Nykomlingarna Kraftfull åtta efter att ha använt 26 spelare: "Oerhörd kapacitet finns i truppen"

15 nov 2023 Div. 4 Medelpad

FC Kraftfull kom som nykomlingar åtta i Medelpadsallsvenskan.
Men laget hade så mycket större kapacitet, något man visade när man som enda lag besegrade Fränsta med 1-0 under hösten.
Men bristande disciplin, tränings- och matchmoral höll laget tillbaka, man tvingades till exempel använda hela 26 spelare.
- Helt klart att det finns en oerhörd kapacitet i truppen om alla vill dra åt samma håll, säger tränaren Torbjörn "Tobbe" Persson, som ännu inte bestämt sig om en fortsättning i klubben.

FC Kraftfull har gått från division 6 upp till Medelpadsallsvenskan på kort tid och väl där svarade man för en helt okej, men otroligt ojämn, säsong. Bland annat var man det enda laget som besegrade överlägsna serievinnarna Fränsta.

Ett lag med många duktiga individualister men där lagspelet och det taktiska ibland lämnade en hel del i övrigt att önska. Så även disciplinen.

Tränaren Torbjörn Persson har gjort ett styvt jobb att få alla att dra åt samma håll men man kan inte blunda för att laget hade kapacitet för en betydligt högre placering än den åttonde som det nu blev. Men det är ingen kritik som "Tobbe" ska ta till sig utan det är spelarna som måste ta sitt ansvar.

- Många av de här killarna har aldrig spelat organiserad fotboll med träningar och allt vad det innebär plus att vi är vana att laget går före jaget. Men helt klart att det finns en oerhörd kapacitet i truppen om alla vill dra åt samma håll, säger tränaren Torbjörn "Tobbe" Persson, som saknat någon assisterande under hela säsongen.

- Det har varit några som dykt upp men försvunnit direkt efter nån träning så visst har det varit ett tufft år, förklarar Tobbe.

Vad säger du om er säsong som helhet?
- Inte helt bra. Vi har haft många skador, dragit på oss utvisningar, folk som hade svårt att träna och spela matcher på grund av jobb, bröllop, festivaler med mera. Hade vi tagit tolv poäng till hade jag varit nöjd men det är svårt att bygga nåt när man tvingas använda 26 spelare på en säsong.

Något du ändå är nöjd med?
- Att vi spelade jämnt mot alla lag och bland annat besegrade Fränsta. Enda gången vi helt föll ur ramen var i hemmamatchen mot Essvik.

Och vad hade ni kunnat gjort bättre?
- Allt i stort sett, men framförallt disciplin och tränings- och matchnärvaro.

Vilka spelare har överraskat mest på dig den här säsongen?
- Samuel Buanie, Semir Salia och Israel Kalenga som ofta var tongivande i vårt lag.

Kör du på en säsong till i klubben eller väntar en ny utmaning?
- Har inte diskuterat någon fortsättning med Kraftfull ännu. Det finns några klubbar som varit i kontakt med mig men ingenting som är klart, avslutar Tobbe Persson.

Ett par tips till FC Kraftfulls ledning. Gör klart med Tobbe för ytterligare en säsong, ge honom TVÅ assisterande. Gör även klart med Giffarna om att få låna Camp Mitthem ett år till samt se till att det är rent på obehöriga kring avbytarbåset och ta ett möte med spelarna om disciplin och laganda gällande träning och matcher. Då är det inte uteslutet att ni kommer att bli ett topplag 2024. Om inte så kanske ni inte ens kommer till spel nästa år...

Preliminärt: Här är de 12 klubbarna i Medelpadsallsvenskan 2024

25 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Det blir för första gången på många år 12 lag i division 4 Medelpad, den så kallade Medelpadsallsvenskan.Alnö och Matfors tillkommer från trean och Sv...

Läs mer

Alnö har gjort klart med en ny tränare efter degraderingen från trean

20 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Daryosh Hematian.Så heter Alnös nye tränare på herrsidan.33-åringen har ett förflutet som tränare i IF Warta och som spelare varit ungdomsproffs i Rap...

Läs mer

Lokalfotbollens unika Maratontabell för division 4 Medelpad 1929-2023 nu uppdaterad

19 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Säsongen 1929/30 spelades den första serien som motsvarar dagens division 4 Medelpad.Medelpadsallsvenskan har genom åren även innefattat lag från såvä...

Läs mer

Högst upp på tränare Filipovics want-list - nu klar för Fränsta

18 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Mittbacken Jordan Binns är en av Fränstatränaren Filip Filipovics drömspelare.Nu är Östavalls spelande tränare klar för seriekonkurrenten Fränsta.- De...

Läs mer

Ånge jumbo för andra året på raken i Medelpadsallsvenskan: "Såklart inte nöjda"

17 nov 2023 Div. 4 Medelpad

För andra året på raken kom Ånge sist i Medelpadsallsvenskan.Och den här gången får man lämna för spel i femman nästa år.- Ja, säsongen som var är vi ...

Läs mer

Essvik tappade storskytten - gjorde ändå sin bästa säsong på mannaminne: "Tvåa med flest mål"

17 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Inför den här säsongen tappade Essvik målsprutan Danne Johansson till grannen Svartvik.Men med Fredrik Martinsson som återkommande tränare och att Jon...

Läs mer