Målfester i söndagens tre första matcher när Alnö, Heffnersklubban och Kovland spelade hem segrar - och en 3-0-vinst för Timrå i avslutningen

12 feb 2023 DM, damer

Alnö vann en svängig tillställning över Selånger när division 2-klubbarna drabbade samman i söndagens första dammatch. I den andra prickade både Amanda Sevefjord och Olivia Strand in en dubbel när Heffnersklubban körde över SDFF med 7-0. Kovland-Söråker blev även den målrik, 5-0. I dagens avslutande dammatch tog Timrå hem en säker seger över Matfors.

⚽️ DM, Grupp 1

Målfest första kvarten när Alnö besegrade Selånger - Beatrice Juutinen tvåmålsskytt

Fem skott på mål första kvarten, fyra av dem gick in. Alnö och Selånger bjöd på öppet hus i inledningen där det röda laget rev åt sig en tvåmålsledning, bara för att snabbt tappa till 2-2.
I minut 20 återtog Alnö ledningen och med sju minuter säkrade Beatrice Juutinen Alnösegern med sin andra fullträff för dagen.

- Första matchen och stor plan och den första halvleken var det lite si och så med positionsspelet. I pausen pratade vi om att vi även måste jobba hemåt och vi rättade till det och vi vinner rättvist. Kanske borde vi gjort ett par mål till, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

- Det var lite väl slappt bakåt i första halvlek från båda lagen. I andra hade vi inte orken att ställa om lika bra. Däremot var vi mer kompakta bakåt. Stor eloge till tjejerna för sin kamp och inställning, säger nye Selångertränaren Felix Schmidt.

Alnö IF Dam emblemSelånger SK emblem

Alnö IF - Selånger SK 4-2
12 februari 2023 - 12:30 - Nordichallen
1-0 Frida Olsson (4)
2-0 Beatrice Juutinen (6)
2-1 Hanna Rönnqvist (7)
2-2 Amanda Furåker (12)
3-2 Felicia Lindström (20)
4-2 Beatrice Juutinen (53)
Domare: Abdullatif Al-Barawy
Publik:
Matchfakta

Amanda Sevefjord och Olivia Strand dubbla målskyttar när Heffnersklubban krossade SDFF

SDFF matchade borta mot Uppsala idag, 0-5 i baken, och ställde upp med ett flicklag mot division 1-laget Heffnersklubban i DM.
Man behöll nollan intakt första halvan av första halvlek men därefter trillade bollarna in med jämna mellanrum fram till 7-0. Amanda Sevefjord och nyförvärvet Olivia Strand målade dubbelt i en match med ganska ensidig spelbild.

- De backade hem och försvarade sig och vifick äga mycket boll. Stundtals rullade vi på bra och flera av målen var snygga och kom efter fina spelkombinationer. Så vi är nöjda med ganska mycket även om det alltid finns saker att justera, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

- Vi har ett helt nytt lag i år och idag fick vi även låna ut några spelare till A-laget som matchade nere i Uppsala. De flesta av våra spelare är födda 07 och det var första gången de spelade ihop i en seniormatch och förlustsiffrorna till trots gjorde vi en bra match, säger SDFF:s akademitränare Patrick Davis, 

Heffnersklubbans BK emblemSundsvalls DFF  emblem

Heffnersklubbans BK - Sundsvalls DFF 7-0
12 febuari 2023 - 13:45 - Nordichallen
1-0 Amanda Sevefjord (15)
2-0 Olivia Strand (18)
3-0 Amanda Sevefjord (26)
4-0 Agnes Hurtig Edlund (32)
5-0 Amanda Sevefjord (41)
6-0 Linméa Sahlin (44)
7-0 Olivia Strand (51)
Domare: Anton Adra
Publik:
Matchfakta

⚽️ DM, Grupp 2

Enkel seger för Kovland mot ett skadeskjutet Söråker

Kovland kom till spel med full bänk medan Söråker kom utan några avbytare.
Om det var avgjörande? Ja, kanske. KIF hade mer spring i benen och höll ett högt bolltempo och kom ofta runt på kanterna med farliga inspel som resultat.
Redan efter den första halvleken stod det 4-0 och trots nästan ännu större övertag efter paus blev det "bara" ytterligare en fullträff fram till 5-0. KIF-damerna visade upp en fin bredd med fem olika målskyttar.

- En väldigt bra förstamatch av oss där vi ägde mycket boll och rullade fint hela matchen och hade kunnat gjort ännu fler mål på de chanser vi skapade. Samtidigt är jag nöjd med att vi inte släppte till några lägem bakåt, säger Kovlands tränare Charles Merchant.

- Vi kunde inte göra oss själva rättvisa då vi saknade tio spelare av olika anledningar och fick inte ens ihop en ynka avbytare, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos, själv liggandes sjuk mellan lakana och inte på plats.

Kovlands IF Dam emblemSöråkers FF emblem

Kovlands IF - Söråkers FF 5-0
12 februari 2023 - 15:00 - Nordichallen
1-0 Lina Lind (5)
2-0 Nathalie Jonasson-Collett (17)
3-0 Lovis Fälldin (26)
4-0 Felicia Högkvist (28)
5-0 Agnes Thelberg (57)
Domare:Emilia Jansson Lindén
Publik:
Matchfakta

IFK Timrå visade tålamod i spelet och tog hem en säker 3-0-vinst över Matfors

IFK Timrå ledde över Matfors i paus tack vare Paula Gonzalez Gomez fullträff och i den andra dubblade Maja Einsa försprånget med en fin träff från distans som letade sig in högt i MIF-målet. Evilla Udd stängde sedan matchen med lagets tredje mål.

- En kontrollerad match av oss men visst var det stora kontraster att få komma ut på en elvamannaplan. Vi pratade innan om att ha tålamod i spelet och det tycker jag att vi lyckades med säger Timrås tränare Joakim "Jocke" Edström.

- Jag tycker vi ska vara nöjda med dagens match. Vi har inte riktigt hunnit spela ihop oss än så det kan bara bli bättre och bättre. Vi har nio tjejer med från utvecklingslaget idag som kliver in och gör en fantastisk bra insats, väldigt roligt att se! Plussar lite extra för Cornella, Meya och Sofie, säger Matforsspelaren Hanna Nilsson.

Matfors IF 1 emblemIFK Timrå Dam emblem

Matfors IF - IFK Timrå 0-3
12 februari 2023 - 16:15 - Nordichallen
0-1 Paula Gonzalez Gomez (26)
0-2 Maja Winsa (33)
0-3 Evilla Udd (56)
Domare: Lina Blixth
Publik:
Matchfakta

⚽️DM, Grupp 3

Heffnersklubban bäst i Medelpad - höll nollan genom hela DM-turneringen

23 mar 2023 DM, damer

Heffnersklubbans division 1-lag tog välförtjänt hem årets DM-turnering på damsidan, och man gör det utan ett enda insläppt mål.Men det krävdes en stra...

Läs mer

Heffnersklubban klara favoriter i kvällens DN-final: "Tuff uppgift"

23 mar 2023 DM, damer

27-0 i målskillnad och idel segrar.Heffnersklubban har verkligen visat klassen i årets DM-slutspel.Nu väntar kvällens final mot Alnö.- Tuff uppgift ik...

Läs mer

Alnö klara för DM-final efter 2-0-vinst över Timrå: "En bra och välspelad match i kylan"

16 mar 2023 DM, damer

Med ett mål i vardera halvleken via Tuva Lundin och Frida Olsson betvingade Alnö seriekollegan Timrå i den andra DM-semifinalen och kommer nu att stäl...

Läs mer

Vilka får möta Heffnersklubban i DM-finalen? Det avgörs ikväll

16 mar 2023 DM, damer

Ikväll avgörs det vilka av division 2-lagen Alnö eller Timrå som får möta Heffnersklubban i DM-finalen den 22 mars.- Vi kommer kliva ut och göra vårt ...

Läs mer

Medskogsbron fick vika sig för övermakten - Heffnersklubban vann DM-semifinalen med 13-0

15 mar 2023 DM, damer

Som väntat hade inte division 3-laget Medskogsbron någon suck när Heffnersklubban från ettan stod på andra sidan.Division 1-laget vann med förkrossand...

Läs mer

DM-semifinal: Davida mot Goliata: "Lärorik match"

15 mar 2023 DM, damer

Ikväll spelas den första DM-semifinalmatchen på damsidan där division 3-laget Medskogsbron ska försöka rå på laget från ettan, Heffnersklubban.Ett mis...

Läs mer