Måldubbel av Gabriel Söderberg när IFK Timrå 2 vände mot Alnö U.

28 aug 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö U tog en tidig ledning på Timrås konstgräs men Gabriel Söderberg utjämnade ganska omgående och efter dryga halvtimman satte samme yngling 2-1 vilket visade sig även bli segermålet då den resterande timman blev mållös.
- Vi gör en jäkla krigarinsats och höll emot trots deras övertag, säger Timråtränaren Joakim Moxén.

För två veckor sedan möttes IFK Timrå 2 och Alnö U på Släda IP i en målorgie som slutade 5-5 efter sent kvitteringsmål av gästerna.
Ikväll möttes lagen igen och Alnö U tog ledningen redan i den åttonde minuten. Justin Odoemelam fick ett pass på djupet från Dante Hall, ryckte förbi två försvarare innan han sköt in bollen lågt vid den första stolpen.
Det tog emellertid bara fyra minuter för Timrå 2:s Gabriel Söderberg att utjämna med ett skott utifrån som via en touch ställde bortamålvakten.

Efter dryga halvtimman dömde domaren indirekt frispark till Timrålaget efter en bakåtpassning till målvakten.
- Hårt dömt för det var ingen medveten bakåtpassning men domaren hade en annan åsikt och det är bara att acceptera, säger Alnötränaren Daniel Björkstig.
I höjd med straffpunkten petade Adrian Yman bollen till Gabriel Söderberg som hittade rätt mellan alla Alnöben.

Därefter lade gästerna beslag på det mesta bollinnehavet mot ett backande Timrå och trots en timmas spel fick man aldrig till någon riktig superchans till en kvittering mer än en dubbelchans precis i slutet som smet precis utanför stolpen.

- Vi var ont om folk i dag med materialförvaltaren och reservmålvakten på bänken, båda fick en hel del speltid, men vi gör en jäkla krigarinsats och höll emot trots deras övertag och det var rejält trötta ben på slutet. Trodde aldrig matchen skulle ta slut, säger Timråtränaren Joakim Moxén.

- Vi spelar riktigt bra fotboll ute på planen, speciellt i andra halvlek, men hade problem sista tredjedelen där vi hade svårt att dyrka upp deras låga försvar. Och när vi väl kom igenom ville inte bollen helt enkelt gå in. Var lite av en sån dag idag, säger Daniel Björkstig.

I Alnö var det jämnt överlag men en eloge till de gossar från P16-laget som verkligen visade framfötterna. I Timrå gjorde Rasmus Paulsson, tidigare i GIF Sundsvall och Svartvik, comeback efter fyra år och visade upp ett stabilt mittbacksspel. Adrian Yman blev utvisad i den senaste A-lagsmatchen och klev ner i andralaget och med sitt starka spel på mitten gjorde han det svårt för gästerna och var en av de bärande spelarna för vinsten.

 
IFK Timrå Herr 2Alnö IF Herr utv
IFK Timrå 2 - - Alnö IF U. 2-1
28 augusti 2024 - 19:30 - Timrå IP Konstgräs
0-1 Justin Odoemelam (8)
1-1 Gabriel Söderberg (12)
2-1 Gabriel Söderberg (31)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 49
Matchfakta
 
Inför: Två mittenlag möts när omgång 9 i B-slutspelet inleds. Hemmalaget IFK Timrå 2 ligger femma i en haltande tabell medan Alnö U ligger placeringen ovanför. Som vanligt när andralagen lirar kan det skilja rejält i slagstyrka match för match. Lokalfotbollen tippar: Om lagen kommer någorlunda "ordinarie" vinner Alnö U med 4-2. Det blir med andra ord inte lika målrikt som i förra mötet lagen emellan som slutade 5-5.
 

Tabell

1 Svartviks IF 2   10 7 1 2 31 11 20 22
2 Söråkers FF   8 6 1 1 24 6 18 19
3 Ånge IF   9 6 0 3 31 13 18 18
4 Alnö IF Utveckling   9 5 2 2 30 13 17 17
5 IFK Timrå 2   7 3 2 2 22 14 8 11
6 Matfors IF 2   8 2 0 6 17 34 −17 6
7 Ljunga IF   8 1 0 7 8 39 −31 3
8 Indals IF   9 1 0 8 14 47 −33 3

 

Statistik Div. 5 Medelpad, Slutspel B

Isaac During grejade Hassels första seger med matchens sista spark

5 okt 2024 Div. 5 Medelpad

Hassel tog ledningen redan efter tio sekunder och efter en småful och tjattrig match kunde man stå som segrare över Sundsvalls FF med 4-3. Segermålet ...

Läs mer

Alexander Aspenruds äkta hattrick för Indal räckte inte - Söråker vände tillbaka och vann

5 okt 2024 Div. 5 Medelpad

Svängigt värre uppe på Löta. Söråker rev åt sig en 2-0-ledning men Indal vände via ett äkta hattrick av Alexander Aspenrud, bara för att se hemmalaget...

Läs mer

Östavall säkrade spel i Medelpadsallsvenskan nästa år: "Stolt över vår resa"

5 okt 2024 Div. 5 Medelpad

Östavall säkrade tredjeplatsen i A-slutspelet efter 6-1 på Södermalm och nu blir det spel i Medelpadsallsvenskan nästa år.- Är stolt över den resa vi ...

Läs mer

Sidsjö-Böle avslutade med en "tennisseger" över Stöde

5 okt 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle var redan klara serietvåa i A-slutspelet inför slutomgången men det hindrade dem inte från att ta hem en 6-0-vinst över Stöde på Westhagen...

Läs mer

Seriesegrarna Kungsnäs behövde inte ens ställa ut skorna i avslutningsmatchen - Wiskan lämnade walk over

4 okt 2024 Div. 5 Medelpad

Man säger ibland att det inte räcker att bara ställa ut skorna. Men inte ens det behöver Kungsnäs göra i sin avslutningsmatch. Wiskan har nämligen läm...

Läs mer

Matfors nära att tappa 4-1-ledning mot Kraftfull men höll undan

2 okt 2024 Div. 5 Medelpad

Matfors ledde både med 2-0 och 4-1 på Westhagen mot Kraftfull men det blev ändå spännande på slutet när hemmalaget började knapra in.- Vi var bra fram...

Läs mer