Oavgjort mellan Selånger och Anundsjö: "Får inte till det"

Selånger ledde med 1-0 i paus men blev överkörda av Anundsjö i andra spelmässigt och Nolaskoghsarna kunde få till en rättmätig kvittering.
- Vi får inte till det kollektivt idag, säger SSK-tränaren Filip Renman.

Efter den första 45:an ledde Selånger med 1-0 hemma på IP över Anundsjö efter Senay Haile Gaims fullträff i mitten av halvleken. SSK:s enda egentliga målchans före paus medan gästerna kändes sig bestulna på en straffspark och ett friläge som vinkades av för offside.

I den andra tog Anundsjö över fullständigt och tryckte ner hemmalaget långt ner i planen och ett kvitteringsmål hängde tungt i luften.
Då fick SSK till en omställning som slutade med skott, målvaktsretur och nätrassel. Men hemmajubler kom av sig då den assisterade domaren höjt flaggan för offside.

Anundsjös press fortsatte och i den 78:e minuten gav den utdelning. På en andraretur höll sig Jesper Persson framme och stötte in kvitteringen.
Efter målet blev spelfördelningen jämnare och i slutminuten kom hemmalaget i en ny omställning. På en djupledsboll hann Sebastian Koivisto Persson före bortamålvakten och lyfte in bollen i centrum ttill Karl-William Svedin som kom bakifrån, dribblade av den siste försvararen innan han skulle lägga in bollen i tomt mål. Då kom den assisterandes flagga upp igen och "Koi" blev utom sig av ilska.

Sett till rättviseskäl hade ett segermål för SSK kunnat räknats som "rån på öppen gata" så 1-1 får väl ändå anses vara på sin plats, även om inte Anundsjös tränare Björn Moström höll med Lokalfotbollen (läs intervjun nedan)

Lokalfotbollen-TV:
• Selångers tränare Filip Renman: "Får inte till det kollektivt"
• Anundsjös tränare Björn Moström: "Otroligt besviken att vi inte tar tre poäng"

 

Selånger SKAnundsjö IF

Selånger SK - Anundsjö IF 1-1 (tips: 3-1)
21 juni 2023 - 19:15 - Selånger IP
1-0 Senay Haile Gaim (23)
1-1 Jesper Persson (78)
Domare: Omar Meqbil
Publik: 101
Matchfakta

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer