Medelpadskvartett gör succé i Norge i forna storlaget

Samuel Keflit, Granit Buzuku, Bender Beyan och tränaren Mattias Nylund är fyra medelpadingar som gör stor succé i forna storlaget Steinkjer FK i Norge.
– Det har gått jättebra. För egen del gjorde jag sju mål på tio matcher när vi vann serien och i kvalet blev det en assist när vi gick upp i trean, säger Samuel Keflit som kom från Lucksta under sommaruppehållet.

Lokalfotbollen har tidigare skrivit om Medelpadingarna som flyttade till norska Steinkjer och deras fotballklubb. Tyvärr ställde coronan till det och det var först i höst som det åter blev spel inonm den norska breddfotbollen. Och då med nyförvärvet från Lucksta på plats, Samuel Keflit.

Det blev succé och mål på direkten och serieseger i division 4.

– Det har gått jättebra. För egen del gjorde jag sju mål på tio matcher när vi vann serien och i kvalet blev det en assist när vi gick upp i trean, säger Samuel.

De övriga "Medelpadingarna" är tränaren Mattias Nylund och spelarna Granit Bizuku och Bender Beyan (från Sundsvall men kommer senast från Fanna BL i Enköping).

Hur trivs du i vårt västliga grannland, Samuel?
– Jag trivs jättebra här, har kommit in i det sen har jag granit här som har bott här sedan två år tillbaka. Dessutom har vi en jättebra tränare.

Men har ni inte Mattias Nylund????
– Ha ha ha, jo det är han men han är jätteduktig.

Jag bara skåjjade, Mattias är en duktig tränare och det har han bevisat tidigare. Kul att det går bra. Blir du kvar en säsong till?
– Det vet jag inte ännu. Vi ska prata om det så småningom men som sagt så trivs jag jättebra här.

Kanske får ni sällskap av fler Medelpadingar nästa år?
– Ingen aning, men visst vore det trevligt, avslutar "norrmannen" Samuel Keflit.

För er som inte har koll på norsk fotboll i allmänhet och Steinkjer FK i synnerhet kan nämnas att klubben i gult och svart gjort flera säsonger (åtta) i den högsta ligan även om det var några år sedan sist, som bäst kom man tvåa för 60 år sedan. Klubben bildades den 29 maj 1910. Hemmaarenan heter Guldbergaunet stadion och publikrekordet är 13.997 åskådare, satt mot Lyn i cupsemifinalen 1970.

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer