Meja Lauritzen tvåmålsskytt när Njurunda vann med uddamålet på Viforsplan

18 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Meja Lauritzens dubbla mål innan tjugan spelats visade sig bli grunden till Njurundas 3-2-seger på Viforsplan mot hemmalaget Medskogsbron.
– Vi gör en okej match, dock lite slarviga som släpper in dem i matchen i andra, säger Njurundas tränare Markus Sjöström.

Meja Lauritzen gjorde två raska mål för sitt Njurunda på Viforsplan.
1-0 satte hon i den tolfte minuten efter ett inspel från höger från Moa Persson som hon nöp till direkt på.
Sex minuter senare dubblade Meja sitt och lagets målskörd efter vint väggspel på vänsterkanten med Emma Forsbeck.

Medskogs öppnade den andra halvleken med en snabb reducering. Nellie Andersson passade snett inåt bakåt till Martina Haag som mötte på rullande boll och bollen singlade in i krysset.
Men någon nerv hann det aldrig bli. Minuten senare, efter hörna och lite flipper, hamnade bollen hos Meja Lauritzens som sköt in 1-3 via ett Medskogsben.

Hemmalaget lät sig inte nedslås och med dryga kvarten kvar fick man kontakt. Nellie Andersson erövrade boll, drev ner efter kanten innan hon slog en lång diagonalboll till Josefin Olsson som satte den otagbart i nättaket förbi Gudrun Lööw. Domaren valde dock att kreditera Matilda Svensson för målet som därmed fick det officiellt.

Närmare kom aldrig hemmalaget även om Nellie Andersson vaskade fram ett bra läge till att göra 3-3.

– Vi gör en okej match, dock lite slarviga som släpper in dem i matchen i andra. Vi hade många chanser att rinna ifrån men det avgörande passet blev ofta för brant, säger Njurundas tränare Markus Sjöström.

– Vi spelade bra och hade klara möjligheter att plocka hem både en och tre poäng, säger Medskogsbrons tränare Gottfrid Sjödin.

I Njurunda berömmer vi Meja Lauritzen för sina två mål och att hon låg bakom även det tredje. Bra var även Lea Medelberg på en ovan högerbacksplats.
Nellie Andersson ute på Medskogs högerkant passade till de två målen och var som sagt även nära att rädda poäng på slutet.

.
Medskogsbrons BK emblemMedskogsbrons BK emblem

Medskogsbrons BK - Njurunda IK 2-3
18 september 2022 - 11:00 - Viforsplan
0-1 Meja Lauritzen (12)
0-2 Meja Lauritzen (18)
1-2 Martina Haag (46)
1-3 självmål (47)
2-3 Matilda Svensson (73)
Domare: Emilia Jansson Lindén
Publik: 20
Matchfakta

Fyra Njurundamål på tio minuter sänkte Sidsjö-Böle/SFF 2: "Vägvinnande spel"

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Njurunda avgjorde under avslutningskvarten av den första halvleken då man prickade in hela fyra bollar bakom Sidsjö-Böles målvakt.– Vi hade ett vägvin...

Läs mer

Fränsta vände underläge till seger i avslutningsmatchen mot Medskogsbron: "Tog över succesivt"

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron öppnade bäst på Myggvallen och tog en tidig ledning tack vare ett självmål.Fränsta utjämnade före paus och i den andra halvleken säkrade ...

Läs mer

Matfors bästa representationslag i Damtrean – kan räcka till spel i tvåan nästa år?

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Kovland ledde i paus på Thulevallen men Matfors utjämnade tidigt i andra efter ett hörnmål och 1-1-stod sig säsongen ut och Matfors blev därmed bästa ...

Läs mer

IFK Timrå 2 tog både revansch på Söråker och hem andraplatsen: "Skönt"

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

IFK Timrå 2 tog revansch på Söråker från i våras då man vände underläge till 2-1seger i dagens derby på Bergeforsens IP och säkrade en andraplats i se...

Läs mer

Selånger U klara seriesegrare i Damtrean: "Presterade på högsta nivå"

24 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Selångers Utvecklingslag hade idag chansen att spela hem seriesegern i Damtrean.Det som krävdes var tre poäng i avslutningsmatchen mot Alnö 2.Och viss...

Läs mer

Inför Damtreans sista omgång: "Vi går för att avgöra serien"

24 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Idag har Selånger U chansen att bärga seriesegern i vår lokala damtrea.Det som krävs är vinst mot Alnö 2 så är saken så att säga "biff!.Skulle de rödb...

Läs mer