Matfors 2 drog iväg till en tennisseger över Indal sista halvtimman

8 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Matfors 2 och Indal hade blott spelat ihop varsin seger i B-slutspelet när lagen möttes på Thulevallen. Efter 2-0 i hemmafavör med knappa timman spelad drog MIF iväg till en klar 6-0-vinst innan det hela var över.
-När de blev trötta kunde vi gå ifrån, säger Matforstränaren Tony Salthammer.

I de nedre regionerna möttes idag Matfors 2 och Indal på Thulevallen. Två lag med blott en inspelad seger i B-slutspelet och som haft tuff med spelarmaterialet senaste tiden.
Indal öppnade piggt och vaskade fram fem tidiga hörnor, docl ingen som resulterade, utan det blev Brukets Bilaga som tog ledningen i den 19:e minuten genom Pontus Frödings försorg.
Målet gjorde att det mesta av geisten försvann från gästerna och Matfors 2 kunde ganska obehindrat ta över och föra matchem. Det tog emellertid till i inledningen av den andra halvleken innan Theo Andersson dubblade ledningen.
3-0 kom strax innan timman spelad när Walle Lindfors Nordström hittade nätet och med dryga kvarten kvar satte Kevin Viklun på straff.

Strax därpå drog Alexander Aspenrud på sig sitt andra gula kort och Indal fick avsluta matchen med nio utespelare.
Matfors 2 bytte in sin reservmålvakt, och duktige domare, Max Pettersson och han tackade för förtroendet som forward med att göra tvenne fullträffar de avslutande fem minuterna fram till tennissiffrorna 6-0.

- Indal öppnade bäst men efter vårt ledningsmål tog vi över även om vi före paus hade svårt att sätta bollarna i nät. Men vi visade tålamod och när de blev trötta kunde vi gå ifrån till en klar seger. Viktigt även för oss att visa att vi kunde hålla nollan, säger Matforstränaren Tony Salthammer.

- Vi var bra första kvarten men resten av matchen var ingen höjdare från vår sida. Grabbarna började hänga med huvudena redan efter 0-1 och att det var mycket tid kvar att vända på. Vi blev långa i laget, gjorde inte jobbet utan gav dem oceaner av ytor som de utnyttjade, säger Indals tränare Anders Aspenrud.

I Matfors jobbade Linus Lindblom stenhårt på mitten med god framgång och svarade även för två fina framspelningar till mål. I övrigt ska hela laget ha överbetyg för sin insats. Oprövade målvakten Pontus Vesterlund den enda som aldrig gav upp i Indal och svarade för flera fina parader.