Nordberg & Lundin fixade iFK Sundsvalls seger över Matfors 2: "Rutinen avgjorde"

12 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Olle Nordbergs genombrott i slutet av den första halvleken och Jonas Lundins 2-0-mål i matchens sista minut, på pass från Olle, säkrade IFK Sundsvalls tre poäng mot Matfors 2 på Balders konstgräs i en spelmässigt jämn match.
- Rutinen avgjorde när det stod och vägde, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer, och fick medhåll från Matforstränaren Tony Salthammer.

Det blev en välspelad och spännande match uppe på Balders konstgräs när IFK Sundsvall gästades av unga Matfors 2.

Den första halvleken såg trots flera chanser från bägge lagen ut att sluta mållös då "gamlingen" Olle Nordberg bröt dödläget efter ett genombrott på Niclas Silversveds pass.

Gästerna fick en gyllene chans till utjämning i andra men Simon Molin gjorde en imponerande sidledsförflyttning och räddade Theo Anderssons "öppna mål".

Istället kunde Jonas Lundin stänga matchen i slutminuten sedan Olle Nordberg skarvat fram bollen till honom.

- Vi möter ett ungt hungrigt Matfors som spelar fantastiskt fint och kanske förtjänar mer idag men vi sliter och gör jobbet så det riktigt skönt att ta med sig 3 poäng även fast spelet inte funkade denna gång, säger IFK Sundsvalls tränare Fredrik Enqvist.

- De överraskade på mig och pressade fast oss innan vi började lösa det och kunde göra ledningsmålet. Matchen fortsatte väga i andra fram till dess vi gjorde 2-0. Kändes som att det var rutinen som avgjorde när det stod och vägde, fyller kompanjonen Mikael Kotermajer i, och fick medhåll från Matforstränaren Tony Salthammer.

- Det var en jämn match där erfarenheten hos IFK Sundsvall var det som vägde över. Vi lyckades sakta men säkert käka oss in i matchen och etablera spel på deras planhalva ju längre matchen pågick, men deras kontringar blev till slut för tuffa ävem om vi hade vår beskärda del av chanserna, säger Tony Salthammer.

Simon Molin i målet, bollvinnaren Kevin Berg på mitten och Olle Nordberg, ett mål och ett ass, framåt var de mest lysande i IFK Sundsvall.

Även Matfors hade en bollvinnare på mitten i form av Rasmus Wiklander och beröm även till hela backlinjen som spelade moget trots sin unga ålder.

 

IFK SundsvallMatfors IF 2 Matfors IF

IFK Sundsvall - Matfors IF 2
12 maj 2023 - 19:30 - Baldershovs IP, konstgräs
1-0 Olle Nordberg (43)
2-0 Jonas Lundin (90)
Domare: Teodor Lundgren
Publik: 45
Matchfakta

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer