Nyförvärvet Sani Tahir sköt Östavall till seger i derbyt på Thulevallen: "Följde vår gameplan"

Östavalls nyförvärv Sani Tahir utnyttjade en målvaktsfadäs i den sjätte minuten.
Det, och ett bra försvarsspel, visade sig räcka hela vägen till tre poäng på Thulevallen i derbyt mot Matfors.
– Jag är stolt över grabbarnas insats som följer vår game plan till punkt och pricka, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Derbyt på Thulevallen präglades av vind, inkast, avslut över, bra försvarsspel - och en målvaktsfadäs. Och det var efter en sådan som matchens enda fullträff föll.

I den sjunde minuten var hemmamålvakten Joel Mohlin ute och botaniserade utanför sitt straffområde och det bar sig inte bättre än att han passade till Östavalls nyförvärv från Svartvik. Sani Tahir, som utnyttjade tillfället och lyfte in bollen in i det tillspillogivna Matforsmålet.

Brukets Blå var synnerligen uddlösa och vaskade fram två målchanser på hela matchen. En nick över både en utrusande målvakt och ribban från Sebastian Koivisto Persson samt Phaniel Kakopande som med matchens sista spark hotade men "Micha" Barabanov i gästernas mål kom ut och täckte skottet föredömligt.

Östavall tog därmed sin andra raka seger medan Matfors fick inkassera sin andra derbyförlust med uddamålet.

Matfors tränare Andreas Jonsson:

– Tycker vi gör en bra match spelmässigt fram till sista tredjedelen där vi har mer att jobba på. Vi skapar inte så många riktigt heta chanser utan det stannar väl vi två-tre stycken ungefär. Åh andra sidan skapar Östavall bara en chans framåt och den räddar Joel Molin, olyckligt på målet som inte ens är en chans.

Jonsson fortsätter:

– Östavall får ett tidigt mål och sedan försvarar dom sin box jävligt bra. Det är en match där jag dock tycker att prestationen förtjänar minst en pinne men det är ingen idé att tycka synd om sig själv. Vi har en tydlig plan om hur vi ska jobba vidare till veckan och gårdagens prestation spelmässigt gör att jag inte är orolig även om man önskat sig mer poängmässigt i inledningen av säsongen.

– Bara instämma i det Andreas Jonsson säger om matchen så kommentarer överflödiga mer än att lägga till att jag är stolt över grabbarnas insats som följer vår game plan till punkt och pricka, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Jämnt överlag i Matfors med ett extra plus för vänsterbacken Tony Salthammer och företagssamme inhopparen Victor Steffansson.

Östavalls försvarsmur med Anton Norlind, Jordan Binns, Magnus Rimeslåtten och Mattias Decker var lysande matchen igenom och det lilla som de släppte förbi tog säkre keepern "Micha" Barabanov handskarna på. Med beröm godkänt även för resten av spelarna.

MATFORS IF - ÖSTAVALLS IF 0-1
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer