Njurunda klara för A-slutspel efter vinst mot serieledarna Sund på bortalan: "En jäkla insats"

16 aug 2023 Div. 3 Medelpad

Njurunda var tvungna att vinna borta mot serieledarna Stöde för att ta sig till höstens A-slutspel.
Något som man också lyckades med, vinst 3-1.
- Jättekul att åka till Stöde och dänga serieledarna efter en jäkla insats, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.

Njurunda hade en rejäl utmaningen i den avslutande grundseriematchen om man ville spela om uppflyttning i A-slutspelet - vinn borta mot serieledarna Stöde. Ett Stöde som vann sin förra match, mot Sidsjö-Böle, med hiskeliga 15-2.

Men bollen är som sagt rund och Njurunda kunde via en 3-1-vinst ta hem matchen med marginaler på rätt sida och bollar som studsade deras väg, men framförallt genom en väl genomförd match.

Meja Lauritzen fick i den nionde minuten sitt skott blockerat men hög sedan på returen med gott resultat men glädjen blev kortvarig då Emilia Johansson slog ett inlägg som Anna Edin kunde nicka in kvitteringen på.

Med fem minuter kvar tilldömdes gästerna en straff och fram stegade blott 14-åriga Nellie Lauritzen som inte alls visade några nerver utan satte den högt och så hade båda systrarna Lauritzen nätat.

I den andra halvleken jagade ett frustrerat Stöde uitjämning men olika faktorer höll Stödetjejerna från målprotokollet och i den 89:e minuten slog Molly Olsson, även hon 14 år. ett öppnande pass till Ella Rustan Nordh som satte bollen högt förbi en maktlös hemmakeeper och A-slutspelsplatsen helt säkrad.

- Jättekul att åka till Stöde och dänga serieledarna efter en jäkla insats. En riktigt tuff uppgift där vi står upp bra med vårt unga lag men visst krävdes det att några bollar studsade rätt, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.

- En match där vi hade varsin halvlek. Vi hade dock ingen tur med domsluten ikväll, vi fick ett mål bortdömt för offside, hande en boll solklart över linjen plus att Clara (Högbom) blev rånad på en solklar straff, dundrar Stödes lagledare Anne-Sofie Brännvall.

Hela laget, med mittbacken och lagkaptenen Meja Brännström i främsta rummet, var värda ett fång blomster efter en kämpastark insats. Blott 13-åriga Ella Brugge visade att återväxten är god i NIK då hon hoppade in på det centrala mittfältet och inte visade någon respekt för de äldre och mer rutinerade motståndarna.

Julia Bartling på det centrala mittfältet och kollegan Emilia Johansson var de bästa i Stöde som på grund av förlusten tappade segern i grundserien till Kovland.

 

Stöde IF     

Stöde IF - Njurunda IK 1-3
16 augusti - 18:30 - Stöde IP
0-1 Meja Lauritzen (9)
1-1 Anna Edin (10)
1-2 Nellie Lauritzen (38, straff)
1-3 Ella Rustan Nordh (89)
Domare: Jordan Blomqvist
Publik: 54
Matchfakta

Omgång 1 (3-12 maj): IFK Timrå 2 tog överraskande poäng av tippade topplaget Kovland i premiären

3 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Damtreans grupp 1 tjuvstartade med ett möte ur omgång 5 mellan Kovland och IFK Timrå 2 där de senare tog ledningen i den andra halvleken och var på vä...

Läs mer

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer