Matfors avgjorde med två sena mål mot Sidsjö-Böle: "Riktigt skönt!"

27 aug 2023 Div. 3 Medelpad

Med bara ett par minuter kvar stod det 2-2 på ett vått Thulevallen.
Då satte först Ida Pettersson Nygren 3-2 och därefter bombade Lina Lundgren in fyran med ett mäktigt skott och Matfors kunde ta hem segern över Sidsjö-Böle i B-slutspelets första omgång.
- Sidsjö-Böle äger andra halvlek men vi sätter de avgörande målen. Riktigt skönt!, säger Matfors lagledare Hanna Nilsson.

Matfors skapade första målchansen redan i matchöppningen men bortakeepern Alice Bergman räddade skottet och i motanfallet efteråt var det istället Sidsjö-Böles specielle målskytt Tilda Sundqvist som satte nätet i dallring efter ett friläge på en kvick omställning..

Hemmalaget tog därefter resten av halvleken och kunde först kvittera genom Lina Lundgren och precis innan pausvilan slog Joanna Fuenzalida en hörna direkt i mål.

Den andra halvleken blev Sidsjö-Böle som pressade hårt och med knappa kvarten kvar utjämnade Klara Hedin rättvist efter ett fint kombinationsspel med anfallskollegan Tilda Sundqvist som lade fram ett instick till en ren Klara.

Gästerna låg därefter på för ett segermål, då stack Matfors upp och Ida Pettersson Nygren kunde sätta 3-2 och i slutminuten punkterade Lina Lundgren matchen med sitt andra mål för dagen.

- Vi börjar matchen med en uppförsbacke som vi sedan krigar igen och har resterande minuter av halvleken och vänder till ledning. Andra halvlek slappnar vi av och får kämpa mer. De äger den men det är vi som gör målen vid 2-2. Vi bevisar att ett jävlar anamma räcker till en vinst i en tuff match! Riktigt skönt, säger Matfors lagledare Hanna Nilsson.

- En bra och välspelad fotbollsmatch där de hade den första halvleken och vi markant den andra och det är tillfälligheter som avgör till Matfors fördel då vi inte sätter våra chanser utan de kan avgöra på slutet, säger Sidsjö-Böles tränare Totte Dahlin.

I Matfors premieras laginsatsen medan Ida Bergfors, mittback/defensiv mittfältare, höjde sig över mängden i Sidsjö-Böle.

 

Matfors IF 1Sidsjö-Böle IF

Matfors IF - Sidsjö-Böle IF 4-2
27 augusti 2023 - 17:00 - Thulevallen
0-1 Tilda Sundqvist (3)
1-1 Lina Lundgren (20)
2-1 Joanna Fuenzalida (42)
2-2 Klara Hedin (76)
3-2 Ida Pettersson Nygren (87)
4-2 Lina Lundgren (90)
Domare: Farhad Taherian
Publik: 100
Matchfakta

Efter en "berg- & dalbane"-säsong - Wahlroos fortsätter som tränare för Söråker

3 dec 2023 Div. 3 Medelpad

Söråker tog sig till Damtreans A-slutspel och belade där plats åtta av de tio lagen, kanske en liten besvikelse- För mycket berg- & dalbana, säger...

Läs mer

Micke Byström kliver av trots lyckat år för Alnö Utveckling: "Fanns saker som tog udden av det roliga"

3 dec 2023 Div. 3 Medelpad

Mikael Byström gjorde comeback i år som tränare då han tog över Alnös utvecklingslag i Damtrean - och förde dem till A-slutspelet.Men någon fortsättni...

Läs mer

Sundsvalls FF gick från jumboplats i Damtrean till att nästa nå A-slutspelet: "Laget har utvecklats"

25 nov 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF lyfte sig från fjolårets jumboplacering till att nästan ta sig topp 8 och A-slutspelet.I B-ditot under hösten kom man sedan på en fin an...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023: Spelare, tränare & domare

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Som vanligt en tuff uppgift att ta ut en Drömelva i Damtrean, speciellt som den har hållit en bra klass i år med många jämna och bra matcher.Det blev ...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - målvakt

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Ina Danielsson, Söråkers FF Målvakt. 30 år. Orädd, reflexsnabb, välvuxen och som med stor röst dirigerar sitt uteförsvar. Har med åren samlat på sig e...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - högerback

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Maria Nilsson, Medskogsbrons BK Högerback. 42 år. Slitstark som spelar tuff och resolut, men som aldrig drar på sig gula kort. En driven ledare på pla...

Läs mer