Matfors hämtade in underläge mot Sundsvalls FF

5 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Efter idel segrar var Matfors på väg mot andra raka förlusten när man låg under mot Sundsvalls FF på Balders konstgräs. Men med knappa timman spelad utjämnade Frida Bergqvist och det hela slutade 1-1.
-
Vi var det lag som skapade de absolut bästa chanserna och borde vunnit den här matchen, säger SFF-tränaren Robert Vikberg.

Matfors tvingades inkassera årets första förlust i helgen då man föll på Söröje IP. Ikväll var man på väg att torska andra raka då man hamnade i underläge på Balders konstgräs mot Sundsvalls FF, som körde hamburgergrillning i samband med matchen.
I den elfte minuten drev Thelma Persson fri mot målet och sköt överraskande och välplacerat från halvdistans och bollen satt perfekt vid stolpen. Thelma som inte spelat en match sedan i maj men var nu tillbaka i stan från Bollnäs.

Matfors kvittering kom lite snöpligt. Strax innan timman spelad sköt Frida Bergqvist ett vinkelskott men fick inte till någon riktig träff och hemmamålvakten Agnes Hald skulle bara skopa upp bollen, men caramba, den smet rakt igenom garden. Agnes enda misstag på de 90 minuterna i sin första match mellan stolparna sedan hon valt att skola om sig från utespelare till keeper. All vår början bliver svår heter det och Agnes visade i övrigt så fina takter att en fin målvaktskarriär är att vänta.

SFF hade ett par lägen att återta ledningen, Olivia Moen hade en stolpträff och Lina Lundgren ett skott utifrån som smet precis utanför men 1-1 stod sig tiden ut i en match där inget av lagen hade varit förtjänta av en förlust.

- Vi var det lag som skapade de absolut bästa chanserna och borde gjort fler än ett mål och vunnit den här matchen i en annars spelmässigt jämn tillställning, säger SFF-tränaren Robert Vikberg.

- En klassisk 1-1-match med tuffa tag och bra defensiv från båda håll. Skönt att studsa tillbaka efter förlusten senast på Söröjes "niomannaplan" trots att vi saknade ett helt knippe spelare och vår reservmålvakt Cornella Westerlund fick spela högerback, säger Matfors tränare Mikael Sundberg.

I Sundsvalls FF gjorde Olivia Moen ett jättejobb på kanten och var bara några centimeter från ett avgörande mål. Agnes Hald imponerade i sin debut mellan stolparna trots den olyckliga fadäsen vid baklängesmålet och imponerade inte minst i sitt spel med fötterna. Högt betyg även till de övriga i laget.

I Matfors var Cornella Westerlund utmärkt på sin ovana högerbacksplats. Även MIF hade en duktig målvakt i Alva Berglund samt Matilda Eriksson visade fina takter i sitt inhopp efter frånvaro. De var trion som stack ut lite extra i ett starkt kollektiv.

 
Sundsvalls FF DamMatfors IF
Sundsvalls FF - Matfors IF 1-1
5 september 2024 - 20:15 - Baldershovs IP Konstgräs
1-0 Thelma Persson (11)
1-1 Frida Bergqvist (59)
Domare: Anton Adra
Publik:
Matchfakta

Maja Blom enda målskytten på Söröje IP

15 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Söröje och gästande Sundsvalls FF bjöd inte på något skönspel och det skapades få målchanser. Ett av undantagen var ett fint anfall efter högerkanten ...

Läs mer

Formstarkt Njurunda vann målrik seriefinal på Släda med uddamålet

15 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Ett formstarkt Njurunda tog ett sjumilakliv mot seriesegern i Slutspel B efter att ha vänt 1-3 till en 4-3-vinst i seriefinalen mot Alnö 2 på Släda IP...

Läs mer

Spelade Medskogsbron bort seriesegern för Matfors?

15 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Efter en mållös första halvlek på Thulevallen kom gästande Medskogsbron ut och stänkte in en trio fullträffar mot Matfors, två av dem från Marlene Lag...

Läs mer

Njurunda krossade Timrå 2 hemma i elljuset på Gumsekullen: "Fint norrsken"

12 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Redan efter fem minuter ledde Njurunda med 2-0 över Timrå 2 och till slut vann man med hela 9-2 hemma i elljuset på Gumsekullen.- NIK var samspelta oc...

Läs mer

Edit Brander och Nellie Andersson vände för Medskogsbron mot Sund: "Ungdomarnas kväll"

11 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Sund ledde i paus borta hemma på Viforsplan men Medskogsbron vände i vätan, segerskytt Nellie Andersson som hittade rätt med ett fräsande skott på slu...

Läs mer

Fyra fullträffar av Emma Berggren när Timrå 2 vann målrikt derby över Söråker

8 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Söråker hämtade in både 1-3 och 3-4 i derbyt mot Timrå 2 men när Emma Berggren fullbordade sin fjärde fullträff fram till 5-4 orkade man inte mobili...

Läs mer