Njurundas första seger kom hemma på Gumsekullen mot Fränsta - men var nära att tappa en 3-0-ledning

5 jun 2023 Div. 3 Medelpad

Njurunda fick för första gången i år smaka på segerns sötma när man efter en 3-0-ledning lyckades ta hem en uddamålsseger sedan Fränsta krypit närmare två gånger om.
- Vi gör en jättebra match men det blev lite onödigt spännande på slutet, medger Njurundas tränare Marcus Sjöström.

Efter fem matcher utan seger tog Njurunda hem årets första trea, och det hemma på Gumsekullen när Fränsta kom på besök.

I den första halvleken slog först Meja Brännström en hörna rakt i mål och därefter ökade Moa Persson på då hon dök upp vid den bortre stolpen på ett inspel.

Njurunda fick även en smakstart på den andra halvleken. En lång frispark från Nellie Lauritzen träffade stolpen och studsade ut till Ella Rustan Nordh som kunde peta in trean.

Men Fränsta gav inte tappt och Lily Larsson fixade först en straffspark som hon själv slog in och därefter även reducerade till 2-3 men NIK höll sedan undan och kunde alltså ta sin första victoria för säsongen.

- Vi gör en jättebra match och är det bättre laget och borde kunnat peta in nångon boll ytterligare. Det blev lite onödigt spännande på slutet när de började hitta rätt med sina längre bollar, medger Njurundas tränare Marcus Sjöström.

- Ingen kanonmatch av oss men Gumsekullens underlag inbjöd inte eller till kanonfotboll. Nöjd med att vi visade moral och tar med oss den andra halvleken när vi så när kommer ikapp, säger Fränstas tränare Micke Dahl.

Axelia Forsman mellan stolparna, högerbacken Moa Göransson och Nellie Lauritzen, som ofta trampade runt sin back på kanten, var bäst i Njurunda.

Tvåmålsskytten Lily Larsson var den som stack ut mest i ett annars jämnt Fränsta.

Duktig domare var Abdulahi Shino som i skrivande stund ännu inte lagt in matchfakta, men det kanske kommer så småningom?

 

        Fränsta IK Damlag

Njurunda IK - Fränsta IK 3-2 (2-0) (tips: 1-1)
5 juni 2023 - 19:00 - Gumsekullen
1-0 Meja Brännström
2-0 Moa Persson
3-0 Ella Rustan Nordh
3-1 Lily Larsson (straff)
3-2 Lily Larsson
Domare: Abdulahi Shino
Publik:
Matchfakta

Sundsvalls FF säkrade segern redan under den första halvleken mot Sund: "Helgjuten insats"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF rev åt sig en 3-0-ledning redan innan paus, två långskott av Sara Johansson, och släppte sedan inte greppet utan den andra halvleken ble...

Läs mer

Selångermålvakt bröt benet: "Operation väntar"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I gårdagens match mellan Selånger U och Stöde skadade sig hemmamålvakten Amanda Westberg strax före paus och tvingades haltande kliva av.Nu har det vi...

Läs mer

Resultat & tabeller Damtrean 2023

20 sep 2023 Div. 3 Medelpad

• Resultat & tabell A-slutspelet • Resultat & tabell B-slutspelet • Resultat & tabell Grundserien

Läs mer

Vilma Cederqvist bakom Selånger U:s vändning mot Stöde

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Stöde ledde två gånger om men Selånger U vände och vann den svängiga matchen på Westhagen med 3-2, de två sista målen inprickade av Vilma Cederqvist.-...

Läs mer

Söråker från plattmatch till vinst över serieledarna

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I helgen gjorde Söråker en plattmatch och föll mot Stöde med hela 0-5.Ikväll var man betydligt mer vässade och dängde serieledarna med 3-1!- Har aldri...

Läs mer

Kovland behåller serieledningen efter Tella Åströms dubbel

17 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Tella Åström inledde och avslutade målskyttet när Kovland vann med 3-1 över Medskogsbron och behåller därmed sin serieledning i A-slutspelet.- Inget s...

Läs mer