Oklarheter inför avslutningen av Medelpadsfemman: "Vi spelar inte i morgon"

22 sep 2022 Div. 5 Medelpad

FC Kraftfull har chansen att ta hem Medelpadsfemman, men det krävs att man vinner den flera gånger uppskjutna matchen mot Stockvik för att ha chansen.
– Förbundet hade planerat att den ska spelas nu på fredag men då vi har flera som pluggar i Umeå och inte hinner hem och kan vara med då, säger Stockviks tränare Benny Stiernström.

Alla eventuella uppskjutna matcher måste vara spelade innan den sista omgången avgörs.
Men så ser det inte ut att bli.

Mötet mellan FC Kraftfull och Stockvik i Medelpadsfemman har skjutits upp och flyttats flera gånger sedan den egentligen skulle ha spelats i maj.
Nu var det meningen att den skulle ha gått av stapeln i morgon fredag men på MFF:s hemsida är matchen nu angiven som "uppskjuten", igen.

– Förbundet hade senast planerat att den ska spelas nu på fredag men då vi har flera som pluggar i Umeå hinner inte hem och kan inte var med då och vi kan ju inte ställa upp med åtta-nio man? Dessutom är vi inte tränade att spela två matcher på mindre än 45 timmar, säger Stockviks tränare Benny Stiernström.

Som fortsätter:

– Känns lite som att det är vi som utmålats som "Svarte Petter" i den här frågan men vi har bara önskat att flytta matchen en gång då den från första början sköts fram till Elitloppshelgen vilket vi då tackade nej till då vi har många travnördar i laget. Därefter har inte vi motsatt oss de nya speldatumen som framlagts, utöver den då i morgon.

Vi får se vad som händer. Serien ska i vilket fall som helst avslutas nu på söndag och Kraftfull är i allra högsta grad med och slåss om seriesegern där även Stockvik är en viktig pjäs då man möter Kuben 2...

– En sak är säker, vi kommer inte att spela i morgon. I så fall lämnar vi walk over och skulle matchen spelas efter serien kan ju Kraftfull kanske spela på resultatet vilket inte är fair, eller hur?, frågar sig Benny Stiernström.

Skulle MFF ge segern till Stockvik via w.o. kan Kraftfull glömma seriesegern.
Oavsett vilket är detta en onödig härva som kunnat skötts bättre är i alla fall min åsikt utan att utse någon syndabock.

Lokalfotbollen-TV:
• Tränaren Tobbe Persson berättar om taktiken efter 1-0-segern över Kuben 2 i toppmötet

Träningsmatch Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer