Luckstas segersvit utökades efter derbyvinsten över Selånger: "Blev onödigt spännande på slutet"

Lucksta rev åt sig en tvåmålsledning före paus i fredagens derby på Westhagen och hade bud på mycket mer.
När Selånger sedan reducerade med fyra minuter kvar blev det rejäl nerv men Lucksta redde ut stormen och fortsätter sin segersvit.
- Om man avläser resultatet kan man tro att det var en jämn match, men det var långt från det även om det blev onödigt spännande på slutet, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Lucksta rev åt sig taktpinnen direkt i derbyt på Westhagen mot Selånger och vaskade fram det ena vassa läget efter det andra men i SSK-målet storspelade Filip Widén och det krävdes en straffspark från Badawi Mohamed och en nick vid den första stolpen på en Erik Granat-hörna för att få hål på målmannen.

Upprinnelsen till straffen i den 17:e minuten blev omdiskuterad.
- Abdulie Turay kom helt fri och blev fälld av deras siste försvarare ( Isac Gunnarsson, reds anm). Märkligt domslut att bara dela ut ett gult kort och inte ett rött för målchansutvisning, funderar Luckstas tränare Paul Thompson.

Under den andra halvleken fortsatte Lucksta dominera men någon tredje fullträff kom aldrig. Istället reducerade Jonas Öhman med fem minuter kvar och SSK skapade även en kvitteringschans med ett friläge från kanten men då klev även Luckstas keeper Zacharias Svenlin in i handlingarna och säkrade segern definitivt åt Lucksta och tredje raka vinsten. Ett bevis på att en fotbollsmatch pågår i 90 minuter plus stopptid.

- Om man avläser resultatet kan man tro att det var en jämn match, men det var långt från det. Vi hade total dominans i matchen de första 85 minuterna. Det här derbyt borde vi avgjort tidigare så hade vi sluppit nerverna på slutet men vi slarvade vid deras mål och deras målvakt var fantastiskt bra och höll dem kvar i matchen. Annars mycket tillfredsställd hur vi dominerade spelet och bara släppte till ett par ströchanser., säger Luckstas tränare Paul Thompson.

- Efter en blek första halvlek ger vi oss själva chansen i den andra och skapar lite nerv på slutet med en reducering och ett friläge från kanten där deras målvakt gör en bra räddning. Det är ett skickligt Lucksta vi möter så det är ingen skam att förlora mot dem. Vi tar nya tag, säger Selångers tränare Jesper Hellström..

I Lucksta imponerades man av trion Erik Granat, Abraham Habte Eyes och Abdulie Turay. Bröderna Ljuslinder höll som vanligt hög klass.

I Selånger stack Andrés Escobar ut det där lite extra.

Värt att nämna att det blev en match med ett par otäcka skador. Luckstas Oliwer Karlsson och Selångers Mika Lindroos drabbades av hjärnskakningar medan de senares Melker Norén bröt foten.

 

Lucksta IFSelånger SK

Lucksta IF - Selånger SK
28 april 2023 - 19:00 - Westhagen
1-0 Badawi Mohamed (17, straff)
2-0 Sani Tahir (42)
2-1 Jonas Öhman (86)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 114
Matchfakta

Därför tog Göran Sundqvist uppdraget som sportchef i Kuben: "Kändes lockande"

Igår skrev Lokalfotbollen om att Göran Sundqvist tar över rollen som sportchef i Kuben.- Suget till fotbollen som nån form av ledare/coach/mentor/spor...

Läs mer

"Lagga" kvar som tränare, "Ryssen" tillkommer och "Sunkan" ny sportchef när Kuben växlar upp

Kuben växlar upp och har gjort klart med en ny sportchef och tränarkollega till Stefan Lagergren.- Med Göran Sundqvist som sportchef tillsammans med t...

Läs mer

Luckstas tränare Paul Thompson: "En säsong som vi kan vara stolta över"

Lucksta hade ett bra 2022, med ett fantastiskt 2023 där man tog hem division 3 Mellersta Norrland i stor stil och för första gången i klubbens histori...

Läs mer

Brukets Blås tränarduo om säsongen: "Underkänd från början till slut"

Matfors genomgick en stor förändring i spelartruppen och inledde serien med fem raka förluster och 2-12 i målskillnad.En start man aldrig riktigt hämn...

Läs mer

Alnös tränare och sportchef: "Underbetyg sett till vår målsättning"

Alnö hade tänkt sig förbättra sin sjundeplats från ifjol med sitt unga manskap.Men det hela slutade med nedflyttning tillbaka till Medelpadsallsvenska...

Läs mer

Alnö avslutade i dur - men åker ur: "Får hoppas på en bonusplats till trean"

Alnö avslutade kvalet i dur, 3-0 över Gimonäs, två mål av William Svelander, men åker trots det ner i fyran då inledningsförlusten i slutminuterna mot...

Läs mer