Mehmed Hafizovics ledningsmål i första minuten stod sig hela vägen till slutsignalen och tre poäng till Stöde

14 aug 2021 Div. 2 Norrland

Mehmed Hafizovic fullträff från matchminut 1 stod sig hela vägen.
I första halvlek borde det röda laget dödat matchen med ett par "sylar" till.
Istället tog Notviken över i andra och hemmalaget fick kämpa hela vägen in i kaklet då 1-0 ofta visar sig vara en skör ledning. Så även denna gång, trots att det gick vägen...
– Av någon anledning har vi svårt att förvalta de lägen vi sätter oss i offensivt just nu, säger assisterande tränaren Robert Englund.

Publiken och undertecknad hann knappt sätta sig tillrätta innan hemmalaget Stöde IF tar ledningen med 1-0. Efter ett fint anfall på sin högersida hamnar bollen hos Mehmed Hafizovic som lugnt sätter bollen i nät.

Direkt på avspark tar sig Notviken in i Stödes straffområde och Filip Widén i hemmamålet som gör en fin friläges räddning som går till en uddlös hörna för gästerna.

Efter den chansrika starten så går det till den 15:e minuten innan nästa riktiga möjlighet dyker upp. Återigen är det på högerkanten anfallet rullas upp och då i form av den outtröttlige Kbrom Brhane som slår ett perfekt inlägg till Oskar Nordlund, men bollen går strax utanför denna gång.

När så klockan passerat 20 minuter är det snubblande nära Stöde får hjälp av en Notvikenspelare att göra 2-0. På en inspark från målvakten returnerar han den inte bättre att den är nära att hamna i eget mål, bollen går ut till hörna som nickas i ribban.

Därefter radar hemmalaget upp chans efter chans och borde kanske gjort både andra, tredje eller till och med ett fjärde mål till i första halvlek om inte bra målvaktsspel och lite otur stått i vägen för hemmalaget.

Andra halvlek börjar klart bättre för Notviken, kanske trodde hemmakillarna att det här fixar vi lätt i andra och då med tanke på alla chanser man haft. Nu blev det inte så enkel resa som man kanske tänkt sig.

Notviken gör ett trippel byte i 56:e minuten och sedan får hemmaförsvaret börja jobba och laget tappar trycket i sitt spel. Kan bero på att man många gånger valde att dra ner på passnings- och speltempot, många bollar spelades sidledes och bakåt. När man kanske har seriens farligaste anfallspar och dessutom två vassa ytterlöpare borde man utnyttja detta mer. Nu fick målskytten Mehmed Hafizovic och Oskar Nordlund inga bollar att jobba på. Tidigare nämnde Kbrom Brhane och spelskicklige Osman Aksoy fick heller inte de bollar som de borde haft för sina fina inlägg till forwards. Därför tilläts gästerna sätta press mot hemmaförsvaret gång på gång efter att erövrat bollen på mittplan.

Den sista kvarten går nog helt till gästerna och chanserna fanns också till kvittering. Men i den 89:e minuten får Kbrom bollen några meter in på egen planhalva och startar en löpning mot gästernas mål och ingen försvarare hinner med. Men tyvärr för sin och Stödes del så räddar gästernas duktiga målvakt med en perfekt utrusning.

Stöde håller undan och tar 3 nya poäng och helt klart var resultatet rättvist med tanke på deras första halvlek. Men att dra ner matchtempot och inte använda sina duktiga spelare framåt kunde ha straffat sig idag.
Halvtidskorven var alldeles för lång bort idag, men kaffet och tillbehöret får en klar 5:a.

Så här säger Stödes assisterande tränare Robert Englund om matchen:

– Först och främst en väldigt skön seger och viktiga tre poäng. I och med denna seger så ger vi oss själva en bra möjlighet inför fortsättningen av hösten. Mehmed Hafizovic gör mål efter en minuts spel vilket ger oss en bra skjuts i matchen. Notviken hotar stundtals med bra djupledslöpningar men vår försvarslinje har bra koll.

"Robban" fortsätter:

– Matchen blev i övrigt nästan en kopia av senaste matchen mot Bergnäset dvs med ett stort bollinnehav för oss med fina passningskombinationer från vår sida, ett bra försvarsspel och igen flertalet kvalitativa chanser offensivt. Av någon anledning har vi svårt att förvalta de lägen vi sätter oss i offensivt just nu vilket vi ska se till att vända på.

Någon eller några du vill berömma?

– Extra roligt i dag var att se innermittfältet som bestod av Wisam Hamdan och Arvid Näsholm som stod upp bra fysiskt i kombination med kvickt, tekniskt passningsspel och en hårt jobb. Mehmed Hafizovic gör poäng igen och är en bra referenspunkt i det offensiva i dag. Våra tre mittbackar för dagen, Stefan Lagergren, Filip Tägtström och Yosef Aksoy, stor samtliga för en fin insats.

Vad händer härnäst?

– Nu blickar vi framåt mot en hel träningsvecka, vilket var längesedan, för att sedan ta oss an Umeå FC Akademi söndag 22 augusti.
/ Roger Mattsson och Janne Pehrsson i samlad kraft, Lokalfotbollen.nu

STÖDE IF - NOTVIKENS IK 1-0
1-0 Mehmed Hafizovic (2)
Domare: Anastasia Oberlauf, Umeå
Publik: 52
Matchfakta

Första bortasegern för Lucksta - tre nya poäng mot Älgarna-Härnösand när serien vände

26 jun 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta avslutade våren starkt med seger över Kiruna, ett kryss i Skellefteå och två vinster på raken mot jumbon Älgarna-Härnösand när serien vände oc...

Läs mer

Lucksta klättrar i tabellen efter seger över Älgarna-Härnösand i kvällens klykderby

19 jun 2024 Div. 2 Norrland

Jumbon Älgarna-Härnösand kom med en seger i ryggen till Sörforsvallen men i stormen kunde Lucksta följa upp sin fina insats borta mot Skellefteå, 0-0,...

Läs mer

Lucksta tog hem första bortapoängen - 0-0 i Skellefteå med mersmak

15 jun 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta hade inte tagit en enda poäng på resande fot någonsin i division 2-sammanhang ännu och att den skulle komma borta idag mot topplaget Skellefte...

Läs mer

Abdulie Turays tidiga straffmål räckte hela vägen till tre poäng för Lucksta mot Kiruna

8 jun 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta fick äntligen spela hemma på Sörforsvallen. För premiärmotståndet stod långväga gästerna Kiruna FF i en lunchmatch, och det blev ett taggat he...

Läs mer

Lucksta-skutan gick under med man och allt på Frösön: "Jag är mållös"

2 jun 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta hade chansen att rycka från Frösö i kampen kring nedflyttningsstrecket men havererade i sexpoängsmatchen. Redan efter åtta minuters spel låg m...

Läs mer

Bergnäset utnyttjade Luckstas påvra försvarsspel och reste hem med en 4-2-seger

26 maj 2024 Div. 2 Norrland

Efter den imponerande 4-0-segern över IFK Luleå förra helgen väntade nästa Luleålag idag, även det "hemma" på NP3 Arena när överraskningslaget Bergnäs...

Läs mer