Medskogsbrons Marlene Laggren och Sidsjö-Böles Ida Johansson tvåmålsskyttar när damernas DM-gruppspel inleddes

11 feb 2023 DM, damer

När damerna inledde DM-gruppspelet under lördagen svarade Marlene Laggren och Tilde Johansson för två mål vardera när deras lag, Medskogsbron och Sidsjö-Böle, vann sina premiärer i grupp 3.

⚽️ Grupp 3

Medskogsbron inledde DM-spelet med seger - Marlene Laggren tvåmålsskytt

Sundsvalls FF tog ledningen på frispark genom Tilde Norén som satte den över muren och in i buren. SFF hade lägen på utökning, bland annat brände man en straff och hade en boll i ribban.
Istället kunde Marlene Laggren utjämna för Medskogsbron och i andra halvlek var det dem som hade taktpinnen i besittning och via Josefine Olsson och Marlene Laggrens andra fullträff kunde man avgå med en 3-1-seger.

- Vi är inte nöjda över prestationen men vi är nöjda med resultatet. Vi inledde trevande och hamnade i underläge men efter vår kvittering släppte premiöärnerverna något, säger Medskogstränaren Gottfrid Sjödin.

- Vi spelade jättebra i den första halvleken och borde nog haft en 3-0-ledning innan de kvitterade. I andra blev vi trötta och spelet blev stressigt, kanske sjönk självförtroendet när vi inte kunde gå till pausvila i ledning?, funderar Sundsvalss FF:s tränare Stefan Edberg.

Sundsvalls FF emblemMedskogsbrons BK emblem

Sundsvalls FF - Medskogsbrons BK 1-3
11 februari 2023 - 10:00 - Nordichallen
1-0 Tilde Nordlén (15)
1-1 Marlene Laggren (28)
1-2 Josefine Olsson (46)
1-3 Marlene Laggren (56)
Domare: Danyar Tari
Publik: 55
Matchfakta
• Tabell & spelprogram grupp 3

Unga Tilde Johansson matchhjälte när Sidsjö-Böle vann DM-premiären

Sidsjö-Böle knep segern mot Njurunda i DM-premiären.
Stor matchhjälte blev unga och vindsnabba Ida Johansson som löpte ifrån allt och alla första kvarten av den andra halvleken och målade dubbelt.
Njurunda reducerade genom lagkaptenen Maja Brännström på slutet men närmare kom man inte poäng.

- Vi kontrollerar matchen bra och släpper inte till så mycket bakåt. Kul att se att vi redan i den första matchen vågar hålla i bollen och värdera vårt passningsspel på ett bra sätt med vårt unga lag, säger Sidsjö-Böles tränare Totte Dahlin.

- Vi var inget vidare idag, ovan stor plan och var inte riktigt med. Vi fick lite tryck på dem sista minuterna men skapade inte någon riktigt vass kvitteringschans, säger Njurundas tränare Markus Sjöström.

Sidsjö-Böle IF Dam emblem

Sidsjö-Böle IF - Njurunda IK 2-1
11 februari 2023 - 11:15 - Nordichallen
1-0 Ida Johansson (31)
2-0 Ida Johansson (47)
2-1 Meja Brännström (53)
Domare: Isac Gunnarsson
Publik: uppgift saknas
Matchfakta
• Tabell & spelprogram grupp 3


⚽️ Grupp 1
Inga matcher lördag.

⚽️ Grupp 2
Inga matcher lördag.

Irma Burman såg till att Alnö är bäst i Medelpad - avgjorde DM-finalen mot Heffnersklubban med två mål

9 apr 2024 DM, damer

Efter en mållös första halvlek i DM-fjnalen hoppade Irma Burman in i andra och prickade in två bollar och såg till att Alnö är bäst i Medelpad efter 2...

Läs mer

Tvåsiffrigt för Heffnersklubban över Timrå - möter Alnö i DM-finalen

27 mar 2024 DM, damer

Det blir Heffnersklubban som får möta division 1-kollegan Alnö i årets DM-final. Det står klart efter överkörningen av IFK Timrå i afton på Westhagen,...

Läs mer

Så spelas semifinalerna i dam-DM

5 mar 2024 DM, damer

Även på damsidan är spelordningen klar i slutspelet men till skillnad mot herrarna är damerna redan framme vid semifinalerna. Westhagens konstgräs är ...

Läs mer