Matfors 2 hängde kvar - men åkte ur: "Utvecklades oerhört"

15 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Efter en lite trög inledning spelade Matfors 2 upp sig och hamnade på en fin sjätteplats i Medelpadsallsvenskan som nykomlingar.
Men då A-laget åkte ur trean blev det "tvångsnedflyttning" till femman för Brukets Bilaga.
- Vi hade ett ungt lag som utvecklades oerhört mycket under året som gått, vilket även var vår målsättning som tränare, säger Tony Salthammer.

Matfors andralag fick i och med de nya reglerna flytta upp i Medelpadsallsvenskan inför den här säsongen. Samtidigt flyttades ett helt knippe egna produkter upp till representationslaget i trean. Så man kan säga att nya tränarna Tony Salthammer och Johnny Hellström inte kom till något dukat bord.

Inledningen blev tuff men allt eftersom fick duon snits på sitt unga lag och taxade till slut in på en fin sjätteplats. Tyvärr åkte A-laget ur division 3 vilket medför att andralaget blir "tvångsnedflyttade" till femman.

Lokalfotbollen tog ett snack med en av lagets tränare, Tony Salthammer, om säsongen som gått och lite om framtiden.

Vad säger du om er säsong som helhet?
- Vi blandar och ger. Får inte riktigt till ett jämnt spel och heller inte riktigt konsekventa inställningar till matcherna, men å andra sidan var vi nya i serien i med ett ungt lag som utvecklades oerhört mycket under året som gått!

Vad är du mest nöjd med?
- Mest nöjd med att vi gjorde dom två viktigaste sakerna vi satte oss ut för att göra: Utveckla fotbollsspelarna och hålla oss kvar i serien med god marginal. Nu visade det sig att vi åkte ur i alla fall, men inte på grund av våra egna sportsliga tillkortakommanden utan att A-laget åkte ner från trean.

Och vad hade ni kunnat gjort bättre?
- Som nya tränare är det mycket man hade velat göra annorlunda och bättre. Vi hade lite ruljans på spelare och vi som ledare ansvarar över att hålla träningar och matcher intressanta för spelarna. Det var svårt några gånger då vi fick tyvärr leta djupt efter spelare till några matcher.

Vilken spelare har överraskat mest på dig den här säsongen?
- Över bredden så har många gjort verkligen en fin utveckling både med det fotbollsmässiga, inställningsmässigt och det fysiska. Men ska jag välja en så är det William Edström som flyttades upp till A-laget efter halva året och blev ordinarie där. Precis den resa vi ville se våra fotbollspelare göra.

Kör du på en säsong till i klubben eller väntar en ny utmaning?
- Inget är bestämt helt ännu då jag har en hel del som måste lösas för att det ska fungera hemifrån och med jobb. Jag ska sätta mig ner med Matfors och lägga upp en plan som är bäst för laget.

Om du blir kvar, eller ändå vet? Några klara nyförvärv eller spelartapp?
- Vi ska göra en inventering av spelarna inom kort. Vet att det är lag som redan nu rycker i våra spelare och det är ju ett kvitto på att dom spelarna gjort det bra ifrån sig under året som gått. Men inget är definitivt åt något håll. Vi ska som sagt sätta oss och lägga upp en plan för vad som blir bäst för fotbollen i Matfors inom kort så vi kan fortsätta spela fin fotboll på Thulevallen även nästa år.

Svartvik vann den uppskjutna matchen mot IFK Sundsvall - Gustav Salomonsson målade mot sitt förra lag

25 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll spelades den uppskjutna matchen från den 11 juni i Medelpadsallsvenskan mellan IFK Sundsvall och Svartviks IF. Det blev bortaseger med 2-0 seda...

Läs mer

Svartvik vann den uppskjutna matchen mot IFK Sundsvall - Gustav Salomonsson gjorde mål mot sitt förra lag

25 jun 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall skulle ha mött serieledarna Svartvik i tisdags uppe på Balders men blev uppskjuten. Naturgräsplanen var stängd för spel och konstgräspla...

Läs mer

Selim-effekten håller i sig - ikväll vann Kraftfull över Kovland

19 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Tränarbytet i Kraftfull verkar ha gett effekt. Med Salem Abdul vid rodret tog man ikväll hem sin fjärde raka seger efter 3-1 mot topplaget Kovland.- E...

Läs mer

Seger för Selånger 2 efter "sportsligt självmål" och hattrick av Gustav Åsell

18 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Gustav Åsell svarade för ett hattrick i en match där Selånger 2 vände 1-2 med tre raka mål där man ändå bjudit IFK Sundsvall på ett självmål sedan man...

Läs mer

Danne Johansson sköt Sund i sank, gjorde sex av Svartviks åtta mål - på raken

18 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Danne Johansson gjorde sex mål på raken när Svartvik körde över Sund med hela 8-0. Och det på Maland till råga på allt.- I andra halvlek spelade vi ut...

Läs mer

Efter fem raka utan vinst - Marcus Sawert tvåmålsskutt för Essvik på Thulevallen: "Skönt med en seger igen"

18 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Efter fyra matcher utan vinst var Essvik tillbaka på vinnarspåret efter 3-1 på Tnulevallen mot ett formstarkt Matfors.- Skönt med en seger igen, det v...

Läs mer