Njurunda klara för A-slutspel efter vinst mot serieledarna Sund på bortalan: "En jäkla insats"

16 aug 2023 Div. 3 Medelpad

Njurunda var tvungna att vinna borta mot serieledarna Stöde för att ta sig till höstens A-slutspel.
Något som man också lyckades med, vinst 3-1.
- Jättekul att åka till Stöde och dänga serieledarna efter en jäkla insats, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.

Njurunda hade en rejäl utmaningen i den avslutande grundseriematchen om man ville spela om uppflyttning i A-slutspelet - vinn borta mot serieledarna Stöde. Ett Stöde som vann sin förra match, mot Sidsjö-Böle, med hiskeliga 15-2.

Men bollen är som sagt rund och Njurunda kunde via en 3-1-vinst ta hem matchen med marginaler på rätt sida och bollar som studsade deras väg, men framförallt genom en väl genomförd match.

Meja Lauritzen fick i den nionde minuten sitt skott blockerat men hög sedan på returen med gott resultat men glädjen blev kortvarig då Emilia Johansson slog ett inlägg som Anna Edin kunde nicka in kvitteringen på.

Med fem minuter kvar tilldömdes gästerna en straff och fram stegade blott 14-åriga Nellie Lauritzen som inte alls visade några nerver utan satte den högt och så hade båda systrarna Lauritzen nätat.

I den andra halvleken jagade ett frustrerat Stöde uitjämning men olika faktorer höll Stödetjejerna från målprotokollet och i den 89:e minuten slog Molly Olsson, även hon 14 år. ett öppnande pass till Ella Rustan Nordh som satte bollen högt förbi en maktlös hemmakeeper och A-slutspelsplatsen helt säkrad.

- Jättekul att åka till Stöde och dänga serieledarna efter en jäkla insats. En riktigt tuff uppgift där vi står upp bra med vårt unga lag men visst krävdes det att några bollar studsade rätt, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.

- En match där vi hade varsin halvlek. Vi hade dock ingen tur med domsluten ikväll, vi fick ett mål bortdömt för offside, hande en boll solklart över linjen plus att Clara (Högbom) blev rånad på en solklar straff, dundrar Stödes lagledare Anne-Sofie Brännvall.

Hela laget, med mittbacken och lagkaptenen Meja Brännström i främsta rummet, var värda ett fång blomster efter en kämpastark insats. Blott 13-åriga Ella Brugge visade att återväxten är god i NIK då hon hoppade in på det centrala mittfältet och inte visade någon respekt för de äldre och mer rutinerade motståndarna.

Julia Bartling på det centrala mittfältet och kollegan Emilia Johansson var de bästa i Stöde som på grund av förlusten tappade segern i grundserien till Kovland.

 

Stöde IF     

Stöde IF - Njurunda IK 1-3
16 augusti - 18:30 - Stöde IP
0-1 Meja Lauritzen (9)
1-1 Anna Edin (10)
1-2 Nellie Lauritzen (38, straff)
1-3 Ella Rustan Nordh (89)
Domare: Jordan Blomqvist
Publik: 54
Matchfakta

Omgång 3, grupp 2: Clara Högbom och Linn Gradin tvåmålsskyttar och Fanny Selin satte vinstmålet för sina klubbar

24 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Selånger 2 vann över Matfors efter två mål av Linn Gradin och Heffnersklubban 3 över Söröje sedan man vänt ett 0-2-underläge sista halvtimman, segersk...

Läs mer

Omgång 3, grupp 1 (23 maj): Medskogsbron befäste serieledningen - i övrigt kamp kring slutspelsstrecket

23 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Ikväll var det full omgång i Damtreans grupp 1 (nåja, jumbon Sund stod över) och Medskogsbron befäste sin serieledning via 4-0 på Sundsvalls FF medan ...

Läs mer

Damtrean, grupp 1 & 2: Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram

20 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

Omgång 2, grupp 1: Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker rättvist kryssadde

16 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tre matcher spelades i Damtreans grupp 2 där Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker tog en pinne var i sitt inb...

Läs mer

Omgång 2, grupp 2: Alnö 2 bäst i målrikt möte, Matfors vann på kondisen och dubbla storsegrar för Selånger 2

16 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Selånger 2 stod över premiären och i sin första match tog man hem en fem-etta över Söröje i inledningsmatchen av omgång 2. Dessutom lirade man ikväll,...

Läs mer

Omgång 1, grupp 1: Noras och Elins dubblar gav segrar och även Trines enda - och Timrå 2 tog överraskande poäng av favoriterna Kovland

12 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Damtreans grupp 1 tjuvstartade med ett möte ur omgång 5 mellan Kovland och IFK Timrå 2 som slutade salomoniskt 1-1. "Riktiga" premiären gick av stapel...

Läs mer