Nova Frisk Sjölander tvåmålsskytt när revanschsuget Stöde besegrade Sundsvalls FF

15 aug 2024 Div. 3 Medelpad

Efter en tung period var det ett taggat Stöde som tog emot Sundsvalls FF och efter en 2-0-ledning efter 20 minuter tog man hem en 3-1-seger över gästande Sundsvalls FF och tog sin andra vinst i A-slutspelet. 15-åriga NNova Frisk Sjölander svarade för två av målen.
- Vi var inte sugna på någon ny förlust, förklarar Stödes tränare Emilia Johansson.

Det var ett taggat och påkopplat Stöde som efter några dippar var rejält revanschsugna när "konstgräslaget" Sundsvalls FF kom på besök. SFF som förövrigt vann med hela 6-0 mot Sund i sin match i helgen.
Hanna Högbom satte en frispark fram till 1-0 i den tionde minuten och lika lång tid senare utökade 15-åriga Nova Frisk Sjölander. Nova som verkligen har påbrå då pappa heter Hans och vunnit otaliga skytteligor.
Därefter hade Hanna Högbom tänkt sig att sätta dit trean innan paus men hon gick på kraft och rammade ribban.
Strax innan timman spelad kom ändå 3-0. Anna Edin slog ett perfekt inspel från vänsterkanten som Nova Frisk Sjölander mötte och plötsligt var hon tvåmålsskytt.
Sundsvalls FF gjorde ingen dålig match och rent spelmässigt var den betydligt jämnare än vad siffrorna visade och man fick till slut hål på duktiga hemmakeepern Therese Högberg då Elin Øye satte nätet i dallring. Trots flera ansträngningar lyckades inte gästerna ta sig närmare i målprotokollet.

- Vi var inte sugna på någon ny förlust utan klev in rejält i närkamperna där vi vann de flesta vilket lade grunden till segern samtidigt som vi var effektiva när vi fick våra chanser. Annars var det spel- och chansmässigt en jämn match, förklarar Stödes tränare Emilia Johansson.

- Vi är det spelande laget medan de mest slog långt och sett till hela matchen skulle vi fått med oss åtminstone en poäng men de var effektiva och sätter tre mål på fyra chanser. En sur förlust men all cred till tjejerna som gör en riktigt bra match på det ovana underlaget, säger Sundsvalls FF:s tränare Robert Vikberg.

En trio stack ut i Stödes kollektiv,anfallaren Anna Edin, unga högerbacken Freja Höglund och, givetvis, tvåmålsskytten Nova Frisk Sjölander. I Sundsvalls FF var Kerstin Blomberg duktig i en ovan mittbacksroll. I övrigt en stark kollektiv insats även om det inte räckte till några poäng.

 
Stöde IFSundsvalls FF Dam
Stöde IF - Sundsvalls FF 3-1
15 augusti 2024 - 18:30 - Stöde IP
1-0 Hanna Högbom (10) 
2-0 Nova Frisk Sjölander (20)
3-0 Nova Frisk Sjölander (59)
3-1 Elin Øye (67)
Domare: Albin Eriksson
Publik: 71
Matchfakta
 
Inför: Stöde har fått en tung öppning i A-slutspelet med bara en vinst och hela fyra förluster. Gästande Sundsvalls FF tog hem sina första tre poäng i helgen via 6-0 mot Sund. Formen hos SFF men revanschlustan finns hos Stöde. Öppen match!

Söröje avslutade premiärsäsongen med seger i svängigt och målrikt möte med Medskogsbron

29 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Över 160 åskådare hade kommit för att bevittna Söröjes avslutningsmatch i sin premiärsäsong i Damtrean mot Medskogsbron. Och den månghövdade publiken ...

Läs mer

Stöde avslutade med vinst mot Matfors trots insläppt mål redan i den första minuten

29 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Stöde har haft en trög höst men avslutade i alla fall starkt med en 3-1-seger borta över serietvåan Matfors trots ett baklängesmål i den första minute...

Läs mer

Sundsvalls FF vann klart över seriesegrarna Kovland i avslutningen

26 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF avslutade starkt med en 4-0-vinst över seriesegrarna Kovland med klara 4-0 sedan man strax innan halvtimman gått ifrån till en 3-0-ledni...

Läs mer

Njurunda vann sin avslutningsmatch - sätter press på Alnö 2 i kampen om seriesegern

24 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Ett motiverat Njurunda vann med klara siffror över Sidsjö-Böle i sin avslutningsmatch i B-slutspelet och sätter nu press på Alnö 2 att vinna sin sista...

Läs mer

Hattrick av Maja Medelberg när Söröje drog ifrån Sund i målprotokollet

22 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Maja Medelberg gav Söröje ledningen med 2-1 över Sund i slutet av den första halvleken och i andra spädde hon på med två mål ytterligare när gästerna ...

Läs mer

Kovland klara seriesegrare efter 5-0 i seriefinalen mot Matfors

22 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Kovland tog hem en klar 5-0-seger över Matfors i seriefinalen och säkrade seriesegern i A-slutspelet trots att det återstår en omgång.- En match med m...

Läs mer