Marvin Bio frälste Stöde med sitt nickmål i 95:e minuten: "Kunde inte ha slutat på ett annat sätt"

23 jun 2021 Div. 2 Norrland

Trots ett massivt övertag med massor av chanser dröjde det till långt in på stopptid inopparen Marvin Bio kunde avgöra med sitt 3-2-mål.
– Vi vinner otroligt välförtjänt och det kändes hela tiden somn att det inte kunde sluta på ett annat sätt än Stödeseger, säger assisterande tränare Robert Englund.

IFK Östersund var nära att lyckas med sin kupp med att stjäla poäng på Stöde IP.

Hemmalaget fick emellertid en smakstart då Yusuf Aksoys frispark från distans seglade hela vägen från mittplan in i mål redan i den tredje minuten.

Därefter hade Stöde ett massivt bollövertag och vaskade fram chanser i massor. Det var brända frilägen, skott som räddades vid stolprötterna av IFK-keepern Anton Berg, nick i ribban med mera. Mot det hade IFK Östersund en frispark som Filip Widén hade bra koll och styrde undan vid sin högra stolpe.

Nästa gång gästerna kom i ett anfall var i minut 37 och på ett inspel från högerkanten sköt Anton Hallstensson in 1-1 via en hemmaförsvarare.

Stöde kom ut till den andra halvleken beslutsamt och var inte alls pigga på att låna ut bollen till jämtarna men att få in den i målet var rena lögnen.

Och i mitten av halvleken stack de för dagen blåvita upp i en attack som avslutades med att Filip Widén lite oförsiktigt kapade en motståndaranfallare. Den efterföljande straffen satte Anton Hallstensson i nät till vänster om Widén.

Det var som att hälla en hink med isvatten över Stödespelarna som under en knapp 20-minutersperiod tappade mycket av sin initiativförmåga.

Men så med lite drygt fem ordinarie minuter kvar att spela tog Oskar Nordlund hand om bollen vid strafflinjen, drev ett par meter i sidled innan han bombade in utjämningen. Ett typiskt "Oskar-mål".

Matchen såg sedan ut att sluta 1-1 men när vi gick in på den femte övertidsminuten lyfte Mehmed Hafizovic in en flack boll från vänster som inhopparen Marvin Bio nickskarvade in och hela Stöde IP exploderade i jubel

– Vi vinner otroligt välförtjänt och det kändes hela tiden somn att det inte kunde sluta på ett annat sätt än Stödeseger. Även om det tog lite väl lång tid innan vi kunde avgöra, säger Stödes assisterande tränare Robert Englund.

"Robban" fortsätter:

– Vi börjar hitta vår identitet allt mer ute på planen. Idag gjrode vi t ex två bra halvlekar. Kul även att våra byten föll väl ut. Kbrom Brhane, Wisam Hamdan och Marvin Bio kommer in och gör skillnad.

Bilden: Marvin Bio hoppade in och nickade in Stödes segermål i den 95:e minuten.

STÖDE IF - IFK ÖSTERSUND 3-2
Matchfakta

Div. 2, omgång 5 (26-28 april): Kort lägesrapport

26 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå i helgen, 3-1 över Täfteå.Nu väntar en ny hemmamatch (nåja, den spelas på ...

Läs mer

Div. 2, omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer