Nora Staaf tvåmålsskytt när Söråker vände till seger över SDFF U: "Årets bästa prestation"

16 aug 2023 Div. 3 Medelpad

Trots en spelmässigt bra match hamnade Söråker i ett 1-2-underläge hemma mot SDFF U men via stark karaktär vände man på kuttingen, segerskytt Nora Staaf.
- Vår bästa insats i år, utan tvekan, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

Söråker inledde piggt hemma mot SDFF U men fick inte utdelning utan istället kunde gästerna göra två snabba mål i mitten av den första halvleken inom loppet av en minut. Alice Wikman fick bollen i offsideposition från Tilde Bergman men då hemmaförsvarare aktivt försökte bryta bollbanan släppte domaren Robert Lundqvist korrekt offsiden och Alice kunde göra 0-1. Nio gånger av tio brukar domarna inte följa den ganska nya offsideregeln och blåsa av. Heder till "Robban".

Andra målet gör SDFF tack vare direkt press på deras avspark. Alice Wikman lyckas bryta ett pass & lägger "smörpassning" fram till Astrid Hedin som dribblar sig förbi Söråkers målvakt & rullar in bollen.

Trots de dubbla kallduscharna fortsatte Söråker trumma på och i slutminuten av den första halvleken fick Nora Staaf till den viktiga reduceringen efter en hörna som gav energi inför halvlek nummer 2.

Även Söråker har en Alice (Lundman) och det var hon som strax innan timmen satte kvitteringsbollen efter en vunnen luftduell och avslut.

Söråker jagade nu ett ledningsmål och i den 77:e minuten fick Nora Staaf en boll på fötterna i djupled, vände bort två bortaförsvarare och drog på årets hårdaste skott på Söråker IP och bollen gick in via båda stolparna!

De rödsvartrandiga låg därefter på för ett fjärde mål men SDFF fick ett läge till kvittering där Ina Danielsson i hemmamålet tippade Alice Wikmans skott i steget över ribban med möda..

- Vår bästa insats i år., utan tvekan. Vi var påkopplade i 80 minuter, undantaget en tiominutersperiod i första då de gör sina mål. Annars spelade vi ut dem fullständigt och var bättre på alla positioner och visade upp en härlig karaktär när vi inte vek ner oss efter 0-2, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

- Vi gör en riktigt bra första halvlek. Söråker rivstartar & pressar på riktigt intensivt första 10 min. Kommer väl trots detta inte riktigt till några lägen utan vi hanterar det bra. När vi ridigt ut den anstormningen får vi igång vårt spel & börjar rulla boll och stundvis av första halvlek hänger inte Söråker alls med då vi hittar våra spelkombinationer. Vi förstår att Söråker kommer trycka på hårdare i andra och blir nerpressade får flera hörnor emot oss och de kan vända och gör 3-2 på ett turmål som går stolpe in. Efter detta trots hård press från Söråker så skapar vi fortfarande ett par chanser framåt, men det ville sig inte generera i mål, säger SDFF-tränaren Sofie Wikman.

I Söråker delar vi ut överbetyg till hela laget där högerbacken Amanda Vainio svarade för en extra helgjuten insats. Ett omnämnande är också Tuva Staaf värd. 12 år ung kom hon in och tog för sig och visade föga respekt för sina äldre motståndare.

- Vi är väldigt stolta över tjejernas prestation. Vi möter ett tungt och fysiskt lag. Vi har knappa 3 avbytare och tjejerna sliter verkligen hela matchen, säger Sofie Wikman.

 

Söråkers FFSundsvalls DFF Utveckling

Söråkers FF - Sundsvalls DFF Utveckling 3-2
16 augusti - 20:00 - Söråkers IP
0-1 Alice Wikman (23) .
0-2 Astrid Hedin (24)
1-2 Nora Staaf (45)
2-2 Alice Lundman (57)
3-2 Nora Staaf (77)
Domare: Robert Lundqvist
Publik: 47
Matchfakta

Omgång 1 (3-12 maj): IFK Timrå 2 tog överraskande poäng av tippade topplaget Kovland i premiären

3 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Damtreans grupp 1 tjuvstartade med ett möte ur omgång 5 mellan Kovland och IFK Timrå 2 där de senare tog ledningen i den andra halvleken och var på vä...

Läs mer

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer