Nedansjö vann svängigt möte med Timrå: "Heroisk försvarsinsats"

3 aug 2023 Div. 5 Medelpad

I seriepremiären föll Nedansjö mot IFK Timrå.
Ikväll tog man revansch med 3-2 i en svängig match där Viktor Pettersson satte ett friläge fram till 3-2 med styft tio kvar.
- Därefter försvarade vi oss heroiskt och lyckades täta till, säger Nedansjös ass. tränare Christer Söder.

IFK Timrå vann seriepremiären hemma över Nedansjö och inledde starkast på Nedansjö IP, då man i den tolfte minuten åkte på en kontring där Andreas Sundqvist frispelade Marcus Jonsson som behärskat lyfte bollen över en utrusande Elias Håård i bortamålet.

Kvarten senare utjämnade emellertid Tayser Shiqwara men Nedansjö hade därefter två kanonlägen att återta ledningen men brände två öppna.
Istället kunde Tobias Bredberg ge gästerna ledningen precis innan pausvilan.

Om det var Timrå som startade upp bäst i första var det Nedansjö som gjorde det i andra, och man fick också en tidig utdelning. Michael Fredriksson nickade ett inlägg som Timråkeepern Elias Håård tippade i ribban men inhopparen Peter Aho var på hugget och nickade in returen.

Bortalaget tog sedan över markant och skapade chanser men i den 79:e minuten kontrade hemmagrabbarna och Peter Aho serverade sin inhopparkollega Viktor Petterson en kalasmacka som elegant rullar in 3-2 på.

Ett något chockat IFK Timrå gick sedan all-in för ett kvitteringsmål men Nedansjöförsvaret stod pall och lyckades bärga trepoängaren, om än med mycket sveda, svett och värk.

- Vi försvarade oss heroiskt och lyckades täta till och ta en skön revansch från vårens möte där jag tycker vi var värda poäng. Stolt över grabbarna som gör en strong kämpainsats, säger Nedansjös assisterande tränare Christer Söder.

- Vi spelade varierat med korta och långa bollar och vi skapade många målchanser även om flera avgörande pass strandade på deras försvar. Vi brände för många chanser ikväll medan de satte sina chanser, säger Timrås spelande tränare Adrian Yman.

- Extra plus till inhopparna Peter Aho och Viktor Pettersson som kom in och fixade segern med var sitt mål och målvakten Simon Gröning som styrde och ställde försvarsspelet , säger Christer Söder

- Vill berömma vår mittback Elias Blomqvist, uppflyttad från U-laget, plus också för Gabriel Söderberg, tillbaka efter långtidsskada, som tar många svåra men rätt beslut under hela matchen, säger Adrian Yman.

Stort beröm även till domaren Teodor Lundgren som hade ett bra grepp om matchen.

 

Nedansjö IK emblemIFK Timrå emblem

Nedansjö IK - IFK Timrå 3-2
3 aug. 2023 - 19:00 - Nedansjö IP
1-0 Marcus Jonsson (12)
1-1 Tayser Shiqwara (27)
1-2 Tobias Bredberg (44)
2-2 Peter Aho (51)
3-2 Viktor Pettersson (79)
Domare: Teodor Lundgren
Publik: 50
Matchfakta

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer