Medskogsbron besegrade Sundsvalls FF och lämnade över jumboplatsen

4 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF har visat gryende form på slutet och hade nog tänkt sig att ta revansch på Medskogsbron efter vårens förlust och rycka i bottenstriden.
Men se, det gick inte alls, utan jumbon tog hem säsongens andra seger sedan Josefin Olsson och Victoria Arnesen hittat nätet första halvtimman.
Då hjälpte det inte att Anna Törnblom reducerade med två minuter kvar, Medskogs klättrade förbi i tabellen och lämnade över träsleven till SFF.
– Vi har slitit för den här segern även i tidigare matcher men inte fått med oss något av kakan, säger Medskogs tränare Gottfrid Sjödin.

Medskogsbron kom till spel med en enda seger i västen inför hemmamötet med Sundsvalls FF.
Men då det var SFF som stod för motståndet då man tog sin enda trea plus att jumbon undvikit förlust i de senaste två matcherna såg man an dagens lunchmötet med tillförsikt.
Men SFF har också de en bra period bakom sig med två segrar och tre raka utan torsk.
Öppet på förhand i bottenmötet alltså.

Medskogs gjorde det första draget då Josefin Olsson löpte in från kanten och fick ett perfekt instick bakom gästernas backlinje från Victoria Arnesen och placerade bollen i den bortre vänstra gaveln.

Även det andra draget kom från hemmalaget, i minut 28. Victoria Arnesen kom runt på kanten, skottfintade bort ett par försvarare innan hon rutinerat placerade bollen förbi en maktlös SFF-keeper.
Medskogs hade sedan lägen även till ett tredje mål före paus men fick "nöja sig" med en 2-0-ledning.

Sundsvalls FF kom ut som ett nytt lag till den andra halvleken och det blev fortsättningsvis en jämn match där SFF jagade reducering medan Medskogs försökte hålla emot och gå på kontring. Målen såg dock ut att utebli när gästerna tilldömdes en straff med två minuter kvar. Den satte Anna Törnblom utan pardon men det var för lite tid på klockan för att skapa någon kvitteringschans utan Medskogs kunde ta årets andra seger, och som sagt bägge tillkommit mot SFF. Därmed lämnade man även över träsleven till sina motståndare.

– Vi har slitit för den här segern även i tidigare matcher men inte fått med oss något av kakan. Vi gör en jättebra första halvlek, kanske vår bästa i år, men släpper in dem lite onödigt i andra men vi håller tätt fram till de får en billigt dömd straff på slutet, säger Medskogs tränare Gottfrid Sjödin.

– Vi var enormt usla under den första halvleken där fokus hamnade på fel grejor och inställningen var även den usel. Vi höjde oss efter paus och flyttade fram spelet men vi kom bara till halvchanser fram till det att vi kunde spräcka nollan med en straff i slutminuterna, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg:

Victoria Arnesen stod för ett klassmål och ett assist men även bra spel i övrigt. Hon stack ut det där extra ur ett starkt kollektiv.
I Sundsvall var det ingen som nådde upp i den standard man visat i de senaste matcherna och det får bli betyget "alla kan bättre".

.
Medskogsbrons BK emblemSundsvalls FF emblem

Medskogsbrons BK - Sundsvalls FF 2-1
4 september 2022 - 11:00 - Viforsplan
1-0 Josefin Olsson (8)
2-0 Victoria Arnesen (28)
2-1 Anna Törnblom (88)
Domare: Danyar Tari
Publik: 35
Matchfakta

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer

Sista damlaget från Ånge kommun försvinner - Fränsta IK drar sig ur trean

4 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Fränsta IK tvingas dra sig ur Damtrean.Och anledningen stavas spelarbrist.- Den nya regeln om åldersgräns blev dödsstöten för oss, säger tränaren Mick...

Läs mer

Ledarklart i Alnö Utveckling: "Något spännande på gång"

3 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Ulf Bryner blir ny huvudtränare för Alnös Utvecklingslag efter Mikael Byström (till SDFF). Han får till sin hjälp förre SDFF- och Selångertränaren Kri...

Läs mer