Marlene Ejerås nickade hem segern till Kovland

7 aug 2022 Div. 3 Medelpad

Trots ett massivt övertag lyckades Kovland bara överlista duktiga Alnömålvakten Ebba Röstberg Gillow vid ett enda tillfälle. Och det var när veteranen Marlene Ejerås nickade in ett inlägg mot den bortre stolpen i minut 66.
– Vi gör en mycket bra första halvlek och en hyfsad andra och är närmare ett andra mål än de att spräcka vår nolla, säger Kovlands tränare Charles Merchant.

 

Efter några uppskjutna matcher under våren spelade Alnö 2 i afton sin tredje match på mindre än en vecka, tuffa papper.
Men man gjorde ändå försvarsmässigt en stark insats mot Kovland på Ånäsvallen. Ett KIF som gjorde sin första match nu i höst.
Men någon ringrost syntes inte till under den första halvleken som man dominerade med eftertryck. Men målen uteblev, endera så stod en storspelande bortamålvakt i vägen i form av Ebba Röstberg Gillow eller så placerades avsluten utanför målramen.
– Vi gör en mycket bra första halvlek, rullade boll, hittade fötter, kom runt på kanterna och skapade chanser. Men inga mål, säger Kovlands tränare Charles Merchant.
Med 0-0 inför den andra halvleken blev hemmalaget lite ivriga och tålamodet brast då varje passning skulle leda fram till en målchans.
– Vi blev lite stressade då vi inte fick hål på dem i första och vi spelade mycket rakare i andra men vi fortsatte att skapa chanser, säger Charles Merchant.
Det tog till den 66:e minuten innan det "ringde". Felicia Högkvist skar in från kanten och lyfte in bollen mot den bortre stolpen där Marlene Ejerås dök upp och nickade in matchens enda mål skulle det visa sig.
– Vi låg sen närmare ett andra och tredje mål än de en kvittering, säger Charles Merchant efter vinsten.
Kantspelarna Meja Fritz och Nathalie Jonasson-Collett bäst i ett spelskickligt Kovland medan målvakten Ebba Röstberg Gillow var rena väggen i Alnö.
– De hade en lång duktig högerback också där många av våra anfall strandade, påpekar Charles Merchant.
Kovlands IF DamAlnö IF Dam Div 3

Kovlands IF - Alnö IF 2
7 augusti 2022 - 19:00 - Ånäsvallen
1-0 Marlene Ejerås (66)
Domare: Robert Lundqvist (gör i vanlig ordning en stabil insats)
Publik: ej räknad
Matchfakta

SDFF Utveckling tog över serieledningen efter uddamålsseger över Njurunda

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

SDFF Utveckling är nya serieledare i Damtreans A-slutspel efter en uddamålsseger över Njurunda i elljuset på Gumsekullen.- Det blev tufft på slutet dä...

Läs mer

IFK Timrå 2 tog hem B-slutspelet efter att ha vänt 0-2-underläge mot Matfors

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

IFK Timrå 2 hamnade i ett 0-2-underläge hemma mot Matfors men lyckades vrida sig ur greppet, vända och ta tre poäng och därmed ta hem Damtreans B-slut...

Läs mer

Lily Larsson sköt hem segern till Fränsta över Sidsjö-Böle

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Lily Larsson fick på en hård vristträff i mitten av den första halvleken och den fullträffen visade sig räcka hela vägen till tre Fränstapoäng hemma m...

Läs mer

Medskogsbron släppte av på takten efter sitt 4-0-mål: "Onödigt hög puls på slutet"

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron ledde med 3-0 i paus och ökade sedan på tidigt i andra med fyran.Ändå blev det lite spännande sedan Alnö 2 reducerat två gånger om sista ...

Läs mer

Sundsvalls FF säkrade segern redan under den första halvleken mot Sund: "Helgjuten insats"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF rev åt sig en 3-0-ledning redan innan paus, två långskott av Sara Johansson, och släppte sedan inte greppet utan den andra halvleken ble...

Läs mer

Selångermålvakt bröt benet: "Operation väntar"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I gårdagens match mellan Selånger U och Stöde skadade sig hemmamålvakten Amanda Westberg strax före paus och tvingades haltande kliva av.Nu har det vi...

Läs mer