Målrikt när FC Kraftfull vann på Viskans IP

8 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Johan Skog producerade ett hattrick för sitt Wiskan hemma mot FC Kraftfull.
Men vad hjälpte det när gästerna prickade in fem bollar i hemmaburen?
– Vi gör fem fina spelmål, säger Kraftfulls tränare Torbjörn Persson.

Det blev en lite märklig match på Viskans IP där hemmalagets Johan Skog var på fint målhumör och satte dit ett hattrick. Normalt brukar man ta poäng när man gör tre mål men Wiskan släppte in fem bakåt mot gästande FC Kraftfull och man tvingades inkassera ännu en förlust, den sjätte raka i ordningen.

För Kraftfulls del pekar formbarometern uppåt då detta var lagets tredje raka trea efter de två inledande förlusterna.
Bakary Dampha och Tesfalidet Elias såg med två mål vardera samt ett av Samuel Buanie till att laget nu klättrar upp i tabellen till en femteplats.

– Vi skulle ha gjort några fler kassar och dessutom bjöd vi på deras tre mål. Det såg ändå stundtals bra ut så det är svårt att vara besviken efter vår tredje raka seger och vi gör ändå fem fina spelmål. Tyvärr är vi helt ofarliga på fasta situationer så det får vi fortsätta träna på, säger Kraftfulls tränare Torbjörn Persson.

– Vi möter ett spelskickligt lag som rullade boll bra inom laget och hela tiden rörde sig. Vi blev tillbakapressade och kom bara till ströanfall då vi hade svårt att behålla bollen inom laget. Det positiva är att vi ändå gör tre mål och inte släpper in något på fasta, säger Wiskans luttrade tränare Marco Padellaro.

Johan Skogs hattrick ger alltid plus i Lokalfotbollens bok. Comebackande målvakten Stefan Eriksson var duktig mellan stolparna och hängde två gånger om uppe i kryssen och räddade. Högerbacken Rasmus Jönsson ska även han ha en eloge i hemmalaget.

Jafar Yakubi på Kraftfulls mittfält var planens sevärdaste spelare och omöjlig att ta bollen ifrån. Dubbla målskyttarna Tesfalidet Elias och Bakary Dampha ska givetvis även ha ett högt betyg.

 

Viskans IF

Wiskans IF - FC Kraftfull 3-5
8 jun 2022 - 19:00 - Viskans IP
0-1 Bakary Dampha (19)
1-1 Johan Skog (28, straff)
1-2 Tesfalidet Elias (31)
1-3 Tesfalidet Elias (50)
1-4 Bakary Dampha (70)
2-4 Johan Skog (73)
2-5 Samuel Buanie (80)
3-5 Johan Skog (88)
Domare: Jan Söderlund (konsekvent och höll en bra nivå)
Publik: 25
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer