Ny fin säsong av ungdomarna i Matfors 2 - erbjudna spel i Medelpadsallsvenskan: "Har inte bestämt oss ännu"

10 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Matfors unga andralag fortsätter att spela en fin fotboll och rada upp topplaceringar även om det blev en liten "dipp" med en fjärdeplats i år.
Men till skillnad mot tidigare år kan det nu bli en uppflyttning till Medelpadsallsvenskan om förslaget om att flytta upp andralagen i vår högsta lokala serie går igenom.
Tränaren Magnus Danielsson fick svara på några frågor från Lokalfotbollen gällande årets säsong.

Vad säger du om er säsong i år?
- Vi är nöjda med säsongen som helhet. Vi är ett ungt lag och det är verkligen kul att se spelare växa och ta för sig. Vi har haft ett jättebra samarbete med A-laget och äldsta ungdomslaget vilket har varit helt nödvändigt för att kunna genomföra säsongen.

Vad är du mest nöjd med?
- Jag är nöjd med att vi för det mesta har kunnat hålla uppe ett bra spel i matcherna och att vi hela säsongen haft en bra känsla och stämning i laget. Sedan är jag också väldigt nöjd med hur många spelare som har fått mer rutin, växt in i sina roller och att vi under hösten haft en handfull yngre spelare som fått göra debut i seniorfotbollen.

Vad kunde ni gjort bättre?
- Finns såklart mycket att förbättra. Skulle vara konstigt annars när man som vi håller på med spelarutveckling. Är det nåt som varit lite genomgående hela året är det att vi haft svårt att omsätta spelövertag i mål och målchanser.

Någon spelare som har överraskat lite extra på dig under året?
- Svår fråga då egentligen alla spelare skulle kunna omnämnas. Många har utvecklats och tagit stora kliv i år igen och några av de lite mera rutinerade, men ändå unga spelarna, har klivit fram och bildat en stark stomme att bygga spelet runt.
- Om nån ska nämnas så måste jag ändå säga Einar Ljungdahl. Född 2007. Tränade med oss på våren men fick inte chans att spela förrän på hösten. Han tog verkligen chansen och blev given startspelare på slutet av säsongen. Ska bli riktigt kul att se honom nästa år.

Har du funderat för egen del om framtiden?
- Jag kommer att kliva av tränarrollen men kommer att finnas kvar runt laget även nästa säsong.

Hänt något i truppen, några nya eller nån som lämnat?
- Vad gäller spelare är det inga ändringar som jag vet om än. Vi kommer att inventera läget här inom kort. Vi har två nya tränare på gång. Mera info om det kommer!

Vad säger du om eventuell uppflyttning till Medelpadsallsvenskan då förbundet har föreslagit om att åter tillåta andralagen att spela i vår högsta lokala serie för att få till en tolvlagsserie?
- Vi har inte bestämt än hur vi ska göra om vi får frågan.

Och avslutningsvis. Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av er serie i år och vad behöver jag förbättra?
- Suveränt bra bevakning! Foton, intervjuer & artiklar är alltid kul att kolla på och är väldigt uppskattat. Jag läste att Torbjörn Persson gärna såg att domarna fick lite utrymme och det håller jag med om. Så kanske nån artikel eller intervju om deras del i det hela också nästa säsong!

Tack för svaren och tipset med domare!

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer