Medelpads FF arrangerar internationell fotbollsturnering för femte året: "Se framtidens stjärnor"

31 jul 2024

Det har blivit tradition att lilla Medelpad varje år arrangerar en internationell ungdomsturnering, undantaget de två pandeminåren, och i år är det fyra nordiska länder som deltar för pojkar 16.
- Missa inte att se framtidens stjärnor, tipsar Roger Magnusson som håller i trådarna för turneringen från MFF:s sida.

Medelpad tillhör en av landets minsta fotbollsdistrikt. Ändå kommer vi att arrangera en internationell ungdomsturnering för femte året sedan 2018. Det är bara de två pandemiåren som det inte blvit något av förklarig anledning.

I år blir det en nordisk fyrnationsturnering för pojkar 16. En turmering som inleds i morgon torsdag med Sverige vs Norge på Släda IP ute på Alnön och samtidigt spelas Finland vs Danmark uppe på Balders höjder.

- Här finns det alla möjligheter att se framtidens stjärnor. 2018 var till exempel Anthony Elanga med, numera i Premier League-laget Nottingham och tidigare Manchester United, säger Roger Magnusson på Medelpads Fotbollförbund och spindeln i nätet av turneringen.

Någon lokal förmåga har förbundskaptenen Axel Kjäll dessvärre inte tagit ut i årets trupp. Förre GIF-talangen Natu Brhane, numera Malmö FF, var uttagen men tvingades tacka nej på grund av skada.
Trots detta kommer det med all säkerhet att bli en härlig turnering med många framtida stjärnor. Arrangörer i år är Alnö IF, IFK Sundsvall och Lucksta IF ihop med Hassels IF.

- Vi är glada och stolta inom Medelpads Fotbollförbund att vi har så många lokala klubbar som vill vara med och arrangera de här turneringarna, avslutar Roger Magnusson.

⚽️ Sveriges trupp

Spelprogrammet

1 aug. 2024 - 18:30 - Släda IP
 
Finland emblem  Danmark emblem 
Finland - Danmark
1 aug. 2024 - 18:30 - Baldershovs IP
 
Danmark emblem Norge emblem 
Danmark - Norge
3 aug. 2024 - 13:00 - Släda IPSänds i: svenskfotboll.se
 
Sverige emblem Finland emblem 
Sverige - Finland
3 aug. 2024 - 16:00 - Sörforsvallen
 
Norge emblem Finland emblem
Norge - Finland
6 aug. 2024 - 12:00 - Sörforsvallen
 
Sverige emblem Danmark emblem 
Sverige - Danmark
6 aug. 2024 - 18:30 - Baldershovs IP