Matfors 2 hängde kvar - men åkte ur: "Utvecklades oerhört"

15 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Efter en lite trög inledning spelade Matfors 2 upp sig och hamnade på en fin sjätteplats i Medelpadsallsvenskan som nykomlingar.
Men då A-laget åkte ur trean blev det "tvångsnedflyttning" till femman för Brukets Bilaga.
- Vi hade ett ungt lag som utvecklades oerhört mycket under året som gått, vilket även var vår målsättning som tränare, säger Tony Salthammer.

Matfors andralag fick i och med de nya reglerna flytta upp i Medelpadsallsvenskan inför den här säsongen. Samtidigt flyttades ett helt knippe egna produkter upp till representationslaget i trean. Så man kan säga att nya tränarna Tony Salthammer och Johnny Hellström inte kom till något dukat bord.

Inledningen blev tuff men allt eftersom fick duon snits på sitt unga lag och taxade till slut in på en fin sjätteplats. Tyvärr åkte A-laget ur division 3 vilket medför att andralaget blir "tvångsnedflyttade" till femman.

Lokalfotbollen tog ett snack med en av lagets tränare, Tony Salthammer, om säsongen som gått och lite om framtiden.

Vad säger du om er säsong som helhet?
- Vi blandar och ger. Får inte riktigt till ett jämnt spel och heller inte riktigt konsekventa inställningar till matcherna, men å andra sidan var vi nya i serien i med ett ungt lag som utvecklades oerhört mycket under året som gått!

Vad är du mest nöjd med?
- Mest nöjd med att vi gjorde dom två viktigaste sakerna vi satte oss ut för att göra: Utveckla fotbollsspelarna och hålla oss kvar i serien med god marginal. Nu visade det sig att vi åkte ur i alla fall, men inte på grund av våra egna sportsliga tillkortakommanden utan att A-laget åkte ner från trean.

Och vad hade ni kunnat gjort bättre?
- Som nya tränare är det mycket man hade velat göra annorlunda och bättre. Vi hade lite ruljans på spelare och vi som ledare ansvarar över att hålla träningar och matcher intressanta för spelarna. Det var svårt några gånger då vi fick tyvärr leta djupt efter spelare till några matcher.

Vilken spelare har överraskat mest på dig den här säsongen?
- Över bredden så har många gjort verkligen en fin utveckling både med det fotbollsmässiga, inställningsmässigt och det fysiska. Men ska jag välja en så är det William Edström som flyttades upp till A-laget efter halva året och blev ordinarie där. Precis den resa vi ville se våra fotbollspelare göra.

Kör du på en säsong till i klubben eller väntar en ny utmaning?
- Inget är bestämt helt ännu då jag har en hel del som måste lösas för att det ska fungera hemifrån och med jobb. Jag ska sätta mig ner med Matfors och lägga upp en plan som är bäst för laget.

Om du blir kvar, eller ändå vet? Några klara nyförvärv eller spelartapp?
- Vi ska göra en inventering av spelarna inom kort. Vet att det är lag som redan nu rycker i våra spelare och det är ju ett kvitto på att dom spelarna gjort det bra ifrån sig under året som gått. Men inget är definitivt åt något håll. Vi ska som sagt sätta oss och lägga upp en plan för vad som blir bäst för fotbollen i Matfors inom kort så vi kan fortsätta spela fin fotboll på Thulevallen även nästa år.

Preliminärt: Här är de 12 klubbarna i Medelpadsallsvenskan 2024

25 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Det blir för första gången på många år 12 lag i division 4 Medelpad, den så kallade Medelpadsallsvenskan.Alnö och Matfors tillkommer från trean och Sv...

Läs mer

Alnö har gjort klart med en ny tränare efter degraderingen från trean

20 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Daryosh Hematian.Så heter Alnös nye tränare på herrsidan.33-åringen har ett förflutet som tränare i IF Warta och som spelare varit ungdomsproffs i Rap...

Läs mer

Lokalfotbollens unika Maratontabell för division 4 Medelpad 1929-2023 nu uppdaterad

19 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Säsongen 1929/30 spelades den första serien som motsvarar dagens division 4 Medelpad.Medelpadsallsvenskan har genom åren även innefattat lag från såvä...

Läs mer

Högst upp på tränare Filipovics want-list - nu klar för Fränsta

18 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Mittbacken Jordan Binns är en av Fränstatränaren Filip Filipovics drömspelare.Nu är Östavalls spelande tränare klar för seriekonkurrenten Fränsta.- De...

Läs mer

Ånge jumbo för andra året på raken i Medelpadsallsvenskan: "Såklart inte nöjda"

17 nov 2023 Div. 4 Medelpad

För andra året på raken kom Ånge sist i Medelpadsallsvenskan.Och den här gången får man lämna för spel i femman nästa år.- Ja, säsongen som var är vi ...

Läs mer

Essvik tappade storskytten - gjorde ändå sin bästa säsong på mannaminne: "Tvåa med flest mål"

17 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Inför den här säsongen tappade Essvik målsprutan Danne Johansson till grannen Svartvik.Men med Fredrik Martinsson som återkommande tränare och att Jon...

Läs mer