Nio mål på Kustängen när Kuben 2 besegrade Stockvik med 6-3: "Hade vassare anfall"

23 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Stockvik gjorde matchens första och sista mål men det var gästande Kuben 2 som vann med 6-3 på Kustängen sedan Tristan Lindblom producerat ett hattrick.
- Spelet böljade men vi hade vassare anfall och vinner rättvist, säger Kubentränaren Steve Larsson.

Stockvikt tog en tidig ledning när Sondre Molander Nymo nickade in 1-0 redan i den andraminuten.

Vilhelm Söderström replikerade redan i den tionde innan Tristan Lindblom spädde på med både 2-1 och 3-1 i minut 22 respektive 31.

Knappt tio minuter in i den andra halvleken hittade Amandus Löfgren nätet och Stockvik hade fått kontakt. Om det inte vore för det faktum att domaren dömde bort målet för offside.

- Kuben gör avspark efter målet, alltså ett kvitto på att det är godkänt. Sedan påkallar den assisterande domaren huvuddomarens uppmärksamhet och efter en diskussion mellan de båda dömer han bort vårt mål. Horribelt! Domarna måste lära sig att hålla sig till regelboken, säger Stockviks tränare Benny Stiernström upprört.

Kubentränaren Steve Larsson har en annan minnesbild:
- Vi gjorde aldrig någon avspark efter "målet", som dessutom var solklar offside.

Händelsen fick hemmalaget att mer eller mindre tappa sugen och inte blev det bättre sedan gästerna fått straff orsakad av målvakten Linus Åhl. Sanjin Muratovic gjorde inget misstag från straffpunkten.

Med kvarten kvar fick i alla fall Amandus Löfgren ett mål godkänt men i den 83:e minuten fullbordade Tristan Lindblom sitt hattrick när han gjorde 5-2 och bara två minuter senare kom även ett sjätte Kubenmål via Sanjin Muratovic, hans andra.

Då lagens försvar tydligen abdikerat sista 20 kunde även Amandus Löfgren göra sitt andra mål innan lagkompisen Sondre Molander Nymo i slutminuten ficksyna det röda kortet.

- Spelet böljade på den dåliga planen men vi hade vassare anfall och vinner rättvist medan vi i vanlig ordning hade problem med fasta situationer där Stockvik var starka. Skönt med en seger efter två raka förluster, säger Kubentränaren Steve Larsson.

- Vi hade hyfsat lag i dag men nådde ändå aldrig upp i någon standard och man får inte lägga av som vi gjorde efter det bortdömda målet, säger Stockviks tränare Benny Stiernström.

Hos "Tigerungarna" plussar vi Tristan Lindblom för hans hattrick

Bäst i Stockvik var anfallaren Måns Lind som hela tidenförsökte trots att motståndarna hängde på honom som en ryggsäck,

 

Stockviks FFKubikenborgs IF 2

Stockviks FF - Kubikenborgs IF 2 3-6
23 september 2023 - 16:30 - Kustängen
1-0 Sondre Molander Nymo (2) nick
1-1 Vilhelm Söderström (10)
1-2 Tristan Lindblom (22)
1-3 Tristan Lindblom (31)
1-4 Sanjin Muratovic (70, straff)
2-4 Amandus Löfgren (75)
2-5 Tristan Lindblom (83)
2-6 Sanjin Muratovic (85)
3-6 Amandus Löfgren (86)
Utvisning Stockvik: Sondre Molander Nymo (90)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: 21
Matchfakta

Preliminärt: Här är de 12 klubbarna i Medelpadsallsvenskan 2024

25 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Det blir för första gången på många år 12 lag i division 4 Medelpad, den så kallade Medelpadsallsvenskan.Alnö och Matfors tillkommer från trean och Sv...

Läs mer

Alnö har gjort klart med en ny tränare efter degraderingen från trean

20 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Daryosh Hematian.Så heter Alnös nye tränare på herrsidan.33-åringen har ett förflutet som tränare i IF Warta och som spelare varit ungdomsproffs i Rap...

Läs mer

Lokalfotbollens unika Maratontabell för division 4 Medelpad 1929-2023 nu uppdaterad

19 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Säsongen 1929/30 spelades den första serien som motsvarar dagens division 4 Medelpad.Medelpadsallsvenskan har genom åren även innefattat lag från såvä...

Läs mer

Högst upp på tränare Filipovics want-list - nu klar för Fränsta

18 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Mittbacken Jordan Binns är en av Fränstatränaren Filip Filipovics drömspelare.Nu är Östavalls spelande tränare klar för seriekonkurrenten Fränsta.- De...

Läs mer

Ånge jumbo för andra året på raken i Medelpadsallsvenskan: "Såklart inte nöjda"

17 nov 2023 Div. 4 Medelpad

För andra året på raken kom Ånge sist i Medelpadsallsvenskan.Och den här gången får man lämna för spel i femman nästa år.- Ja, säsongen som var är vi ...

Läs mer

Essvik tappade storskytten - gjorde ändå sin bästa säsong på mannaminne: "Tvåa med flest mål"

17 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Inför den här säsongen tappade Essvik målsprutan Danne Johansson till grannen Svartvik.Men med Fredrik Martinsson som återkommande tränare och att Jon...

Läs mer