Matfors 2 tog hem fjärde segern med uddamålet efter 4-3 borta mot Sund: "Bjuder på alla målen"

28 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Matfors 2 har en förmåga i vår att vinna jämna matcher och ikväll kom fjärde uddamålsvinsten efter 4-3 på Maland mot Sund.
- Vi bjuder på alla fyra målen och då är det svårt att vinna matcher, konstaterar Sunds tränare Armando Buzi.

Det bjöds på svängig fotboll på Malands IP under onsdagskvällen.

I mitten av den första halvleken satte Matfors 2 två snabba genom Seyed Mohammad Heidari och Rasmus Wiklander. Det senare genom ett dråpligt mål. Hemmamålvakten skulle ta Rasmus frispark i skopan, men caramba, bollen smet rakt igenom och in i nätmaskorna.

Men hemmalaget skulle repa sig och innan pausvilan var man ikapp tack vare Bletuart "Arti" Sallauka och Allix Jonsson. "Artis" fullträff var vacker. Efter att ha vunnit ett motlägg sköt han ett wobblande skott från distans som svepte in strax under ribban.

Tidigt i andra skadade sig 0-1-målskytten, och förre Sundspelaren, Seyed Mohammad Heidari och föll i gräset medvetslös och ambulans tillkallades. Men Seyed vaknade glädjande till snabbt och behövde inte åka med ambulansen in till akuten. På den efter följande hörnan blev det farligt. Melker Bohman slog den i stolpen och i röran efteråt tryckt Rasmus Wiklander in sitt andra mål.

Strax efter timman spelad såg William Bergman till att MIF-bilagan åter hade ett tvåmålsöverläge.

Med sex minuter kvar var det Allix Jonssons tur att bli dubbel målskytt då han reducerade för Sund och gav matchen liv igen.

I jakten på en kvittering flyttade man upp men efter ett slarv drabbades man av en målchansutvisning och där dog poängjakten och gästerna från Matfors kunde ta hem de tre poängen. Lagets fjärde uddamålsseger under våren.

- Vi gör som helhet en väldigt bra match mot ett välspelande Sund där vi har ett starkt centralt mittfält och vi skapar många chanser. Utöver målen har vi tre klara lägen och vi vinner knappt men rättvist, säger Matforstränaren Johnny Hellström.

- Vi bjuder på alla fyra målen och då är det svårt att vinna matcher. Ikväll spelade vi inte som ett lag utan försöker lösa allt på egen hand. Dessutom hade vi dålig beslutsfattning sista tredjedelen i bägge ändrar av planen, konstaterar Sunds tränare Armando Buzi.

I Matfors 2 ska hela laget ha beröm med en extra eloge till centrallinjen med mittbacken Liam Jonsson, Rasmus "Ragge" Wiklander på mitten och Vincent Jonsson framåt.
I Sund var det ingen som höjde sig över mängden som lag.

 

Sund IF Matfors IF 2 Matfors IF

Sund IF -Matfors IF 2 3-4 (tips: 3-2)
28 juni 2023 - 19:00 - Malands IP
0-1 Seyed Mohammad Heidari (23)
0-2 Rasmus Wiklander (26)
1-2 Bletuart Sallauka (37)
2-2 Allix Jonsson (42)
2-3 Rasmus Wiklander (52)
2-4 William Bergman (62)
3-4 Allix Jonsson (84)
Utvisning Sund: Sefedin Hassan (87)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 53
Matchfakta

Mittbackslånet nu permanent Sundspelare

6 dec 2023 Div. 4 Medelpad

Sund lånade under hösten in Alyaman Haj Rachid från Töreboda IK.Nu står det klart att den 21-årige mittbacken, som pluggar i Sundsvall, blir kvar på p...

Läs mer

Henrik Göthe tillbaka i moderklubben IFK Timrå: "Stor och stark"

6 dec 2023 Div. 4 Medelpad

Efter spel i Medskogsbron och Nedansjö vänder 28-årige Henrik Göthe hem till moderklubben IFK Timrå."Henke är en stor och stark försvarare alternativt...

Läs mer

Jocke Edström och Wilmer Moxén klara för spel i IFK Timrå

3 dec 2023 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå har gjort klart med ett rutinerat nyförvärv och en talangfull yngling inför comebacken i Medelpadsallsvenskan.Det är duon Joakim Edström, 30...

Läs mer

Preliminärt: Här är de 12 klubbarna i Medelpadsallsvenskan 2024

25 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Det blir för första gången på många år 12 lag i division 4 Medelpad, den så kallade Medelpadsallsvenskan.Alnö och Matfors tillkommer från trean och Sv...

Läs mer

Alnö har gjort klart med en ny tränare efter degraderingen från trean

20 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Daryosh Hematian.Så heter Alnös nye tränare på herrsidan.33-åringen har ett förflutet som tränare i IF Warta och som spelare varit ungdomsproffs i Rap...

Läs mer

Lokalfotbollens unika Maratontabell för division 4 Medelpad 1929-2023 nu uppdaterad

19 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Säsongen 1929/30 spelades den första serien som motsvarar dagens division 4 Medelpad.Medelpadsallsvenskan har genom åren även innefattat lag från såvä...

Läs mer