Nedansjö hade chanserna - Söråker gjorde enda målet...

18 maj 2023 Div. 5 Medelpad

Martin Vestin har sadlat om till målvakt på gamla dar och idag spikade han igen samtigit som Konrad Ålund Smedlund prickade in matchens enda mål när Söråker vann över Nedansjö.
- De var spelförande men vi svarade för en imponerande laginsats, säger Söråkers tränare Jonas Nordström.

Både Söråker och Nedansjö kom från förluster och var revanschsugna inför mötet uppe på Lötas konstgräs.

Nedansjö hade greppet om den första halvleken men kunder inte få bollen förbi Martin Vestin mellan Söråkers stolpar. Martin, f d utespelare i Timrås division 2-lag men som nu sadlat om och gjort comeback som sista utpost, var formidabel.

Och då går det som det brukar, motståndarna gör mål. Med fem minuter kvar av den första halvleken lirade Olle Forsberg in bollen centralt till Konrad Ålund Smedlund, bandymålvakt som spelar ute i fotboll, och han satte 1-0, tvärs emot matchbilden.

Gästerna ökade trycket ytterligare i andra vilket medförde att Johan Kolbäck fick några kontringslägen men då var det Simon Gröning i NIK-målet som fick träda i aktion samtidigt som Vestin fortsatte stoppade allt på den andra sidan. Och när de gånger han blev överspelad tog han ribban till hjälp.

Trots mängder av målchanser visade det sig att Ålund Smedlunds fullträff blev kampens enda och Söråker kunde addera sina tre inspelade poäng i årets serie med tre nya medan Nedansjö fortsatt kamma noll.

- De var spelförande men vi svarade för en imponerande laginsats och att Martin stod på huvudet idag. I andra hade vi kontringslägen att stänga matchen med de hade också en bra målvakt. Vi var lite tunna i truppen idag men några gamla pjäser ställde upp , säger Söråkers tränare Jonas Nordström.

- Vi gör vår bästa match hittills men bränner ett par-tre frilägen innan deras mål. Vi fortsatte trumma på i andra men kom aldrig närmare än tre ribbträffar och ett par strykare utanför stolparna eller så fantomräddade deras målvakt. Att vi förlorar den här matchen med 0-1 är obegripligt då även de hade några frilägen i andra, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

Martin Vestin i målet är redan nämnd och extra vaganza insatser även av Filip Petré Oskarsson och Tommi Torvela.

Simon Gröning i målet är även han nämnd men äve Jonatan Söder i mittförsvaret och Henrik Ekdahl svarade för starka insatser.

 

Söråkers FFNedansjö IK

Söråkers FF - Nedansjö IK 1-0
18 maj - 19:00 - Söråkers IP
1-0 Konrad Ålund Smedlund (40)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 77
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer