Gutic (Kubikenborgs IF), Fredrik Ljuslinder och Hakim Rouass (IFK Timrå), Ivar Edlund (Kungsnäs FC, spelande tränare), Abbe Eyes och Badawi Mohamed (nya klubbar ej klara) samt Linus Ljuslinder (slutat, nu fysio)

Hur lyder er målsättning i år?
- Som nykomlingar och med ett i stort sett nytt lag måste vi vara ödmjuka inför uppgiften och inse att det här blir ett rejält kliv gällande standarden på serien jämfört med ifjol men vi ser framemot utmaningen. Vi är medvetna om att det kommer att bli tuffa perioder under säsongen men jag är övertygad om att vår trupp har rätt karaktär att klara av dessa. Vi är av "experterna" på förhand tippade att komma sjua. En placering som även jag tycker verkar realistisk. Vi har satt en intern målsättning inom gruppen som jag tror att vi kommer att nå.

Någon spelare i ditt lag som du tror får sitt genombrott i år?
- Vi har en extremt ung och lovande trupp med flera spelare från GIF Sundsvall P19 som har valt att inleda sina seniorkarriärer hos oss. I mina ögon har vi nu distriktets bästa yngre spelare så det är många spelare som kommer att få sina genombrott i division 2 utan att namnge någon eller några individuellt.

Vad vet du om dina premiärmotståndare Umeå FC Akademi?
- Vi har sett dem på video och har analyserat dem så vi har en bra koll på vad vi har att vänta. De kom tvåa i sin kvalgrupp men fick en friplats sedan Sandvik drog sig ur så de vill säkert visa vad de kan i premiären. De har också ett ungt och intressant lag så det lär bli en spännande premiärmatch uppe i Umeå.

Vilka vinner serien och vilka tar hand om kvalplatsen till Ettan?
- Är säker på att Boden vill studsa tillbaka till Ettan omgående så de blir det lag att slå helt klart. Gottne har fått in flera fina nyförvärv och kommer säkert att vara med i toppen. Om jag ska plocka fram en outsider så får det bli Ytterhogdal. Min landsman (Thomas Robert Stewart, reds anm) som tränar dem har plockat med sig fem landsmän hit som har spelat på den högsta nivån och de kommer att fylla upp dessa med en redan stark tupp med internationell prägel. Så får de ihop allt så blir de farliga.

Läs även:
⚽️ Allt om klubbarna i tvåan 2024
⚽️ Pontus Lundqvist diagnostiserad med akut leukemi: "Stor chock"

Div. 2, omg. 3 (12-13 april): Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omg. 2 (6-7 april): Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer

Div. 2, omg. 1 (28 mars-1 april): Blytung division 2-debut för Lucksta - förre GIF-anfallaren Alexander Larsson tvåmålsskytt för UFC Akademi

1 apr 2024 Div. 2 Norrland

Idag premiärspelade Lucksta i division 2 med bortamöte med Umeå FC Akademi men det blev en blytung förlust med 0-4 mot UFC Akademi för ett i stora del...

Läs mer