"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.
Något som utmynnade i att det unga laget, efter en fin höst, belade andraplatsen vilket visade sig räcka till uppflyttning till Medelpadsallsvenskan.
- Vi höjde vår prestation när det verkligen behövdes, säger Adrian som nu lämnar över tränarpiskan till Victor Selander och fokuserar på enbart spelet på planen.

Det började lite trögt för IFK Timrå där kemin mellan spelartruppen och nye tränaren Edin Muratovic inte stämde vilket utmynnade i att Adrian Yman tog tag i det hela som spelande tränare till en ny var hittad. Men den god Adrian blev kvar hela säsongen och gjorde ett styvt "dubbelarbete" och förde laget till en andraplats efter "omöjliga" Svartvik.

Bara häromdagen stod det klart att andraplatsen skulle räcka till för en uppflyttning till Medelpadsallsvenskan för det unga laget med nästan bara egna produkter.

Klart är det även att Victor Selander lämnar Söråker och blir tränare för sin moderklubb. Något som Lokalfotbollen skrev om igår. Och att målsprutan Johan Kolbäck slår följe tillsammans med den assisterande tränaren Joakim Moxén..

Lokalfotbollen tog ett snack med Adrian Yman om den gångna säsongen.

Vad säger du om er säsong som helhet?
- En säsong som var upp och ner, men vi höjde vår prestation när det verkligen behövdes. Vår taktik var ofta anpassad utifrån vilket lag vi skulle möta.

Vad är du mest nöjd med?
- Att vi spelade till oss sju raka vinster inför de två sista omgångarna. På så sätt säkrade vi andraplatsen i tabellen.

Och vad hade ni kunnat gjort bättre?
- Realistiskt skulle vi tagit nio poäng ytterligare, dessa slarvade vi bort i tre kryssmatcher och en förlust.

Vilken spelare har överraskat mest på dig den här säsongen?
- Adonay Petros. Vår "Mr 100 procent" med närvaro på alla träningar och matcher. Ingen tillfällighet att det var han som hade bäst resultat på lagets fystest.

Du kliver som sagt av som spelande tränare.
- Ja, men jag fortsätter som spelare kommande säsong nu när vi gått upp i fyran.

Johan Kolbäck från Söråker klar. Vet du om några fler nyförvärv eller om det är några som slutar?
- En spelare till är helt klar, men vi avvaktar lite med att presentera honom. På förlustsidan har vi Edwin Söderström, Ala Daboussi, Abdirazak Nur Faysal, Tim Granbom Olsson och Noah Engström Gyllenqvist.

Tack för svaren och grattis till platsen i Medelpadsallsvenskan, nya tränarna och målspottaren Johan Kolbäck.
- Tack själv. Ska bli skön att bara behöva fokusera på själva spelandet nästa år.

Johan Hallström lämnar IFK Sundsvall för Sundsvalls FF: "Bra ledaregenskaper"

20 feb 2024 Div. 5 Medelpad

33-årige och hårdskjutande Johan Hallström byter klubb på Balders - från moderklubben IFK Sundsvall till Sundsvalls FF.- I Johan får vi in en rutinera...

Läs mer

Kungsnäs FC förstärker på tränarsidan: "Perfect match"

11 feb 2024 Div. 5 Medelpad

Ivar Edlund är redan klar som huvudtränare och nu förstärker man den biten med Alex Tomley som senast spelade i Alnö. Båda kommer att komplettera Patr...

Läs mer

Pausar pipblåsandet för spel i Wiskan

10 feb 2024 Div. 5 Medelpad

Albin Eriksson har dömt fotboll i sju år, och gjort det bra, men nu pausar han pipblåsandet den här säsongen för eget spel i Wiskan.- Kommer förhoppni...

Läs mer

David Blom gör som tvillingbrorsan - går från Nedansjö till Wiskan

7 feb 2024 Div. 5 Medelpad

För en månad sedan tog Elias Blom steget över från Nedansjö till seriekollegan Wiskan.Nu slår tvillingbrorsan David följe till de blåvitrandiga.- Det ...

Läs mer

Klart med tränare i Kungsnäs inför debuten i Medelpadsfemman: "Vi vinner serien"

23 jan 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC har gjort klart med anfallsesset Ivar Edlund som spelande tränare inför debuten i Medelpadsfemman och lämnar därmed Lucksta efter blott en...

Läs mer

Indals IF fyller 100 år 2024 - firar med att åter ha ett lag i seriespel

18 jan 2024 Div. 5 Medelpad

Efter ett år i malpåse har Indals IF bestämt sig att åter ha ett lag i seriespel 2024 - den säsong man fyller modiga 100 år.- Ja, vi har vaknat ur vår...

Läs mer