Marcus Jonsson tvåmålsskytt när Nedansjö "jubileums-vann"

6 jun 2023 Div. 5 Medelpad

Nedansjö firade 90 år idag på IP och avslutade kalaset med att vinna med 2-0 över gästande Selånger 2, båda fullträffarna krediterade Marcus Jonsson.
- Vi tog tag i matchen direkt och är väl närmare ett par mål ytterligare än Selånger en reducering, säger Nedansjös tränare Joakim Bühlér Wiking.

Nedansjö IK firade 90-årsjubileum under självaste nationaldagen och avslutade den med match mot serieledarna Selånger 2, och detta iklädda ett gul-blå matchställ dagen till ära.

SSK hade ett stort manfall och kom till spel med bara en avbytare. Något som inte bekymrade hemmalaget som direkt tog initiativet på planen.

Trots flera bra lägen dröjde det till slutet av halvleken innan första målet anlände. Efter en bollvinst högt upp i planen dribblade Marcus Jonsson av ett par försvarare innan han med en distinkt bredsida satte bollen utom räckhåll för bortamålvakten.

Hemmalaget fortsatte skapa chanser och nästa gång det ringde var i mitten av den andra halvleken och åter var Marcus Jonsson målskytt, den här gången efter ett fin kombinationsspel med Emil Palmqvist på vänsterkanten.

2-0-målet såg till att SSK-bilagan fick inkassera årets första förlust efter sex raka vinster.

- Vi tog tag i matchen direkt och är väl närmare ett par mål ytterligare än Selånger en reducering. Till SSK:s försvar ska sägas att de var lite kort om folk men både dem och vi försökte spela boll efter gräset, säger Nedansjös tränare Joakim Bühlér Wiking.

- Vi saknade en hel del folk idag och drog på oss ett par skador med bara en avbytare. Vi nådde inte upp i vår vanliga kapacitet men killarna kämpade och slet i alla fall föredömligt, säger Selångertränaren Juan Medina.

Tvåmålsskytten Marcus Jonsson och de centrala mittfältarna Andreas Sundqvist och Martin Färnström de mest framträdande i ett för dagen starkt Nedansjö.

I Selånger 2 var det ingen som stack ut det extra men inte heller någon som föll igenom.

 

Nedansjö IKSelånger FK 2

Nedansjö IK - Selånger FK 2 2-0
6 juni - 15:00 - Nedansjö IP
1-0 Marcus Jonsson (40)
2-0 Marcus Jonsson (68)
Domare: Örjan Åström
Publik: 58
Matchfakta

Det blir ingen match uppe på Hemmanet i afton: "Djupt beklagligt"

19 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Nedansjö tvingas lämna walk over ikväll vilket betyder 3-0 för Svartvik.- Det är med stor sorg att vi måster lämna w.o. Vi har 30 spelare på papperet ...

Läs mer

Firma Johansson & Nerkman producerade elva av Svartviks 13 mål mot Stöde

17 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Daniel Johansson gjorde sex mål och radarkompisen Christoffer fem när Svartvik krossade stackars Stöde med hela 13-0.- En av målsättningarna innan säs...

Läs mer

Ketchupflaskan i topp sista dryga kvarten när Timrå avgjorde mot Wiskan

17 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Med dryga kvarten kvar ledde Timrå bara med 1-0 hemma mot jumbon Wiskan.Men sedan gick ketchupflaskan i topp och när domarens slutsignal ljöd lyste 6-...

Läs mer

Hattrick av Olle Nordberg när Sidsjö-Böle gjorde 5-0 i första halvlek mot Nedansjö

17 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Med ett hattrick sköt och nickade Olle Nordberg gästande Nedansjö i sank under den första halvleken som slöt 5-0.- Vi gör årets sämsta halvlek alla ka...

Läs mer

Södermalm avgjorde efter paus mot Söråker: "Stabilt rakt igenom"

17 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Södermalm besegrade Söråker i en fysisk tillställning på Kustängen med 3-1 sedan man avgjort i den andra halvleken med två mål.- Det var stabilt rakt ...

Läs mer

Hattrick av Victor Andersson när Sundsvalls FF vann målrikt möte med Alnö 2

15 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Sundsvalls FF drog ifrån till en 4-1-ledning tack vare Victor Anderssons hattrick men Alnö 2 knaprade in två gånger om och det blev spänning på slutet...

Läs mer