Ny tränarduo till SDFF Akademi/F19: "Har en röd tråd"

Nästa år blir det spel i division 2 för SDFF:s Akademilag/ F19.
Och man gör det med en ny tränarduo.
Patrick Davis, före detta Härnösands SK och IFK Timrå blir huvudansvarig och får som sidekick årets Kubentränare Mattias Johansson.
– SDFF har en röd tråd i sin verksamhet numera och och det ska bli både roligt, intressant och spännande att få kliva in, säger 39-årige Davis.

Sundsvalls DFF:s andralag kom tvåa i årets div. 3 Medelpad/ Hälsingland men flyttas som bästa medelpadslag upp i tvåan.

Under den gångna säsongen har man ambulerat med matchcoacher men inför division 2-spelet har man nu anlitat tränarduon Patrick Davis och Mattias Johansson.

Hududtränaren Patrick har tidigare tränat Härnösands SK och IFK Timrå men tog ett sabbatsår i år. Mattias Johansson blir assisterande och kommer att kombinera uppgiften med eget spel, troligtvis i moderklubben Essvik. Mattias tränade ifjol Kubens herrar i Medelpadsallsvenskan tillsammans med Tobbe Fanberg.

SDFF 2 har placerats i div. 2 Norra Norrland Syd tillsammans med Söråkers FF. Övriga medelpadslag (Selånger, Heffnerskubban, Timrå och Stöde) lirar vidare i den mellersta Norrlandstvåan.

– Det blir betydligt längre resor och dyrare ekonomiskt men rent sportsligt kommer det att bli bra då den här serien är mycket bättre än division 2 Mellersta. Roligare att möta Umeå IK:s Akademilag och Själevad än Heffnersklubban till exempel.

Patrick fortsätter:

– SDFF har en röd tråd i sin verksamhet numera och kommer att ha akademilag för F15-, F17- och F19 i framtiden och det ska bli både roligt, intressant och spännande att få kliva in och vara med och bygga upp verksamheten.

Som Elitettan-lag är SDFF berättigade att spela i den allsvenska F19-serien men väljer istället att matcha in sina talanger i seniorspelet via division 2-laget.

– Är antagligen också en ekonomisk fråga då det är ännu längre och kostsammare resor i F19-serien. Tror också att det i dagsläget kan vara en bättre matchmiljö för våra unga tjejer med spel i tvåan. Vi har många lovande 04- och 05:or som kommer att må bra av att möta seniorlag. Dessutom kan vi använda de bänkspelare i A-laget som är överåriga, säger Patrick Davis.

– Vi har redan ett bra samarbete med Fredrik Carström på Mittuniversitet och tillsammans med Jörgen Strömberg, som är ansvarig för SDFF:s Akademi ska det som sagt blir jättespännande att jobba med utbildning av spelare som verkligen vill någonting med sin fotboll och är på väg framåt, fortsätter Patrick Davis.

Mattias Johansson hade några tränaranbud från olika klubbar sedan han slutade i Kuben och valet föll på SDFF:s Akademi/F19-lag.

– Ja, jag kommer assistera Patrick. Hade några bra möten med akademiansvarige Jörgen Strömberg där det kändes som vi hade samsyn på framtiden vilket gjorde att valet föll på SDFF. Har inte tränat tjejer förut, förutom på Lokala fotbollsgymnasiet, så det blir roligt att prova på det, säger Mattias Johansson.

Ingen bevakning av div. 2 Norra Norrland Syd 2023

Inte heller 2023 har Medelpad någon representant i den här serien.Därför kommer vår bevakning bara att bestå rent statistiskt med aktuell tabell, resu...

Läs mer

Söråkers tränare: "Säsongen är ett misslyckande"

Söråkers FF har haft en tung säsong i år. Herrlaget åkte ur fyran med dunder och brak och damlaget kom sist i division 2 Norra Norrland Syd och flytta...

Läs mer

Damtvåans All Star Team 2021

Klicka här för att komma till Damtvåans All Star Team 2021

Läs mer

SDFF 2 föll i den avslutande hängmatchen

Förra veckan avslutades div. 2 Norra Norrland Syd för damer. Så när som på en hängmatch som spelades idag uppe i Umeå mellan Ersboda och SDFF 2. Då SD...

Läs mer

Storseger när SDFF 2 säkrade andraplatsen i serien

SDFF 2 kunde säkra andraplatsen i serien vid seger över Sandvik idag.Och visst blev det vinst, och en stor sådan.Redan i paus stod det 5-0 efter ett h...

Läs mer

Söråker avslutade med ännu en förlust: "Deras lagkapten gjorde skillnad"

Söråker fick lämna även avslutningsmatchen poänglösa efter 0-4 hemma på Löta mot Domsjö.– Spelmässigt var det en jämn match men de hade en spelare som...

Läs mer