Mohamadou Sumareh och Pontus Fröding målgörare när Hassel uddamålsvann över Kraftfull

18 aug 2023 Div. 4 Medelpad

Av två formsvaga lag visade sig Hassel ta hem segern över Kraftfull sedan Pontus Fröding satt ett friläge och avgjort med fem minuter kvar på Camp Mitthem.
- Jäkligt skönt och idag var vi påslagna från start, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Hassel hade en svit på åtta raka utan vinst, varav sex förluster, och hade inte vunnit sedan den 25 maj, 1-0 mot Kraftfull.
Och det var också Kraftfull som stod för motståndet under fredagskvällen. Ett gott omen?
Jodå, Hassel lyckades ta hem en uddamålsvinst även den här gången.
Och man fick också en bra start. Redan i den sjunde minuten fick Mohamadou på en praktträff med pannan efter en hörna.

Tio minuter in i den andra halvleken utjämnade Kraftfull, också det efter en nick på hörna, då Faton Buzuku hann först vid den främre stolpen.
Kraftfull hade därefter en stark period och ett ledningsmål kändes inte långt borta, närmast var Bakary Dampha när han hann före Hasselmålvakten men lyfte bollen över. Efter hand ebbade hemmalagets offensiv ut och Hassel tog tillbaka matchen.

Matchens avgörande kom med fem minuter kvar då Martin Gabrielsson Ling tog tag i bollen på mitten och frispelade Pontus Fröding som avslutade med att placera in segerbollen och därmed bryta den trista sviten utan vinster.

- Jäkligt skönt att få vinna en match igen och idag var vi påslagna från start och rullade verkligen boll till varandra, speciellt under den första halvleken. I den andra flyttade de upp och satte hård press på oss då vi knappt fick låna bollen. Men efter en 20-25 minuter fick vi tag i matchen igen, skapar chanser och kan avgöra, säger Hassels team manager Seth Larsson.

- Vi är nere i en djup svacka. Efter en ganska medioker första halvlek tog vi över i andra, kvitterar och har lägen till ett ledningsmål. Sista 15-20 blev vi trötta samtidigt som Semir Salia sträckte sig och tvingades kliva av. Ett avbräck och vi släppte in Hassel i matchen igen och de kan göra 2-1, suckar Kraftfulls tränare Tobbe Persson.

I Hassel vurmar vi för laginsatsen där man använde alla tillgängliga i matchtruppen medan Kraftfulls främsta var hårt jobbande anfallaren Bakary Dampha och Semir Salia.
Men bäst på plan var emellertid ingen spelare utan domaren Seyed Mohammad Hosseini som hade stenkoll på alla situationer och dömde matchen med fast hand.

 

           Hassels IF

FC Kraftfull - Hassels IF 1-2
18 augusti 2023 - 19:00 - Camp Mitthem
0-1Mohamadou Summareh (7)
1-1 Faton Buzuku (55)
1-2 Pontus Fröding (85)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik: 80
Matchfakta

Inför seriestarten: Matfors IF 2

29 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Brukets Blås andralag kom ifjol sexa i Medelpadsallsvenskan men då A-laget trillade ur trean tvångsnedflyttades ungdomarna ner till femman.Jonny Hells...

Läs mer

Omgång 1 (3-4 maj): Så spelas premiärmatcherna

23 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det blev till...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer