Marlene Ejerås nickade hem segern till Kovland

7 aug 2022 Div. 3 Medelpad

Trots ett massivt övertag lyckades Kovland bara överlista duktiga Alnömålvakten Ebba Röstberg Gillow vid ett enda tillfälle. Och det var när veteranen Marlene Ejerås nickade in ett inlägg mot den bortre stolpen i minut 66.
– Vi gör en mycket bra första halvlek och en hyfsad andra och är närmare ett andra mål än de att spräcka vår nolla, säger Kovlands tränare Charles Merchant.

 

Efter några uppskjutna matcher under våren spelade Alnö 2 i afton sin tredje match på mindre än en vecka, tuffa papper.
Men man gjorde ändå försvarsmässigt en stark insats mot Kovland på Ånäsvallen. Ett KIF som gjorde sin första match nu i höst.
Men någon ringrost syntes inte till under den första halvleken som man dominerade med eftertryck. Men målen uteblev, endera så stod en storspelande bortamålvakt i vägen i form av Ebba Röstberg Gillow eller så placerades avsluten utanför målramen.
– Vi gör en mycket bra första halvlek, rullade boll, hittade fötter, kom runt på kanterna och skapade chanser. Men inga mål, säger Kovlands tränare Charles Merchant.
Med 0-0 inför den andra halvleken blev hemmalaget lite ivriga och tålamodet brast då varje passning skulle leda fram till en målchans.
– Vi blev lite stressade då vi inte fick hål på dem i första och vi spelade mycket rakare i andra men vi fortsatte att skapa chanser, säger Charles Merchant.
Det tog till den 66:e minuten innan det "ringde". Felicia Högkvist skar in från kanten och lyfte in bollen mot den bortre stolpen där Marlene Ejerås dök upp och nickade in matchens enda mål skulle det visa sig.
– Vi låg sen närmare ett andra och tredje mål än de en kvittering, säger Charles Merchant efter vinsten.
Kantspelarna Meja Fritz och Nathalie Jonasson-Collett bäst i ett spelskickligt Kovland medan målvakten Ebba Röstberg Gillow var rena väggen i Alnö.
– De hade en lång duktig högerback också där många av våra anfall strandade, påpekar Charles Merchant.
Kovlands IF DamAlnö IF Dam Div 3

Kovlands IF - Alnö IF 2
7 augusti 2022 - 19:00 - Ånäsvallen
1-0 Marlene Ejerås (66)
Domare: Robert Lundqvist (gör i vanlig ordning en stabil insats)
Publik: ej räknad
Matchfakta

Fyra Njurundamål på tio minuter sänkte Sidsjö-Böle/SFF 2: "Vägvinnande spel"

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Njurunda avgjorde under avslutningskvarten av den första halvleken då man prickade in hela fyra bollar bakom Sidsjö-Böles målvakt.– Vi hade ett vägvin...

Läs mer

Fränsta vände underläge till seger i avslutningsmatchen mot Medskogsbron: "Tog över succesivt"

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron öppnade bäst på Myggvallen och tog en tidig ledning tack vare ett självmål.Fränsta utjämnade före paus och i den andra halvleken säkrade ...

Läs mer

Matfors bästa representationslag i Damtrean – kan räcka till spel i tvåan nästa år?

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Kovland ledde i paus på Thulevallen men Matfors utjämnade tidigt i andra efter ett hörnmål och 1-1-stod sig säsongen ut och Matfors blev därmed bästa ...

Läs mer

IFK Timrå 2 tog både revansch på Söråker och hem andraplatsen: "Skönt"

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

IFK Timrå 2 tog revansch på Söråker från i våras då man vände underläge till 2-1seger i dagens derby på Bergeforsens IP och säkrade en andraplats i se...

Läs mer

Selånger U klara seriesegrare i Damtrean: "Presterade på högsta nivå"

24 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Selångers Utvecklingslag hade idag chansen att spela hem seriesegern i Damtrean.Det som krävdes var tre poäng i avslutningsmatchen mot Alnö 2.Och viss...

Läs mer

Inför Damtreans sista omgång: "Vi går för att avgöra serien"

24 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Idag har Selånger U chansen att bärga seriesegern i vår lokala damtrea.Det som krävs är vinst mot Alnö 2 så är saken så att säga "biff!.Skulle de rödb...

Läs mer