Luckstas tränare Paul Thompson: "En säsong som vi kan vara stolta över"

Lucksta hade ett bra 2022, med ett fantastiskt 2023 där man tog hem division 3 Mellersta Norrland i stor stil och för första gången i klubbens historia kvalificerade sig till spel i tvåan.
- En säsong som vi stolta kan se tillbaka på med tanke på att vi plockade ihop ett i stort sett helt nytt lag, säger tränaren Paul Thompson.

Ifjol gjorde Lucksta en riktigt fin vårsäsong och var med ock krigade i toppen men under sommaren och hösten tappade man flera spelare, truppen blev tunn och resultatet blev därefter och man gled nedåt i tabellen.

Inför den här säsongen fick sportchefen Martin Ålin ett styft jobb att få ihop ett slagkraftig och tillräckligt bred trupp. Efter några smarta tillskott plus att fjolårets lokala division 2-lag Sund begärde ner sig i fyran gjorde att man kunde få in spelare därifrån. Att Samuel Keflit blev kvitt alla krämpor och kunde göra en full försäsong gjorde att han, äntligen, kunde få visa upp den kapacitet som han hade inneboende. Då blev det också överlägsen skytteligaseger på imponerande 33 mål.

Att sedan tränarduon Paul Thompson och Jenny Nilsson fick ihop alla pusselbitar till ett homogent och vinnande koncept hör också till.

Nu återstår det att se hur Sörforsklubben ska lyckas tackla "ruinserien" division 2 Norrland. Historien avskräcker men kanske LIF är det Medelpadslag som hittar nyckeln?

Nu, med lite distans till säsongsavslutet, passade Lokalfotbollen på att intervjua den irländske succétränaren Paul Thompson. Paul som hamnade i trakterna tack vare kärleken för ett antal år sedan.

Vad säger du om er säsong som helhet?
- En fantastisk säsong som vi stolta kan se tillbaka på med tanke på att vi plockade ihop ett i stort sett nytt lag. Otroligt tillfredsställande att jobba mot de mål vi satte upp, och sedan lyckades nå.
- Att för första gången i klubbens historia vinna division 3 var enormt plus att vi gick långt i Svenska Cupen och fick möta allsvenska storlaget IFK Norrköping hemma på Sörforsvallen inför storpublik är minnen som varken vi ledare eller spelarna kommer att glömma.
- Att nå DM-final var också en ny milstolpe för klubben och där få möta ett starkt GIF Sundsvall ger också bra erfarenhet.
- Att se mina spelares självförtroende öka och se deras framsteg i sin utveckling har också gjort mig lycklig. Det finns en genuin känsla av hopp som genomsyrar klubben och att vi har något speciellt på gång.

Vad är du mest nöjd med?
- Givetvis när vi säkrade seriesegern men att se tillbaka på gruppen av spelare som växte tillsammans och trodde på vår spelidé och visare god karaktär gav mig stor tillfredsställelse.

Kanske en lite konstig fråga efter er kanonsäsong? Men vad hade ni kunnat gjort bättre?
- Kan inte kräva något mer när det gäller resultat och vår prestation på planen. Givetvis finns det saker att skruva på men som helhet kan jag inte var med än mycket nöjd.

Vilken spelare har överraskat mest på dig den här säsongen?
- För att vara ärlig är det ingen spelare som överraskat på mig. Vi hade de spelare i truppen som vi vet kan prestera på den här nivån och därför är jag inte överraskad av deras utveckling och hur bra de presterat. Vår uppgift har varit att få ut deras kunnande som finns i dem. Många kanske tycker att Samuel Keflits över 30 gjorda mål i år var en överraskning, men inte för mig då jag visste om hans kapacitet.

Kör du på en säsong till i klubben eller väntar en ny utmaning?
- Yes, kör på en säsong till. Att vara med när klubben gör sin första historiska säsong i division 2, den resan vill man verkligen vara med på.

Några klara nyförvärv eller spelartapp?
- Lite tidigt att säga ännu, men vi har ögonen på flera spelare som har kapacitet för spel i tvåan och har rätt karaktär. Men så här långt ser det bra ut och vi jobbar hårt för att få ihop ett konkurrenskraftigt lag.
- När det gäller spelare som inte följer med upp är trotjänaren Hakim Rouass en av dem och det är jobbigt att ta avsked av en spelare som gjort så mycket positivt för klubben genom åren. Hakim har varit med på hela vår resa och kommer att bli saknad.

Händer det något annat i klubben som är värt att nämna?
- Vi jobbar hårt för att lösa det ekonomiskt för att kunna spela i division 2 Norrland och finns det företag eller privatpersoner som vill hjälpa till är ni mer än välkomna att höra av er, avslutar "Årets Tränare" Paul Thompson.

Därför tog Göran Sundqvist uppdraget som sportchef i Kuben: "Kändes lockande"

Igår skrev Lokalfotbollen om att Göran Sundqvist tar över rollen som sportchef i Kuben.- Suget till fotbollen som nån form av ledare/coach/mentor/spor...

Läs mer

"Lagga" kvar som tränare, "Ryssen" tillkommer och "Sunkan" ny sportchef när Kuben växlar upp

Kuben växlar upp och har gjort klart med en ny sportchef och tränarkollega till Stefan Lagergren.- Med Göran Sundqvist som sportchef tillsammans med t...

Läs mer

Brukets Blås tränarduo om säsongen: "Underkänd från början till slut"

Matfors genomgick en stor förändring i spelartruppen och inledde serien med fem raka förluster och 2-12 i målskillnad.En start man aldrig riktigt hämn...

Läs mer

Alnös tränare och sportchef: "Underbetyg sett till vår målsättning"

Alnö hade tänkt sig förbättra sin sjundeplats från ifjol med sitt unga manskap.Men det hela slutade med nedflyttning tillbaka till Medelpadsallsvenska...

Läs mer

Alnö avslutade i dur - men åker ur: "Får hoppas på en bonusplats till trean"

Alnö avslutade kvalet i dur, 3-0 över Gimonäs, två mål av William Svelander, men åker trots det ner i fyran då inledningsförlusten i slutminuterna mot...

Läs mer

Mellersta Norrlandstreans All Star Team 2023: Spelare, tränare & domare

Med halva division 3 Mellersta Norrland av Medelpadslag tyckte jag det skulle vara intressant med ett All Star Team även för den serien i år, dock bar...

Läs mer