Ny fin säsong av ungdomarna i Matfors 2 - erbjudna spel i Medelpadsallsvenskan: "Har inte bestämt oss ännu"

10 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Matfors unga andralag fortsätter att spela en fin fotboll och rada upp topplaceringar även om det blev en liten "dipp" med en fjärdeplats i år.
Men till skillnad mot tidigare år kan det nu bli en uppflyttning till Medelpadsallsvenskan om förslaget om att flytta upp andralagen i vår högsta lokala serie går igenom.
Tränaren Magnus Danielsson fick svara på några frågor från Lokalfotbollen gällande årets säsong.

Vad säger du om er säsong i år?
- Vi är nöjda med säsongen som helhet. Vi är ett ungt lag och det är verkligen kul att se spelare växa och ta för sig. Vi har haft ett jättebra samarbete med A-laget och äldsta ungdomslaget vilket har varit helt nödvändigt för att kunna genomföra säsongen.

Vad är du mest nöjd med?
- Jag är nöjd med att vi för det mesta har kunnat hålla uppe ett bra spel i matcherna och att vi hela säsongen haft en bra känsla och stämning i laget. Sedan är jag också väldigt nöjd med hur många spelare som har fått mer rutin, växt in i sina roller och att vi under hösten haft en handfull yngre spelare som fått göra debut i seniorfotbollen.

Vad kunde ni gjort bättre?
- Finns såklart mycket att förbättra. Skulle vara konstigt annars när man som vi håller på med spelarutveckling. Är det nåt som varit lite genomgående hela året är det att vi haft svårt att omsätta spelövertag i mål och målchanser.

Någon spelare som har överraskat lite extra på dig under året?
- Svår fråga då egentligen alla spelare skulle kunna omnämnas. Många har utvecklats och tagit stora kliv i år igen och några av de lite mera rutinerade, men ändå unga spelarna, har klivit fram och bildat en stark stomme att bygga spelet runt.
- Om nån ska nämnas så måste jag ändå säga Einar Ljungdahl. Född 2007. Tränade med oss på våren men fick inte chans att spela förrän på hösten. Han tog verkligen chansen och blev given startspelare på slutet av säsongen. Ska bli riktigt kul att se honom nästa år.

Har du funderat för egen del om framtiden?
- Jag kommer att kliva av tränarrollen men kommer att finnas kvar runt laget även nästa säsong.

Hänt något i truppen, några nya eller nån som lämnat?
- Vad gäller spelare är det inga ändringar som jag vet om än. Vi kommer att inventera läget här inom kort. Vi har två nya tränare på gång. Mera info om det kommer!

Vad säger du om eventuell uppflyttning till Medelpadsallsvenskan då förbundet har föreslagit om att åter tillåta andralagen att spela i vår högsta lokala serie för att få till en tolvlagsserie?
- Vi har inte bestämt än hur vi ska göra om vi får frågan.

Och avslutningsvis. Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av er serie i år och vad behöver jag förbättra?
- Suveränt bra bevakning! Foton, intervjuer & artiklar är alltid kul att kolla på och är väldigt uppskattat. Jag läste att Torbjörn Persson gärna såg att domarna fick lite utrymme och det håller jag med om. Så kanske nån artikel eller intervju om deras del i det hela också nästa säsong!

Tack för svaren och tipset med domare!

Fotbollsdöden fortsätter skörda offer i Medelpad - Indal näst på tur?

29 jan 2023 Div. 5 Medelpad

Vad Lokalfotbollen erfar är ännu en klubb på väg att ta sin Mats ur skolan.Det är Indals IF, som tappat både ledare och spelare, som är på fallrepet o...

Läs mer

Alnö har anmält ett andralag i Medelpadsfemman: "Bättre matchning"

25 jan 2023 Div. 5 Medelpad

Essvik 2, Torpshammar och Holm har försvunnit från årets ursprungliga Medelpadsfemma.Men i gengäld ställer Alnö åter upp med ett andralag i seriespel....

Läs mer

Holms SK tackar för sig: - om inte ett mirakel sker "Spelar- och ledarbrist"

25 jan 2023 Div. 5 Medelpad

Igår Torpshammars IF.Nu är även Holms SK på fallrepet, om inte det händer ett större mirakel.- Det ser mörkt ut, vi saknar såväl ledare som spelare, s...

Läs mer

Ingen comeback för Torpshammar - drar sig ur femman: "Spelarbrist"

24 jan 2023 Div. 5 Medelpad

Meningen var att Torpshammars IF skulle göra comeback i seriespelet i år och samarbeta med Fränsta IK.Men så blir det tyvärr inte.Nu meddelar västrakl...

Läs mer

Klart med ny tränarduo i Selånger 2: "Kul med en ny utmaning"

22 jan 2023 Div. 5 Medelpad

Selånger 2 har gjort klart med den tränarduo som ska ersätta Jesper Jonsson,Dessa är Ali Mohammed, som tränade Timrå ifjol, och Juan Medina.- Det känn...

Läs mer

Vad händer i Wiskan?: "Vi siktar på ett bättre resultat än ifjol"

15 jan 2023 Div. 5 Medelpad

Ifjol kom Wiskan jumbo i femman trots ett par uppmärksammade "mirakel" under hösten mot topplagen Kuben 2 och Matfors 2.Då det inte blir någon divisio...

Läs mer