Målrikt och rafflande när Östavall och Alnö kryssade i derbyt: "Sjukaste jag varit med om"

Östavall ledde på Ånge IP med 4-2 när blott fyra minuter återstod men Alnö vände till en 5-4-ledning. Då var det serieledarnas tur att komma tillbaka och rädda poäng vilket man gjorde på övertid via Chidi Dauda Omejes nick.
– Det sjukaste jag varit med om, vet inte om jag ska vara nöjd eller besviken, säger en omtumlad Alnötränare Johnny Svelander efter dramat.

Det var en märklig match som utspelades på Ånge IP:s konstgräs, dit matchen flyttats på grund av regnet, under lördagen.

Alnö fick en smakstart då unge Edvin Blom gav ö-laget ledningen redan efter fyra minuter.
Alexander Dalfrén utjämnade för Östavall i den 18:e och precis före pausvilan nickade Jordan Binns in 2-1 för de gröna. Ordningen återställd.

Kim Tomley gjorde sin första match från start för året, och det som mittback. Det hindrade inte honom från att göra 2-2 knappt tio minuter in i andra.
Östavall återtog emellertid initiativet och inom loppet av en dryg minut strax efter timman spelad gick man fram till en tvåmålssledning tack vare Lukas Vikberg (nick) och Jacob Gihuri .

Då såg gästerna ut att vara ett slaget lag och serieledarna var på god väg att spela hem tre nya poäng.
Då, med fyra minuter kvar på matchuret, reducerade William Svelander från ingenstans och två minuter senare satte inhopparen Alfred Karlsson 4-4.
Vändningen var total när sedan William Svelander kontrade in 4-5 i matchminut 90!

Men dramat var inte över där.

I den tredje övertidsminuten nickade Östavalls ex-allsvensk Chidi Dauda Omeje in 5-5 efter en hörna!

– Det sjukaste jag varit med om, vet inte om jag ska vara nöjd för att vi vände eller besviken för att de kvitterade på stopptid, säger omtumlade Alnötränaren Johnny Svelander efter dramat.

Johnny Svelander fortsätter:

– Hade inte så stora förhoppningar på poäng idag då vi hade tretton man på "nej tack-listan" och ställde upp med flera debutanter och en medelålder i laget på lite drygt 17 år. När de gör sitt 4-2-mål försökte vi flytta fram men vi skapade ingenting på 20 minuter innan allt rann ur ketchupflaskan sista minuterna.

Stjärnan Chidi Dauda Omeje löper sig sällan svettig men han sätter sällan någon fot fel och betyder mycket för Östavall både när det gäller uppbyggnadsspelet och avsluten.

I Alnö var Kim Tomley riktigt bra som mittback och framåt hotade unge Edvin Blom. Överbetyg även till 25-årige "åldermannen" Måns Lind och 16-årige derbutanten i målet, Simon Lindstedt, trots de fem insläppta.

.
Östavalls IF emblemAlnö IF emblem

Östavalls IF - Alnö IF 5-5
20 augusti 2022 - 14:00 - Ånge IP
0-1 Edvin Blom (4)
1-1 Alexander Dalfrén (18)
2-1 Jordan Binns (44) 
2-2 Kim Tomley (54)
3-2 Lukas Vikberg (62) 
4-2 Jacob Gihuri (63)
4-3 William Svelander (86)
4-4 Alfred Karlsson (88)
4-5 William Svelander (90)
5-5 Chidi Dauda Omeje (90+2) 
Domare: Pontus Östlin
Publik: ej räknad
Matchfakta

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Div. 3, omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer

Div. 3, omgång 2: Ny storvinst för Kuben, andra raka även för Selånger, Fränsta studsade tillbaka men Alnö föll åter

Linus Hallenius är makalös, fem mål igen, när Kuben körde över IFK Umeå med 7-0, Fränsta vände 0-1 till 3-1 borta mot Björna efter Oskar Nordlunds dub...

Läs mer

Div. 3, omgång 1: Kalfa Kargbos dubbel fixade Selångers derbyseger över Alnö, Real Kuben krossade Björna med 14-1 - däremot 0-3-torsk för Fränsta i nykomlingsmötet

Selångers Kalfa kargbo fixade segern i det uppskjutna premiärderbyt mot Alnö under måndagskvällen, Lokalfotbollens smeknamn på Kubikenborgs IF verkar ...

Läs mer

Inför seriestarten i trean: Fränsta IK

Det var förra seklet som Fränsta IK spelade division 3-fotboll senastEfter fjolårets serieseger i Medelpadsallsvenskan är det nu åter dags.- Jag tror ...

Läs mer