Lucksta upp i serietopp efter 3-0-segern i derbyt mot Alnö

Lucksta leder inte bara derbyligan efter 3-0 hemma på Sörforsvallen över Alnö.
Laget toppar hela division 3 Mellersta Norrland i dagsläget, och det med en match mindre spelad än flera av konkurrenterna.
– Skönt med ännu en seger, derbymatcherna är extremt viktiga, säger tränaren Paul Thompson.

Lucksta och Alnö bjöd första halvtimman på mest ställningskrig där inget av lagen vill öppna garden. Därefter tog hemmalaget tag i det hela och hade ett jätteläge att ta ledningen men bollen strök precis utanför stolpen och ett "aaaah" hördes från läktaren.

Men ett ledningsmål för hemmalaget skulle komma innan pausvilan. Efter en bollvinst på mittplan ställde Lucksta om och Rabii Hamdanfick en genomskärare och kom runt på kanten och centrade in till Hakim Rouass som mötte direkt och Joakim Grannas var maktlös i Alnömålet.

Dden andra halvleken såg Lucksta ut att kontrollera och i mitten av den utökade Bassim Nassir till 2-0 innan samme man gjorde kvällens grannaste mål på Grannas när han i höjd med straffpunkten vände bort en försvarare och skickade upp 3-0 i det vänstra krysset med sin eminenta vänsterfot.

– Skönt med ännu en seger, derbymatcherna är extremt viktiga. Ifjol tror jag att vi bara tog tre poäng på dem, säger tränaren Paul Thompson.

Luckstasegern var helt i sin ordning även om differensen kanske blev nåt mål för mycket sett till spel och chanser. Alnö fick ett gyllene läge till att spräcka nollan men comebackkamde hemmamålvakten Axel Erngren räddade friläget och det röda laget fick åka hem till den vackra ön tomhänta.

– I nästa match har vi Sveg och då lovar jag att vi tar hem en seger, säger Alnötränaren Johnny Svelander.

Smolk i Luckstas glädjebägare var ännu en skada, och en ny i försvarsleden. För ett par veckor sedan försvann Linus Ljuslinder och nu var det dags för storebror Fredrik som tvingades utgå med en befarad knäskada redan under den första halvleken.

– Har inte så många försvarsspelare kvar men Jimmie Nordberg har ju gjort comeback och han får väl komma in och spela vänsterback, säger tränaren Paul Thompson.

Lokalfotbollen-TV:
• Luckstas målskyttar Hakim Rouass och Bassim Nassir berättar om sina mål i 3-0-derbyt över Alnö plus målvakten som var tillbaka i buren, Axel Erngren - och höll nollan!
• Luckstatränaren Paul Thompson var klart glad efter 3-0 i derbyt över Alnö och ny serieledning i div. 3 Mellersta Norrland.
• Alnö föll i derbyt på Sörforsvallen med 0-3 - hör tränaren Johnny Svelander.

 

Lucksta IF emblemAlnö IF emblem

Lucksta IF - Alnö IF 3-0
2022-06-14 - 19:00 - Sörforsvallen
1-0 Hakim Rouass (41)
2-0 Bassim Nassir (68)
3-0 Bassim Nassir (77)
Domare: Jonas Hägglund (uppträdde arrogamt)
Publik: 73
Matchfakta

Fler bilder kommer att läggas in så fort vi löst tekniken.

Real Kubens tränare i halvtid: "Alla räknar med att vi går rena genom serien" - cuomatchen mot AIK spelas 21 augusti!

Kubikenborgs IF har under vårsäsongen inte bara vunnit sina tolv seriematcher utan även segrat i alla sex DM-matcherna och en i Svenska Cupen. 17 matc...

Läs mer

Det blir ingen fotbollsfest på Kubens IP - cupmatchen mot AIK flyttas till NP3 Arena

Cupmatchen 21 eller 22 augusti mot AIK går inte av stapeln på Kubikenborgs IP utan flyttas till vår lokala "nationalarena" NP3.- Vi skulle mer eller m...

Läs mer

Slädadagen – en välbesökt tillställning för generationer i 100-åriga Alnö IF

Med anledning av Alnö IF:s 100-årsfirande var det igår lördag dags för en familjedag på Släda IP. Det är också platsen som stått värd för fest och idr...

Läs mer

Lottat i Svenska Cupen - AIK för Kuben och Ettanmotstånd för GIF Sundsvall: "Roligaste lotten att få"

Det blev rena vinstlotten för Kuben i den andra omgången av Svenska Cupen - AIK hemma.För GIF Sundsvall blir det bortamatch mot Stockholm Internaziona...

Läs mer

Linus Hallenius sköt Kuben vidare i Svenska Cupen

Kuben är vidare till omgång 2 av Svenska Cupen. Detta efter en 3-2-vinst över division 2-laget Gottne. Stor segerorganisatör var Linus Hallenius som s...

Läs mer

Ikväll inleder Kuben årets cupäventyr då division 2-laget Gottne gästar

Ikväll kliver överlägsna division 3-ledarna Kubikenborgs IF in i cupspelet där division 2-laget Gottne väntar i den första omgången.- Gottne är ett st...

Läs mer