Lucksta upp i serietopp efter 3-0-segern i derbyt mot Alnö

Lucksta leder inte bara derbyligan efter 3-0 hemma på Sörforsvallen över Alnö.
Laget toppar hela division 3 Mellersta Norrland i dagsläget, och det med en match mindre spelad än flera av konkurrenterna.
– Skönt med ännu en seger, derbymatcherna är extremt viktiga, säger tränaren Paul Thompson.

Lucksta och Alnö bjöd första halvtimman på mest ställningskrig där inget av lagen vill öppna garden. Därefter tog hemmalaget tag i det hela och hade ett jätteläge att ta ledningen men bollen strök precis utanför stolpen och ett "aaaah" hördes från läktaren.

Men ett ledningsmål för hemmalaget skulle komma innan pausvilan. Efter en bollvinst på mittplan ställde Lucksta om och Rabii Hamdanfick en genomskärare och kom runt på kanten och centrade in till Hakim Rouass som mötte direkt och Joakim Grannas var maktlös i Alnömålet.

Dden andra halvleken såg Lucksta ut att kontrollera och i mitten av den utökade Bassim Nassir till 2-0 innan samme man gjorde kvällens grannaste mål på Grannas när han i höjd med straffpunkten vände bort en försvarare och skickade upp 3-0 i det vänstra krysset med sin eminenta vänsterfot.

– Skönt med ännu en seger, derbymatcherna är extremt viktiga. Ifjol tror jag att vi bara tog tre poäng på dem, säger tränaren Paul Thompson.

Luckstasegern var helt i sin ordning även om differensen kanske blev nåt mål för mycket sett till spel och chanser. Alnö fick ett gyllene läge till att spräcka nollan men comebackkamde hemmamålvakten Axel Erngren räddade friläget och det röda laget fick åka hem till den vackra ön tomhänta.

– I nästa match har vi Sveg och då lovar jag att vi tar hem en seger, säger Alnötränaren Johnny Svelander.

Smolk i Luckstas glädjebägare var ännu en skada, och en ny i försvarsleden. För ett par veckor sedan försvann Linus Ljuslinder och nu var det dags för storebror Fredrik som tvingades utgå med en befarad knäskada redan under den första halvleken.

– Har inte så många försvarsspelare kvar men Jimmie Nordberg har ju gjort comeback och han får väl komma in och spela vänsterback, säger tränaren Paul Thompson.

Lokalfotbollen-TV:
• Luckstas målskyttar Hakim Rouass och Bassim Nassir berättar om sina mål i 3-0-derbyt över Alnö plus målvakten som var tillbaka i buren, Axel Erngren - och höll nollan!
• Luckstatränaren Paul Thompson var klart glad efter 3-0 i derbyt över Alnö och ny serieledning i div. 3 Mellersta Norrland.
• Alnö föll i derbyt på Sörforsvallen med 0-3 - hör tränaren Johnny Svelander.

 

Lucksta IF emblemAlnö IF emblem

Lucksta IF - Alnö IF 3-0
2022-06-14 - 19:00 - Sörforsvallen
1-0 Hakim Rouass (41)
2-0 Bassim Nassir (68)
3-0 Bassim Nassir (77)
Domare: Jonas Hägglund (uppträdde arrogamt)
Publik: 73
Matchfakta

Fler bilder kommer att läggas in så fort vi löst tekniken.

Div. 3, omgång 4 (26-28 april): Fortsätter Kuben och Selånger på vinnarspåret och spräcker Alnö förlustnollan i Fränstas första hemmamatch för säsongen?

Dags för omgång 4 där "fullpottaren" Selånger tar emot försvarsstarka Kramfors-Alliansen under fredagen och ska försöka hålla sin fina svit intakt. De...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Div. 3, omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer

Div. 3, omgång 2: Ny storvinst för Kuben, andra raka även för Selånger, Fränsta studsade tillbaka men Alnö föll åter

Linus Hallenius är makalös, fem mål igen, när Kuben körde över IFK Umeå med 7-0, Fränsta vände 0-1 till 3-1 borta mot Björna efter Oskar Nordlunds dub...

Läs mer

Div. 3, omgång 1: Kalfa Kargbos dubbel fixade Selångers derbyseger över Alnö, Real Kuben krossade Björna med 14-1 - däremot 0-3-torsk för Fränsta i nykomlingsmötet

Selångers Kalfa kargbo fixade segern i det uppskjutna premiärderbyt mot Alnö under måndagskvällen, Lokalfotbollens smeknamn på Kubikenborgs IF verkar ...

Läs mer

Inför seriestarten i trean: Fränsta IK

Det var förra seklet som Fränsta IK spelade division 3-fotboll senastEfter fjolårets serieseger i Medelpadsallsvenskan är det nu åter dags.- Jag tror ...

Läs mer