Lukas Lindbäck derbyhjälte efter tidig fullträff: "Ingen bra match"

Lukas Lindbäck blev stor derbyhjälte för sitt Selånger tack vare sitt tidiga mål som visade sig bli kampens enda.
- Vi gör absolut ingen bra match men det är ändå starkt att ta poäng när inte spelet stämmer, säger SSK-tränaren Jesper Hellström.

 

Spelmässigt blev det inget bra derby mellan Selånger och Alnö på Balders konstgräs, men spännande.

Första draget kom från "hemmalaget" SSK. I den tionde minuten samarbetade Lukas Lindbäck med Jonas Öhman och den förstnämnde löpte i luckan och satte ledningsmålet bakom Joakim Grannas.

Alnö kom tillbaka och skapade tre bra lägen resten av halvleken men krutet var blött och Filip Widén i Selångers mål var hela tiden med på noterna när han inte tog hjälp av ribban en gång och när en Alnöspelare bommade öppet mål.

Fem minuter in i den andra halvleken fick Alnös kvitteringsjakt ett hack i skivan då Haris Hadzic drog på sig sitt andra gula kort och fick ta en tidig dusch.
Alnö fortsatte jaga kvittering trots sin decimering och lämnade luckor bakåt men Joakim Grannas höll då kvar sitt lag i matchen med ett par frilägesräddningar.

Med tre minuter kvar var ändå en utjämning på gång men William Svelander fick inte till det i avslutet och Selånger kunde spela hem derbyvinsten, om än med knapp marginal.

- Vi gör absolut ingen bra match men det är ändå starkt att ta poäng när inte spelet stämmer. Sett till de chanser vi fick med en man mindre borde vi stängt den här matchen tidigare, blev lite onödigt spännande på slutet, säger SSK-tränaren Jesper Hellström.

- Vi hade flera bra chanser i den första halvleken men får inte dit bollen medan de satte sin enda. Trots att vi tidigt i andra åker på en ruggigt billig utvisning ger vi aldrig upp utan fortsätter att jaga en kvittering och skapar en bra chans på slutet. All heder till grabbarna som ändå gör match av det hela trots det röda kortet, säger Alnös tränare Patrik Nylund.

Slitvargen och matchhjälten Lukas Lindbäck var tillsammans med Filip Widén, säkerheten själv mellan stolparna och som ger stadga åt försvarsspelet, var Selångers främsta aktörer.

Även Alnö hade en stark sista utpost i Joakim Grannas. Överbetyg även till Adam Lindstedt i mittförsvaret och offensive ytterbacken Jesper Andersson. Kantspelaren Alfred Karlsson ska inte heller glömmas bort för sin framåtanda.

 

Selånger SKAlnö IF

Selånger SK - Alnö IF 0-1
5 maj 2023 - 19:00 - Westhagen
1-0 Lukas Lindbäck (10)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 49
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer