Medelpads Fotbollförbund fyller 90 år - firar med premiär för lokal fotbollsgala: "Har saknats"

5 dec 2023

Medelpads Fotbollförbund fyller 90 år och nu på torsdag är det premiär för Medelpads egen gala.
- Tillsammans med fotbollsfolket vill vi lyfta fram Medelpads fotbollsspelare, ledare och domare under det gångna året under festliga former, säger MFF:s ordförande Lena Wallgren.

Nu på torsdag, den 7 december, går den allra första riktiga fotbollsgalan av stapeln i Medelpad. Tidigare har Västernorrlands Idrottsförbund haft en liknande gala men som numera ligger i malpåse.

Galan är ett led i Medelpads Fotbollförbunds 90-års firande och den är stationerad till EQ House i Skönsberg med start klockan 18:00.

- Tillsammans med fotbollsfolket vill vi lyfta fram Medelpads fotbollsspelare, ledare och domare under det gångna året och vad passar väl bättre när man fyller 90 år?, säger Medelpads Fotbollförbunds ordförande Lena Wallgren..

- Idén har funnits tidigare men i år går vi till handling och det mycket tack vare våra två "Duracellkaniner", kanslichefen Roger Magnusson och Cecilia Helgsten i styrelsen, fortsätter Lena Wallgren.

Lokförare för tåget har varit, och är, Cecilia Helgsten:
- Tycker att det här är någonting som vi saknat i fotbollsmedelpad. Roger, jag och Lotta Rising med flera har dragit upp riktlinjerna och genomförandet av den första fotbollsgalan däri vi haft olika arbetsområden. Jag den mer praktiska med galan som bokning av lokal, tagit in olika offerter, gjort tidsschemat och kommer att vara behjälplig som ljustekniker. Lotta, som precis fött barn, har också varit med i processen medan Roger och Urban Hagblom raggat sponsorer.

Det kommer att bli en välfylld "danssalong" i Skönsberg på torsdagen. Över 300 har anmält sig eller blivit inbjudna till festen.

- Många klubbar har bjudit in sina ledare som "tack för den gångna säsongen" och det är även flera övriga av fotbollsfamiljen i Medelpad som köpt biljetter plus inbjudna pristagare och sponsorer. Vi hoppas givetvis att galan ska bli lyckosam och att den kommer att bli en årlig företeelse i många år framöver och kanske kan vi direktsända galan i framtiden, tyvärr gick det inte i år, säger Cecilia Helgsten.

Konferencier är Martin Hanning Häggström och de priser man kommer att dela ut är i följande kategorier:
⚽️ Årets spelare dam- respektive herr.
⚽️ Årets tränare på seniorsidan.
⚽️ Årets parainsats.
⚽️ Årets ungdomsledare
⚽️ Årets prestation
⚽️ Årets eldsjäl
⚽️ Årets fair play-förening.
⚽️ Årets kvinnliga respektive manlige domare.
⚽️ Årets mål.

Sponsorer för den första fotbollsgalan är:
Servanet (huvudsponsor), Highcon, Wecall, Office, Scandic City. T.O.R., MN Skydd & Profil, Profildekor, EQ House och O'Learys.

- Efter galan fortsätter fest på O'learys till kl 01:00, påpekar Cecilia Helgsten.