Ny klar seger för Fränsta i västraderbyt trots usel start - hattrick av både Oskar Nordlund och Kristian Horobei

19 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Fränsta tog även hem det tredje västraderbyt över Ånge med klara siffror. Denna gång skrevs segern till 6-1 efter att både Oskar Nordlund och Kristian Horobei gjort hattrick. Men det var Ånge tog ledningen och var nära att utöka den. Istället kunde topplaget gå från 1-1 till 4-1 sista fem minuterna av den första halvleken och döda matchen.
– Vi inledde så dåligt ett lag kan göra men efter att vi kvitterat kunde vi ta oss samman och spela ut, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.

6-1 och 4-1 i Fränstafavör har de tidigare västraderbyna slutat.
Och i afton blev det åter en klar FIK-seger, 6-1 precis som i den första lagen emellan.

Men det var hemmalaget Ånge som kickade igång bäst och tog ledningen efter ett fint anfall längs kanten som avslutades med ett inlägg där Hussein Sadegi mötte på volley i minut fyra.
Ånge hade sedan lägen till en dubblering men då stod endera Micha Barabanov i vägen eller så tog avsluten vägen utanför målramen.

Mitt i Ånges övertag utjämnade Oskar Nordlund till 1-1 men hemmalaget fortsatte att ha kontroll på händelserna.
Då slog Oskar Nordlund till igen och de sista fem minuterna nätade Fränsta tre gånger. Kristian Horobei 1-3 i 43:e och Oskar Nordlund 1-4 påstraff i den 45:e och fullbordade därmed sitt hattrick.

Om Ånge hoppats på mirakel under pausvilan tog Kristian Horobei död på alla dessa förhoppningar då han satte 1-5 direkt i andra och fullbordade sitt hattrick fram till 1-5 i den 50:e minuten och blev även han tremålsskytt.
De avslutande 40 minuterna spelades mer eller mindre av och stora delar av lagens bänkar luftades.

– Vi inledde så dåligt ett lag kan göra men efter att vi kvitterat kunde vi ta oss samman och spela ut resten av den första halvleken och i inledningen av den andra och säkra segern. Ånge backade hem men vi har spelare som kan dyrka upp försvarslås vilket de visade idag och vi gör också fem spelmål, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.

– Vi spelade bra fram till deras 2-1-mål. Därefter lade vi ner verksamheten mer eller mindre och de kunde avsluta halvleken med tre snabba och inleda den andra med två raska och punktera matchen, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg.

David Danielian var bäst på plan mot sina gamla lagkamrater och överbetyg i Fränsta även till Rasmus Söderman och, naturligtvis, tremålsskyttarna Nordlund och Horobei.
Högeryttermittfältaren Ville Evien stred på bra och skapade flera lägen för både sig själv och lagkompisarna i Ånge.

 

Ånge IF emblemFränsta IK emblem

Ånge IF - Fränsta IK 1-6
19 augusti - 18:30 - Ånge IP
1-0 Hussein Sadegi (4)
1-1 Oskar Nordlund (21)
1-2 Oskar Nordlund (40)
1-3 Kristian Horobei (43)
1-4 Oskar Nordlund (45, straff)
1-5 Kristian Horobei (47)
1-6 Kristian Horobei (50)
Domare: Jesper Löf
Publik: 87
Matchfakta

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer

IFK Sundsvall + Kraftfull = sant?

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Diskussionerna har pågått ett tag och snart kanske det är ett faktum. Spelare och tränare i FC Kraftfull tar sitt pick och pack och går över till ex-a...

Läs mer